Laddar...
Nymans Ur 1851

Winder/"snurr-håll"?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Rock_N_Ron, 9 oktober 2012.

 1. Rock_N_Ron
  Trådstartare

  Rock_N_Ron Tie Fighter pilot

  Hej, hej,

  Köpte mig en Modalo winder via E-Bay för nå´n månad sedan efter rekomendation från TTT (var det väl...).
  Funkar kanon & är snygg & prydlig, men jag har problem med mina 2 av mina vintageklockor som inte vill dras upp av windern.

  Heuern med Cal. 12-verk & Tissoten med Valjoux 7734-verk vill inte funka! Har sökt, men inte lyckats hitta fullständig info om "winding direction", men provat alla programmen som finns i windern & inget funkar (Clock-wise/Counter-Clockwise & "slumpat").

  Skitjobbigt att ställa klockorna varje gång man ska använda dom då de saknar quick-set på datumen... Båda dras upp utmärkt när de används & har OK reserv i vanliga fall.

  Tips & idéer?
  Länkar till info om "winding direction" & hur många snurr de behöver?
   
 2. Andsan

  Andsan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  895
  Från:
  Täby
  Re: lite hjälp

  Modalo Manual

  Funktion och prestanda
  När du inte använder din klocka med automatiskt urverk sätter du den helt enkelt i windern som roterar den och på så sätt drar upp urverket vilket gör att du slipper ställa klockan nästa gång du vill använda den. Att hålla igång klockan är bra för oljan och ser till att urverket smörjs vilket ökar livslängden och serviceintervallen på din klocka.
  Inredningen i våra winders och boxar är tillverkad av mjukt pu läder av högsta kvalitet. Kuddarna som håller klockan är justerbara i två storlekar (med tillbehör # 088) för att passa olika längder på armband. Nätadapter medföljer och den kan även drivas med batterier om du vill ha den i t.ex. ett kassaskåp.
  OBS! Vissa av våra nya modeller kan ej drivas med batteri.
  Modalos winders har fyra rotationsprogram för att passa alla typer av automatur. Varje snurra har en egen motor som kan ställas in var för sig.

  1. Av

  2. Roterar medurs i två minuter, vilar i sex
  minuter. Oavbruten repetition.

  3. Roterar moturs i två minuter, vilar i sex
  minuter. Oavbruten repetition.

  4. Roterar både medurs och moturs. Först medurs i
  två minuter och vilar i sex minuter. Sen moturs i
  2 minuter och vilar i sex minuter. Oavbruten repetition.

  5. Roterar både medurs och moturs. Fem minuter i
  vardera riktning i tre timmar sen vilar den i nio
  timmar. Oavbruten repetition.


  Anders.S
   
 3. Andsan

  Andsan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  895
  Från:
  Täby
 4. Aron

  Aron Stormtrooper

  Inlägg:
  242
  Från:
  Borås
  Jag har en Arsenal Geneve, gammal klocka som pappa har köpt ny när han var ung, alltså på krita-åldern ca. Den är precis likadan, vägrar att funka i winder men jag tror det beror på att rotorn i den skrapar lite och går säkert lite trögt, men har man den på handen funkar den kanonbra. Min teori är att det beror på att när den sitter på handen rör den sig på ett annat och mer oregelbundet sätt vilket antagligen får rotorn att röra sig ändå, men i windern gär det så vibrationfritt och "mjukt" att den helt enkelt åker med runt eller nåt sånt. Alla andra automatare jag har funkar i min winder, Seiko och Tag Heuer (nya) och bulova (gammal) drar upp sig åt vilket håll den än snurrar men Citizen måste snurra moturs.
   
Mårtenssons ur Brookfield