Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Å nej, Certinan åkte i golvet :(

Diskussion i 'Diskussion' startad av Scaramanga, 22 december 2012.

 1. Scaramanga
  Trådstartare

  Scaramanga Friends of KS

  Inlägg:
  7.580
  Från:
  Norrland
  Tappade min fina Certina DS-2 i golvet, 2 ggr till råga på allt. Tickar på som vanligt efter det men nåt har hänt eftersom minut och timvisare inte synkar längre. Försöker man ställa den på kl 12 så vill inte bägge visarna peka rakt upp om ni förstår.

  Vad göra? Åka till urmakaren och hoppas att det bara är en visare som hamnat ur position? Eller ska man införskaffa lite verktyg och göra ett försök själv att flytta visarna så att det synkar och se vad som händer.

  Har faktiskt inte skruvat i nån klocka förut... nybörjare som sagt.
   
 2. Camo00

  Camo00 Friends of KS

  Inlägg:
  6.287
  Från:
  Malmö
  Re: Sv: Å nej, Certinan åkte i golvet :(

  Det låter som att den ena eller bägge visarna flyttat sig vid smällen, vilket är lätt fixat! Visarna är ihåliga i centrum och sitter fast runt "mitten-pinnen" med friktion. Man kan alltså vrida visarna hur man vill, oberoende av varandra, och med rätt passform så stannar de som man satt dem! :)

  Lätt fixat, men man måste öppna klockan, ta ur kronan, lyfta ut urverket med tavlan och sen justera visarna innan man monterar ihop delarna igen. Jag tycker själv att detta varit enkelt på mina klockor och jag är heelt ny på detta! Känns det svårt tror jag inte en ok urmakare tar mer än en hundring?! Det tar honom/henne kanske tre minuter...

  Lycka till, och posta gärna bilder om Du fixar det själv! :)
   
Brookfield