Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Vostok Amphibia ("fullset")

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av laketwig, 13 oktober 2013.

 1. laketwig
  Trådstartare

  laketwig Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.233
  Från:
  Schaffhausen
  Har just insett att jag inte är en samlare utan en användare med bara två armar. Lägger därför ut denna mycket fina Vostok:

  [​IMG]

  Jag fick den ny runt 1995 av en rysk delegation som besökte företaget jag jobbar på. Då jag inte kan hitta en bild på en likadan på nätet, misstänker jag att urtavlan är specialdesignad för företaget dom kom ifrån. Den saknar märkning vid klockan 6, vilket enligt vår ryssexpert Fixoflex innebär:

  "Om ni ser en Vostokklocka utan härkomstmärkning under klockan 6 på urtavlan är det en sk övergångsklocka!
  I anslutning till sovjets upplösning under det värsta tumultet saknades märkning på klockorna. Dessa klockor tillverkades ca 1991-1994."

  Hur som helst, klockan har legat oanvänd i sin ask tills i våras, då jag råkade få ett svart Nato som passade till den. Den är med andra ord i nyskick. Nu pratar vi rysk kvalitetskontroll, så det innebär att det fortfarande finns några små ytliga repor på glaset och att lumen är kass. Manuell uppdragning och håller tiden skapligt, ca 10-15 sek för fort per dygn.

  [​IMG]

  Ovanligt med "box" och "cert": :)

  [​IMG]

  Med tanke på skick, fullset och unik (?) urtavla vill jag ha en tusenlapp. Jag bjuder på frakt och Natot ingår. Är jag helt fel ute prissmässigt, rätta mig via PM tack, gärna uppåt ... ;)
   
  Vevaren och Reize gillar detta.
Payson