Laddar...
Erikson Urhandel

Är detta en Seiko

Diskussion i 'Diskussion' startad av Mekmek, 7 mars 2014.

 1. Mekmek
  Trådstartare

  Mekmek Rebel Commander

  Morning,
  Äntligen fredag och kom på en sak; ska fråga experterna på forumet om min Viking dykare. Efter att ha rotat runt bland diverse trattar och bukter, så ser jag nu att min Viking dykare är misstänkt lik en Seiko Tuna.
  Till saken hör att Viking klockan inte säljs på öppna marknaden utan enbart till pro dykare som köper Vikings dykardräkter. Viking tillverkar sina dykardräkter bl a utanför Oslo och det är en fascinerande process att betrakta. Hur som, klarar dyk till 1000m, helium ventil, safirglas och stabil som satan. Lite speciell vridring, men en liten öppning på sida nordost 20140307_080215.jpg 20140307_080238.jpg för bättre grepp med t ex en dykhandske.
  Ingen på Viking säger sig veta (eller vill inte berätta) men ryktet säger att det sitter i alla fall ett Seiko verk i den.
  Vad tror ni?
  Ha en bra fredag! 20140307_080157.jpg
   
 2. Sumo

  Sumo Rebel soldier

  Inlägg:
  108
  Från:
  Göteborg
  Mekmek gillar detta.
 3. Anti

  Anti Stormtrooper

  Inlägg:
  439
  Från:
  08a i Linkan
  Den var onekligen lik en Tuna!
   
  Mekmek gillar detta.
 4. Mekmek
  Trådstartare

  Mekmek Rebel Commander

  Tack Sumo. Alltid kul att veta var grejjerna kommer ifrån.
  Tror inte att dykarna som köper Viking dräkter använder den här i jobbet, s a s. Mer som beach klocka då.
  Men den är rätt tuff.
   
 5. Sumo

  Sumo Rebel soldier

  Inlägg:
  108
  Från:
  Göteborg
  Håller med, den är rätt tuff. Och borde vara en av de billigaste 1000m-dykarna. Deep Blue har, eller hade, en variant; och även Poseidon om jag inte minns fel.
   
 6. Mekmek
  Trådstartare

  Mekmek Rebel Commander

  Ja, när jag jobbade på Trelleborg AB fick vi köpa dem för 795 kr om jag minns rätt. Det var Trelleborg AB som tillverkade gummit till Vikings dräkter. Jag köpte två. Svågern fick en och han dyker som fan på NZ. Funkar kanon ännu. Men jag skulle vilja ha ett en länk eller snyggare band till den. Problemet är att den bygger rätt högt, så ett band hamnar liksom under klockan. Mesh kanske?
   
Mårtenssons ur Brookfield