• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

  Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
  Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

  Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

  Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

  /Hook & Leben

Martin Lovasz
Reaktionsresultat
6,303

Profilinlägg Senaste aktivitet Inlägg Om

 • Hej
  Har läst runt lite på forumet och har fått uppfattningen att du är lite av en expert på Certina, jag har kommit över en argonaut 280 som tappar lite mkt tid och är behov av en service. Är detta något du kan hjälpa mig med ?
  Martin Lovasz
  Martin Lovasz
  Tyvärr tappar även jag tid på grund av sjukdom så det kan jag inte. Kanske till våren om jag kommer på bena igen men kolla i "Hemslöjd, modd och fix" delen i forumet då de aktiva medlemmarna med kunskapen att laga och serva klockor hänger där.
  Om det finns flera som heter samma så är detta en herrmodell som är 30x30 mm och har ett nummer inpräntat på baksidan 100444/Hans
  Martin Lovasz
  Martin Lovasz
  Då det är en guldklocka så säger inte serienumret så mycket tyvärr.

  Guld och chronometer gör att klockan har ett extra bra värde för Certina samlare då Certina inte tillverkade särskilt många kronometrar.

  Jag är ingen samlare och jag undviker klockor i guld då det bara gör dem dyra utan mervärde (enligt mig) men skulle tippa på ett värde mellan 3000-4000kr beroende på guldmängden.
  Martin Lovasz
  Martin Lovasz
  Du kan lägga upp bilder på klockan i forumet (finns en Certina tråd i vintage forumet som du kan leta upp) så kan även andra värdera den då det alltid är svårt att värdera specialmodeller.
  Har kommit över en Certina town and country som förvarats i bankbox de senaste 10 åren. Den är i guld (stämpel), brunt läderband helt (plast)glas. Hittar inget värde på nätet då denna har texten "Chronometer" på sej. Har ingen direkt nytta av klockan - har den något värde. Om du hinner och har lust får du hemskt gärna svara. Du verkar vare en person som vet vad du pratar om. Vänligen Hans
  Har läst igenom hela "Dagens loppisfynd" och sett att du skrivit en del kommentarer, och jag fastnade omedelbart för en där du kunde tänka dig att skruva ihop en Revue som en forummedlem skruvat isär " för grus"om jag kommer ihåg rätt. Jag har ett gammalt fickur efter mor som inte riktigt vill vara med. Uret i fråga är ett Elgin med Elginverk. Så frågan är om det är något du kan få igång??
  Mvh. Matti Paukkonen
  ittam
  ittam
  Tackar för ett snabbt svar!! Har en urmakare i U-hamn som jag kan höra med, men har förstått att "gubbarna" här på forumet löser gammelklockor bättre än de lokala urmakarna.. Han är Klockmäster-makare så han kanske klarar det. Om inte återkommer jag gärna!
  Martin Lovasz
  Martin Lovasz
  Ja, jobbar man mest med vintage klockor så är det en fördel som vi gör här och så är det ett kall och hobby. Vi lägger även ner tid på att lära oss så mycket vi bara kan om allt gammalt i klockväg som en urmakare kanske inte hinner med eller bryr sig om. :)

  Så lycka till så hörs vi kanske senare men lägg gärna upp bilder på klockan på forumet.
  ittam
  ittam
  Den ligger redan ute på Vintage sedan länge. Sök på" Dagens "Hittegods"", så bör den dyka upp :)
  Hej Martin!
  Jag har inte glömt att skicka klockorna, bara haft lite körigt samt att frugans bil drabbats av nåt förbaskat elektronikfel!

  Nu sitter jag med en riktigt fin gammal Certin, välvårdad, går men trög i uppdraget och originalkrona!
  Vill dock veta ålder och verk. Och ungefär vad jag ska betala!
  Försöker läsa tabellerna men det går dåligt!

  5101 014
  3873957
  Tack på förhand!
  Johan Bennelöv
  Hej Martin,
  Er du interesseret i at få en Certina DS-3 Quartz i bytte for et manelt/automatik Certina værk?

  venlige hilsner
  Thomas Wang
 • Läser in...
 • Läser in...
 • Läser in...
Topp