Laddar...
Nymansur

Bra eller dåligt köp: Tissot PRC 200 Aut Chrono!

Diskussion i 'Diskussion' startad av frazie, 11 december 2019.

 1. frazie
  Trådstartare

  frazie Plast

  Inlägg:
  48
  Hej!
  Behöver uppgradera med en ny spännande armbandsklocka, har fastnat för Tissot PRC 200 Automatic Chrono inkl, urverket: ETA C01.211 har dock läst en hel del illavarslande om detta verk, det går fel med +/-5-30 sekunder per dag, verket är enl osäker källa inkapslat så det ej är reparerbart? likaså är vissa delar i verket tillverkade i simpel plast? och till råga på allt så är det dessutom massproducerat och av lågbudgetmodell? och detta är vad som Tissot monterar in i en klocka för 9.100kr. Jag älskar designen på själva klockan men urverket ger mig huvudbry med tanke på vad som händer efter att garantitiden har passerat, tillverkaren lagar ej dessa massproducerade ETA verk utan istället så byts de ut och detta lär nog kosta många tusenlappar när garantin upphört.

  Vad som är konstigt i sammanhanget är att hos eBay.com finns det en hel uppsjö av begagnade Tissot ETA C01.211 och dessa säljs via Ryssland för ett par hundralappar stycket? man kan ju ställa sig frågan VARFÖR alla dessa urverk är utbytta? (förmodligen defekta garantiutbyten som säljes vidare i befinligt skick)

  Bör jag välja en annan klocka/modell? eller kanske t.o.m en annan tillverkare? fast dessa urverk sitter väl monterade i ofantliga mängder hos andra tillverkare?
  Är det möjligt att byta ut urverket mot t.ex ETA 7750? eller kan man kanske beställa det färdigt monterat från tillverkaren? Tacksam för alla Goda råd o tips!
   
  Senast ändrad: 11 december 2019
  lofgreno gillar detta.
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator Premium

  Inlägg:
  44.996
  Från:
  Jymden
  Silicon = kisel på engelska.
   
 3. lofgreno

  lofgreno Silver Premium

  Inlägg:
  2.910
  Från:
  Stockholm
  Tyvärr ingen jättekoll men kul att det är baserat på gamla Lemania 5100. :)
  Kollar man i Watchbase så bekräftas det ju att detta urverk används i "lower segment brands of the Swatch Group." Men det sitter ju i en massa olika modeller från både Tissot och Certina.
  https://watchbase.com/tissot/prc-200/t0144271108100
   
 4. frazie
  Trådstartare

  frazie Plast

  Inlägg:
  48
  Som rubriken lyder är det normalt att en dyr Tissot PRO 200 Automatic Chrono går fel med +30 sek per dygn?
  Har en drygt 30 år gammal Tissot som håller exakt tid.
  Frågan är om det är acceptabelt med en felmarginal på +30 sek/dygn? eller bör man klaga då klockan köptes
  den 13/12-2019. köpt hos Klockia i Visby (mkt trevlig butik)
   
 5. Puryeah

  Puryeah Tantal

  Inlägg:
  706
  Det bästa är nog att ta den till butiken och prata med dom. Jag kunde inte hitta någon specad tidsavvilelse när jag googlade lite snabbt på urverket (C01.211) men jag skulle gissa på att de generellt håller tiden mycket bättre än så.
   
 6. KenKun

  KenKun Diamant

  Skummade igenom lite snabbt, såg att en kille hade +6 sekunder på sin
   
 7. HSK

  HSK Guld

  Inlägg:
  3.556
  Även om det är inom spec brukar det gå att förbättra rejält genom ruckning.
   
 8. Puryeah

  Puryeah Tantal

  Inlägg:
  706

  Visst är det så, menade mer att om det är inom spec så ligger det inte på butikens bord att åtgärda. Är nog inga problem att få det urverket att gå inom COSC eller iaf nära.
   
  HSK gillar detta.
 9. Bezelman

  Bezelman Silver

  Inlägg:
  2.176
  Ta den till affären och be dom rucka den gratis oavsett spec så är den avvikelsen för stor för att vara "ok" tycker jag. Det är ju ett litet jobb och en ny klocka bör gå bra när man köper den.
   
 10. frazie
  Trådstartare

  frazie Plast

  Inlägg:
  48
  Det konstiga var att jag ej noterade någon nämnvärd tidsavvikelse under dagen när klockan bars på armen, detta upptäcktes först på morgonen
  när klockan legat på bordet hela natten och dessutom på högkant med kronan nedåt, kan detta påverkat felmarginalen med +30 sek/dygn?
   
 11. Bezelman

  Bezelman Silver

  Inlägg:
  2.176
  Ja position påverkar men troligare är att du kanske var i botten på fjädern dvs kraften på väg att ta slut. Har det där verket har också lång pr så kan den gå Ganska dåligt på slutet. Jag har haft ett par sådana 80 timmars i Hamilton o dom gick kass på sista fjärdedelen. Desto bättre när de var uppdragna. Då höll dom 2 plus per dygn ca.
   
  theargonaut gillar detta.
Mollstedt