En introduktion till Sinn

Låt oss prata lite om klocktillverkaren Sinn, den tyska tillverkaren som gjort sig känd för sina prisvärda men samtidigt högkvalitativa, innovativa och pålitliga klockor. Sinn har, åtminstone i Sverige länge varit lite av en doldis för den stora massan, samtidigt som man haft en trogen skara fans bland främst entusiaster och samlare. Under åren har Sinn skapat ett rykte om att tillverka klockor som tål tuffa förhållanden och klockorna är därför populära bland yrkesverksamma som piloter och dykare, samt klockentusiaster över hela världen. Så låt oss ta en titt på tillverkaren Sinn.Sinn-Spezialuhren.jpg


Sinn grundades 1961 av Helmut Sinn och har en lång och framgångsrik historia där man byggt upp ryktet om att tillverka högkvalitativa, innovativa och pålitliga klockor som ofta är särskilt anpassade för yrkesgrupper som piloter, dykare och militärpersonal.

Klockorna är kända för att tåla tuffa förhållanden och använda innovativ teknologi. Ett exempel på detta är TEGIMENT-teknologi som används i många av Sinn's klockor. TEGIMENT-teknologin innebär att stålet som används i klockan utsätts för en speciell process som gör att det blir betydligt mer motståndskraftigt mot repor. Detta gör att klockan ofta ser ut som ny trots att den har varit använd under en längre tid. TEGIMENT-teknologi har blivit en signaturteknologi för Sinn och används i många av företagets klockor.


Limited_Watches.jpg


Sinn är också känt för att använda andra innovativa teknologier i sina klockor. Ett exempel på detta är DIAPAL-teknologi som används i många av modellerna. DIAPAL-teknologin innebär att rörliga delar i klockan är tillverkade av material som minskar friktionen mellan dem. Detta minskar behovet av smörjning och ökar livslängden på urverket. Tekniken gör helt enkelt urverken mer exakta och hållbara.


Archive.jpg


Klockor med flygrelaterade funktioner är ytterligare en av märkets paradgrenar. Sinn har exempelvis tillverkat kronograf-klockor med E6B-flight calculator-funktioner som hjälper piloter med navigering. Man har också tillverkat klockor med funktioner som avläsning av tidsintervaller som hjälper piloter med att beräkna bränslenivåer och flygtid. Klockor för dykare är ett annat signaturområde för Sinn. Klockorna är designade för att tåla högt vattentryck och är vissa modeller är utrustade med funktioner som dykdjupsmätare och gasblandningsberäknare.


Diving_Watches.jpg


Alldeles bortsett från Sinn's tekniska innovationer och lösningar så är man en bred tillverkare med ett modellutbud som spänner från klassiska dressur till mer extrema sportklockor byggda för att klara tuffa miljöer och situationer. Något som gjort dem till det perfekta valet för många klcokintresserade som söker armbandsur bortom de vanligaste varumärkena. En relativt modest prissättning av de flesta modellerna har också bidragit till populariteten. Kort sagt så har Sinn tickat i flera av boxarna för ett klockmärke som appellerar till den medvetna klocksamlaren.


New_Watches (1).jpg


I Sverige hittas klockorna från Sinn hos Erikson Urhandel eller direkt i Sinns egna webshop. Och för den som vill grotta ner sig ännu mer i märket eller bara vill titta på trevliga Sinn-klockor så rekommenderar vi ett nedslag i Sinn-tråden här på Klocksnack.

Bilder: Sinn