Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Hjälp Seiko 7002

Diskussion i 'Diskussion' startad av Cruzcampo, 27 juli 2014.

 1. Cruzcampo
  Trådstartare

  Cruzcampo Torpare

  Inlägg:
  1
  Från:
  Halmstad
  Hej!

  Inleder med att tala om att. Min kunskap om klockor stannar vid att de skall vara snygga och visa tiden, så bespara mig facktermer och kodord tack! :)
  Har ett litet bekymmer som någon kanske kan hjälpa mig med. Har en gammal Seiko 7002-7000 som har valt att sluta gå. Lämnade in den till stadens urmakare och fick då beskedet att den är för gammal för att laga, finns inga reservdelar att få tag på. Nu är det som så att jag tycker väldigt mycket om just denna klocka, och vill inte riktig ge upp så lätt. Nåt borde väl går att göra? Alla tips mottages tacksamt.

  Som bonusfråga lägger jag in följande, mest för att det är kul att se om någon vet. Det lilla jag orkat googla fram om min klocka så skall en 7002-7000 ha fyrkantiga markeringar för timmar, men som synes på bilden har min runda. Har jag fattat fel eller är min ombyggd? Eller är det kanske en kopia? :)

  image.jpg

  Tack på förhand/ C
   
 2. Exxet

  Exxet Borgare

  Inlägg:
  542
  Förmodligen ingen kopia bara en sk After-Market tavla (AM) tyvärr verkar det vara så att många urmakare inte vill hålla på med äldre klockor, du får försöka hitta en pensionerad urmakare lr liknande, t ex. McGyver här på forumet, vad som är fel kan ju vara nästan vad som helst, skitigt verk, trasig uppdragsfjäder, mm mm. Delar finns nästan alltid att få tag i men sällan nya från Seiko, det är beggat som gäller och sånt håller inte urmakaren på fina gatan på med.

  En bra tråd om du vill fördjupa dig i 7002:an:

  http://forums.watchuseek.com/f281/how-buy-seiko-7002-diver-collectors-buying-guide-258086.html

  Den här är ganska lik din förutom färgen bezelen (vridring) http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-700...es_Watches_MensWatches_GL&hash=item25927af513

  MVH.
   
  Cruzcampo gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield