Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Explorer 1 patina

Diskussion i 'Diskussion' startad av ngstrm, 29 oktober 2014.

 1. ngstrm
  Trådstartare

  ngstrm Friends of KS

  Inlägg:
  115
  Har ägnat dagen åt att fundera på och surfa på patina på tavla och visare på Rolex klockor som har Tritium som lume. Det slog mig då hur relativt vanligt det verkar vara med Explorer 2 och Submariner från 90 talet som var en väldigt uttalad créme-ton på tavla och visare. Bifogar en skamlöst snodd bild på en Explorer 2 nedan.

  image.jpg

  Däremot så verkar det förhållandevis ovanligt att Explorer 1 (främst då 14270 från samma tid med T<25 tavla) har sån tydligt créme-färg. Jag vände mig till min egen 14270 från 91 där man möjligen med MYCKET vilja kan skönja en svag toning åt det gula mellan tim-index och siffrorna 3,6 och 9 som inte har lume.

  image.jpg

  Försökte forska mer i just 14270 patina men hittade bara en otillfredsställande tråd på VRF. Hittade ett exempel med mer tydligt färgning, men inte i samma utsträckning som antalet Explorer 2 och Submariner från samma tid. Är det någon som har några idéer om varför det är så här? Tritium-mix tex? Har jag inbillat mig? Vad föredrar ni osv?
   
 2. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.537
  Från:
  Helsingborg
  Kritvit tavla som bakgrund ger annan bild av gulnandet än en svart.
  En teori..
   
  cultshit och slimjim gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield