Laddar...
Nymans Ur 1851

Zenith

Diskussion i 'Diskussion' startad av Beastie, 7 februari 2013.

 1. Beastie
  Trådstartare

  Beastie Mr Cowbell

  Sedan jag fick min morfars gamla zenith guldklocka har jag börjat titta lite på nyare zenith. De ser bra ut på bild för det mesta, verkar få överlag bra omdömen, inhouse verk osv osv. Finns ju en del bättre begagnade runt omkring. Jag undrar lite vad forumet tycker om lite nyare zenith typ 1995 och framåt, kvalitet, känsla, hur förhåller de sig mot andra spelare i klassen typ omega och rolex?
   
 2. Criss Cross

  Criss Cross AT-AT driver

  Inlägg:
  6.298
  Från:
  Stockholm
  Säkert mycket bra kvalitet! Vissa daytona har zenith verk. Vissa ex av El Primeron är riktigt fina.
   
 3. Isodor

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.246
  Från:
  sthlm
  Ser man kollektionen idag så tycker jag de är riktigt trevliga, allt från väldigt sportigt till med klassiskt/elegant och schyssta piloter.

  Zenith har rätt bra omdöme som jag förstått det.

  El primero är ju legendariskt inom klockbranschen.
   
 4. carlanton

  carlanton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.995
  Jag har en Rainbow från tidigt 2000-tal. Utseendemässigt är det någon man älskar eller hatar, men funktionsmässigt finns inget negativt. Automat, flyback, hoppande minutvisning, manuellt uppdrag, datumvisning och mäter tiden ned till 1/10 sekund. Dessutom väldigt fördelaktigt pris på begagnatmarknaden. Det säljs inte speciellt många, men de kostar ungefär som en bättre Speedmaster. Inga polerade ytor, så den går "under radarn" här ute i Söderort, vilket kan vara trevligt även i andra sammanhang.
   
 5. Criss Cross

  Criss Cross AT-AT driver

  Inlägg:
  6.298
  Från:
  Stockholm
 6. pulpen

  pulpen Stormtrooper

  Inlägg:
  314
  Från:
  Stockholm
  Zenith är mycket bra klockor. De moderna har ofta lite mer vågad design som kanske inte passar alla. Deras rek-priser är ofta väldigt höga men möjligheten till rabatt på nypriset ovanligt stor jämfört med tex Omega och Rolex.
   
Mårtenssons ur Brookfield