Laddar...
Kaplans Auktioner Nymans Ur 1851
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Säljes Vintage Zenith kostymare

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av ZQT, 26 maj 2014.

 1. ZQT
  Trådstartare

  ZQT The Banker

  Inlägg:
  8.418
  Till salu är den charmige lille rackarn! 36-37mm tjusig Zenith med subdial. Ta din chans och bli ägare till en lite ovanlig, för tiden, modell lite större och möglig rackare!

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]


  Invändigt
  Invändigt ser urverket fint ut och fick omdömet ”rent och fint och att den såg ut att svänga bra, med syftning på amplitud (?)” per 2014-05-23. Serienumret daterar lilleman till 1955.

  Verket är ett caliber 126.6, 18 000 bph, som gjordes i ca 109 000 exemplar, har incabloc shock proof och eftersom klockan är tillverkad för den svenska marknaden står det ”stötsäkrad” på boettlocket. Uppdraget går lätt. Det saknas en liten innerring i boetten, går säkert att få tag på men avsaknaden avspeglas också i priset.

  [​IMG]


  Servicehistoriken är okänd, det står något inristat i boettlocket dock inget jag kan tyda, men med tanke på det fina skicket så är den servad tidigare. Dock håller den lille rackarn tiden inom +30s/24h vilket får anses som helt ok för en dinka som fyller 60! Har inte mätt någon gångreserv men den är mer än 24h iaf!

  [​IMG]

  [​IMG]
  Utvändigt
  Boetten mäter ca 3x mm exklusive krona, ej original, boetten har blivit polerad men har fortfarande sin form, spår av poleringen ser man främst vid bandhornen som är lite ojämna. Nytt glas som har lite små repor, inget som inte går bort med lite polywatch! ca 20mm mellan luggarna.

  [​IMG]


  [​IMG]
  Förbannat fin tavla med subdial och mögel, nivå lagom, ingen aning om den blivit tvättad men ser ut som den är rätt så nära original. Lite rost på dauphine-visarna. Naturligtvis ingen lume, stendöd. Tavlan skiftar i ljusare-off white till nästa ljusgul i olika ljus.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Inga tillbehör såsom cert eller box.


  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]  Kommer på brunt cheepo-mocka med viklås, skickar med ett band i nedslipad rocka, gjort av forummedlem, vid snabb affär.

  Referenser hittar nu här: http://klocksnack.se/threads/jakobz.10302/

  Prisidé 2 500 riksdaler, eller skicka ett bud, är inte omöjlig!

  Finns i Örebro för påseende och skickas naturligtvis på köparens bekostnad om så krävs.


  / Jakob
   
  Icaras, Camo00, Minuteman och 12 andra gillar detta.