• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Rolex etc vintage i New York

ZQT

The Banker
2-Faktor
Du kommer inte göra några klipp eftersom usd är dyr. Vill du se roliga prylar så dra till Vladdy's
 

fsdfsdf

Omega
Hej!
Central Watch är ett hål i väggen i en av gångarna Grand Central Station med dyr (men tydligen bra) service samt några klockor i ett fönster. Inget jag direkt skulle rekommendera, men visst, är man på bygget så.

Tempvs Fvgit (med andra ord - time flies på latin) - ligger inne i en antikmarknad i Flatiron och är rätt trevlig att gå förbi.'

Inte varit på Aaaron Faber... men lär vara rätt stort.

Annars kan man ju passa på och gå på alla de större klockmärkenas flagship stores runt 5th Ave till Madison uppe vid 50:e till 60:e gatan. Jag gillar exempelvis IWC-butiken med rum eller avdelningar för varje serie - flyginredning för Pilot, havet för Aquatimer etc. Däromkring finns även kedjorna Torneau liksom Wempes. Inget av detta är förstås vintage.

Värt att nämna är även hela "Diamond District" på 47:e mellan 5th och 6th där massa handlare vägg i vägg säljer smycken och oftast begagnade finklockor. Har inte gått genom hälften, men där kan man hitta massa av om man känner sig trygg i att identifiera värde, pruta och slå till. Två av dessa är http://www.elementintime.com/ samt den nämnda: http://www.timetitans.com/. Inte sällan är det nyare klockor.

Vill även nämna brittiska lilla stil-butiken http://www.grahamefowler.com/ nere i West Village på 10th street - inte direkt en klockaffär utan främst kläder och skor men dom har alltid tjugotalet vintage-ur inne med dragning åt militärhållet, samt utbud av nato-straps, läderband etc samt är riktigt pratglada. Där har jag köpt klockrullar i fint kalvläder, natoband samt ett snyggt gummi-tropical. Se ägaren i denna Hodinkee-video:


Har någon fler tips tar jag gärna emot dem!
 
Senast ändrad:

Per

Björklövens finest
2-Faktor
Finns som sagt en hel drös handlare runt Diamond district med både högt och lågt. Vet man bara vad man vill handla så kan man också kontakta kända handlare för att mötas upp på något trevligt ställe. Det förutsätter väl kanske att man är sugen lite mer specifikt då det känns lite respektlöst att lura ut dem ur sina gömmor bara för lite fönstertittande. :)
 
  • Like
Reactions: Urd
Topp