Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vintagekronograf Precimax, svart PVD, Valjoux 7736, 1970-tal

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av TorNet, 28 september 2016.

 1. TorNet
  Trådstartare

  TorNet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  797
  Precimax - kronograf i militärt stuk med svart PVD-beläggning, liknande stil som Heuer Pasadena, Orfina Porsche Design, LeJour och andra kronografer i PVD från 70-talet.

  [​IMG]

  Boett i stål med svart PVD-beläggning, 40 mm utan krona och knappar, 20 mm lugs. Boetten är i gott skick, normala märken och repor finns samt lite skavmärken på PVD:n - t.ex. på sidan vid nedre vänstra bandhornet. Ringen runt glaset är inte PVD:ad och har sannolikt aldrig varit det, samma sak med kronan och knapparna. Texten på boettlocket är nött men man kan tyda: “stainless steel, swiss made, incabloc, etanche 5 atm, 1022”. Mineralglaset har en del ytliga märken.

  Matt svart urtavla i ok skick, det finns en fläck mellan kl 4 och 5 som syns i vissa vinklar. Lysmassan har åldrats fint, är gulare i verkligheten än på bilderna, indexet vid kl 5 har mörknat mer än de andra. Visarna är i bra skick, kronografsekundvisaren är rödorange - mer röd än den blev på bilderna. Invändig tachymeterskala.

  Urverk - manuellt Valjoux 7736 med 30-minutersräknare och 12-timmarsräknare. Klockan fungerar fint och håller tiden bra - avvikelsen är mindre än 15 sek/dygn. Kronografvisarna startar, stoppar och återställer som de ska. V7736 tillhör samma familj som V7733 (enbart minuträknare) och V7734 (minuträknare + datum) men är ovanligare än de två andra varianterna. Valjoux 7736 finns även i flera Heuer (Autavia/Monaco/Carrera/Camaro) och Breitling (Navitimer/Top Time) från 70-talet. Det kan kanske sägas vara urverket som ersatte Valjoux 72 som Valjoux’s alternativ med tre subdials vid kl 3, 6 och 9 när tillverkningen av V72 var på väg att upphöra i början på 70-talet, även om produktionen överlappade varandra några år.

  Säljs utan armband.

  Pris 4800 kr inkl rek frakt. Bud är alltid välkomna. Retur går bra om det är något fel på klockan som inte framgår av beskrivningen eller bilderna. Referenser finns här: http://www.klocksnack.se/threads/tornet.12241/.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Grafton, demondave, Klock man och 14 andra gillar detta.
Payson