Laddar...
Nymans Ur 1851

Winder

Diskussion i 'Diskussion' startad av droscar, 21 oktober 2013.

 1. droscar
  Trådstartare

  droscar Rebel soldier

  Inlägg:
  116
  På jakt efter en winder men har ingen erfarenhet av dylika. Tänker mig en med plats för fyra klockor på "winding", ev fasta platser för ytterligare klockor och en låda för band. Gärna hyffsat tyst då den kommer stå i sovrummet. Färgmässigt hade svart eller ek passat.
  Har ni tips får ni gärna delge mig!
  Tjing!
  Oscar
   
 2. Sandkvist

  Sandkvist X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.890
  När det gäller winders så finns det många åsikter om hur bra det är, många säger att de ska inte stå och gå för länge för då "slits" klockorna ut snabbare. Sen så finns det tekniska aspekter som tex. vilket håll urverkets rotor snurrar, snurrar den ena klockans till vänster och den andra till höger så "måste" du ha en winder som snurrar upp åt båda hållen och alternativt alternerar de olika hållen.

  Jag har själv ingen winder, men är på köpstigen. De som jag finner mest lockande är de som snurrar i tex 30min och står stilla ett par timmar och snurrar sen 30min på andra hållet. Ett exempel är denna: http://www.klockson.se/lyxig-watchwinder-och-klocklada-4-5-/453-0
   
 3. Jacob

  Jacob Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.716
  Modalo 225
   
  Pilot gillar detta.
 4. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.042
  Från:
  Malmö
  Har hört bra saker om Ferocase. Ett tips var att söka på "uhrenbeweger" på tyska Ebay... Har dock inte haft nån själv. Annars verkar väl Modalo vara vanligast..?
   
 5. Någon som vet en bra klocklåda för typ 3-4 klockor med även fack för band osv...

  OBS ingen winder....
   
 6. Mr.Chang

  Mr.Chang X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.739
  Från:
  Gbg
  Fina lådor billigt följ länken http://www.acetimer.com/Watch-Cases/
   
 7. Wotten0

  Wotten0 Ingen titel men kissar på mig när jag provocerar

  Inlägg:
  147
  Palla winder, bara dra upp kronan 10-15 ggr och skaka klockan lite och ställ tiden. Gör detta på morgonen och på kvällen. Om klockan stannat, upprepa dessa steg när du ska använda den. Lulz.
   
Mårtenssons ur Brookfield