Laddar...
Erikson Urhandel

Crash course i utrikeshandel önskas!

Diskussion i 'Diskussion' startad av smeoim, 23 januari 2014.

 1. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
  Då det ter sig tämligen svårt att införskaffa en Rolex GMT Master med pepsi-bezel i modell 1675 i svedala, tänkte jag be om råd för utrikeshandel. Jag har läst en del trådar om trusted sellers, men då jag är ny på forumet och för den delen även på införskaffande av klockor vänder jag mig nu ödmjukast till forumets expertis för råd och tips. Jag har inget emot att betala, men jag vill att det jag köper skall vara äkta...
  All hjälp mottages tacksamt!
   
 2. Aquaracer2

  Aquaracer2 Grodis

  Inlägg:
  10.632
  Från:
  Skärgården
  Ernesto gillar detta.
 3. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
 4. Ernesto

  Ernesto AT-AT driver

  Inlägg:
  6.364
  Glöm inte att pruta ;)
   
  Rivalen gillar detta.
 5. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601
  Kolla vintagedelen där det ligger en tråd om onlinehandlare. I den tråden får du bra tips. Inte minst finns ett tips till denna lista: http://arnesnerdorama.blogspot.se/2012/05/en-liste-over-nettbutikker.html

  Och när du hittat ett objekt så lägger du upp det här och frågar. Utöver alla kloka råd om klockans skick så kommer du få höra att den är lite för dyr. Det beror på att om man verkligen kan sina saker och är beredd att jaga kan så man hitta objekt till bra priser. Men ofta är det svårt. Samtidigt kan man ju självklart stöta på FÖR dyra objekt. Så det blir väl utmaningen att skilja de relativt okey prissätta från de överprisade. För räkna med kommentarer om att den är för dyr..;) Men också väldigt kunniga om själva klockan. Vissa här har verkligen koll.

  Vanligt misstag är att inte tänka på att man måste räkna in moms om man handlar utanför EU och att många handlare i princip ljuger om service. Så räkna in en service på alla begagnade klockor.
   
 6. krämbulle

  krämbulle Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.733
  Har hqmilton bra prutmåner?

  Personlig erfarenhet av det?
   
 7. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
  Skall göra mitt bästa, tack för tips!
   
 8. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.855
  Från:
  Helsingborg
  Rivalen gillar detta.
 9. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
  Skall absolut göra det, tack för hjälpen!
   
 10. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
 11. Ernesto

  Ernesto AT-AT driver

  Inlägg:
  6.364
  Jacek sa "when you are ready, I will find you a 1675/5513 for a great deal". Antar att det finns viss prutmån. Enda gången jag fått nobben när jag prutat var av en spansk handlare, men han kunde iaf bjuda på frakten.
   
 12. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.588
  Från:
  Göteborg
  Prutar du även om priset är rätt?
   
 13. Ernesto

  Ernesto AT-AT driver

  Inlägg:
  6.364
  Beror på. Försöker alltid göra så att både köparen och säljaren blir nöjd med affären, oavsett om jag är köparen eller säljaren. Prutat som mest 500 kr för en klocka jag köpt, men det är mellan mig och säljaren.
   
 14. krämbulle

  krämbulle Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.733
  Okej. Ingen jättetydlig info kanske.

  Har själv aldrig haft kontakt med honom eftersom jag hittills inte varit beredd att handla så det känns inte rätt att störa, men han har ofta intressanta objekt så skulle mycket väl kunna tänka mig att köpa av honom.
   
 15. mrMyagi

  mrMyagi Sir Blabbermouth

  Inlägg:
  3.638
  Från:
  Lund
  Jacek är alltid trevlig och inte helt omöjlig.
   
  krämbulle gillar detta.
 16. Rivalen

  Rivalen X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.642
  Ja du kan pruta med HQ Milton. De har normalt tre dagar inspection time och inom det kan du returnera utan att ange orsak, Men det är då problemen bygger upp sig en del om du inte kan ta leverans och inspektion i USA. Läs på min hemsida under moms tull o returer mot slutet. Där har jag försökt beskriva vad du har att tänka på vid köp av Rolex i USA, förutom 25% moms att hantera.

  Om någon tycker att jag beskriver något fel eller otillräckligt på hemsidan, så är jag väldigt tacksam för synpunkter. Jag har höga ambitioner med sidan, så hjälp är välkommen. Ligger ca 4a på Google om man söker på köpa Rolex i USA, enligt Gserp igår.
   
  Ernesto gillar detta.
 17. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
  Hej! Har läst din hemsida med tips/ råd om klockköp, mycket bra! En snabb fråga... Hur viktigt är det att klockan kommer med värdepapper? Har sett många annonser men färre klockor till salu med värdehandlingar.
  Väl mött!
   
 18. Rivalen

  Rivalen X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.642
  Menar du att få med cert, kvitton och boxar?
   
 19. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
  Ja precis. Många klockor till salu, men få med cert och kvitto.
  Väl mött!
   
 20. Rivalen

  Rivalen X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.642
  Ja det är nog personligt tycke och smak. Jag fäster inte så stor vikt vid nåt annat än klockan och dess skick åsså säljaren. Särskilt om jag skall köpa på distans och för mycket pengar då blir säljarens rykte alltmer avgörande och priset får lov att var lite högre för den förhoppningsvis högre säkerhet man får när man väljer en säljare typ Jacek.

  Jag är ingen expert, mer en entusiast. Hur stort värde papper har kan andra ge ett mer underbyggt omdöme om. Kan tänka mig att säljer jag en klocka som jag påstår att jag haft hela livet och kan styrka det med legitima papper (förfalskningar förekommer) skulle jag bli förvånad om inte köparen satte stort värde på papper o boxar.
   
 21. Compiss

  Compiss Rebel Commander

  Inlägg:
  10.754
  Från:
  Kina
  "Rätt" pris är alltid då det är nerprutat;)
   
 22. smeoim
  Trådstartare

  smeoim Ewok

  Inlägg:
  11
  Tack för svar!
   
Mårtenssons ur Brookfield