Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Zodiac Diver

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Donkii, 6 september 2015.

 1. Donkii
  Trådstartare

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.735
  Från:
  Östersund
  Ikonisk dykarklocka från anrika Zodiac, nånstans runt tidigt 1990-tal. De flesta känner igen boetten från Tag Heuer, eftersom de är identiska rakt igenom, bara logotypen/tavlan skiljer. Även urverket är samma som i Tag Heuers modell (ETA 955.114, ett av de driftsäkraste kvartsverken). Detta är alltså en riktig schweizisk kvalitetsklocka och ytterst svåra att hitta idag.

  Klockan är signerad på tavla, spänne, krona och bakboett. Visarna har blivit relumade under tidens gång (de lyser fint i mörkret). Det är nyansskillnad mellan tavla och visare, visarna är vitare än lumen på tavlan.

  Urverket är rent och fräscht och packningarna ser fina ut. Den har med sannolikhet fått omsorg genom åren. Klockan håller tiden bra och sitter kungligt på armen! Länken räcker till cirka 19/19,5 cm arm + 2 cm dive extension. Boetten mäter ca 42 mm exkl. kronan. Klockan har från början varit tvåfärgad men har putsats/polerats till helstål

  Intressant om Zodiac: för många mest känt på grund av Arthur Allen, en av USA:s värsta seriemördare som bar en Zodiac-klocka, därav smeknamnet ”killer watch” bland vissa. För den som är intresserad så togs fallet upp igen 2007 efter att ny info om mördaren kommit fram...

  3000kr skickat
  Ej retur

  [​IMG]
  zodiac1-4.jpg
   
  Senast ändrad: 6 september 2015
  Gummo och steffe gillar detta.
Payson