Laddar...
Erikson Urhandel

Frågor om Orient

Diskussion i 'Diskussion' startad av Weberg, 9 februari 2014.

 1. Weberg
  Trådstartare

  Weberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  680
  Från:
  Inte från Stockholm.
  Letar efter en ny billig beater och den här gången tänkte jag skaffa nåt nytt istället för ännu en vintagedykare eller liknande. Har förstått att det finns ganska många här på forumet som sportar olika modeller av Orient, och blev därför lite nyfiken på märket. Har nu kikat runt på nätet och blev väldigt förvånad över hur billiga de är. En bit under tusenlappen för ett dykarur med automatverk och garanti - sprojlans ny! Är detta något att ha? Hur är kvaliteten? Och hur kommer det sig att de verkar ha en mycket godare renommé än många andra lågprisklockor som t.ex. Invicta m.fl.?
   
 2. Jonas.76

  Jonas.76 AT-ST driver

  Inlägg:
  1.233
  Hej.

  Jag har ägt (och sålt) ett antal olika Orienter. Billiga klockor, men absolut inget rassel.
  Nu har jag bara haft dem några månader innan jag sålt dem vidare, så jag vet inte hur de står sig med åren.

  Jag tror inte du blir besviken, så länge du inte har jättehögt ställda krav.
   
  Weberg och yonsson gillar detta.
 3. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.042
  Från:
  Malmö
  Har haft ett par Orienter nu och är mycket, mycket nöjd med kvalitet/krona. Länkarna på de billiga uren är plastigt skräp, men i övrigt är det hög kvalitetskänsla rakt igenom! Bara att köpa!! :)
   
  Weberg gillar detta.
 4. Spindel

  Spindel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.141
  Egenutvecklat och producerat urverk, mycket klocka/krona samt ett brett modellutbud med många unika modeller. Stryktåliga och väl beprövade urverk med bra precision i förhållande till pris.

  Länken tänker jag inte kommentera då jag bestämt mig för att större delen av forumet här ändå inte har någon aning om kvalité på länken utan enbart kommenterar med sin subjektiva uppfattning.
   
  Weberg gillar detta.
 5. Snårtas

  Snårtas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.976
  Från:
  Västerort
  Ganska svepande formulering om forumkamraterna... Min (subjektiva) bedömning är att länkarna är kass. Tror nog också att stålkvalitet, toleranser på ingående komponenter samt finish skulle få stryk av de flesta tillverkare. Rent objektivt alltså.
  Däremot så håller jag med om att Orient är mycket pang för liten penning, trots att länken går rakt till metallåtervinningen vid leverans. Kör på bara!


  Skickas från min iPhone via Tapatalk
   
  Weberg och Spindel gillar detta.
 6. Spindel

  Spindel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.141
  Jag glömde nämna att de också har en djävligt snygg logga :)
   
  Weberg gillar detta.
 7. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Orient är bra skit! Men med facit i hand skulle jag nog ändå hellre gå på en Seiko SKX över en Orient Mako...
   
  joh.jonsson och Weberg gillar detta.
 8. Hmpson

  Hmpson Stormtrooper

  Inlägg:
  293
  Angående föregående inlägg så tycker jag det beror lite på användning och hur mycket man störs av att SKX:n är rätt hög och kantig. Ray:en (som jag också har) sluttar lite mer utåt och fastar inte lika ofta i skjortärmar etc. Jag är däremot inte man nog att uttala mig om verkens kvalitet eller dylikt. Det är jag för grön för. (Personligen har jag både en skx007 och en Orient ray. Billiga nog för att man ska ha råd med båda).
   
  Mforce gillar detta.
 9. Ruskprick

  Ruskprick Y-Wing pilot

  Inlägg:
  972
  Har haft ett par olika, just nu en Mako XL.
  Riktigt nöjd med kvalitén och då har jag haft ett gäng klockor i den prisklassen. Tycker länkarna är helt ok, varken bättre eller sämre än någon annan i samma prisklass (generellt, självklart finns det avsteg). Vill man ha en bättre länk så kan man lägga några hundralappar på ex watchadoo eller en shark mesh från wjean.

  Har också varit i kontakt med Orient och dom är alltid lika trevliga och snabba på att svara :)

  En annan stor fördel (om man gillar det) är ju att det är väldigt sällan som man ser dessa, och när man väl gör det så är det antingen på något klockforum eller hos någon som har ett klockintresse.
   
  Dalomo, Peter K och Weberg gillar detta.
 10. Minuteman

  Minuteman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.185
  Har en Mako XL, och är helnöjd med den. En mycket trevlig aspekt är att gångavvikelsen på urverket är mycket låg, i mitt fall ca 1,5 sek / dygn, vilket inte verkar vara helt ovanligt att döma från vad jag hört.
   
  Peter K gillar detta.
 11. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.685
  Från:
  Jymden
  Jag har haft två dressmodeller och de var väldigt mycket klocka för runt 1000kr. Höll tiden bra gjorde de också. Dykarna kan jag inte uttala mig om, men som sagt, Orient håller bra kvalle i förhållande till prislappen.
   
 12. Hmpson

  Hmpson Stormtrooper

  Inlägg:
  293
  Har någon tips på vart man kan köpa bezel-inlägg till Orient Ray? Funderar på att modda lite.
   
 13. Ruskprick

  Ruskprick Y-Wing pilot

  Inlägg:
  972
  Hmpson gillar detta.
 14. plexan

  plexan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  688
  Bara köp, våga testa något nytt än seiko! :) är så grymt nöjd med min Chicane. Urverket är inte mycket att kolla på genom glasbaksidan, men det går cirka 3 sek snabbt per dygn så det spöar mitt ETA verk rejält på tidshållningen...
  Som sagt så är det synd på länken, har också kommit fram till att det är rena dyngan! vet inte hur det är på dykarmodellerna men har hört att det ska vara lika illa där.... men själva klockan är det absolut inget fel på, riktigt vackert gjord!
  orient5.jpg
   
  Weberg gillar detta.
 15. Mforce

  Mforce Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.376
  Har ett gäng orienter.
  Länken på de billigare är väl som förväntat för prisklassen. Inte sämre än den på min betydligt dyrare seiko 5 spacewalk. Kör numer bara min m-force på original. Den länkeb känns klart bättre.
  Ray på mesh är grym.
   
  Weberg gillar detta.
 16. Weberg
  Trådstartare

  Weberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  680
  Från:
  Inte från Stockholm.
  Bra input alla! Har kollat runt lite nu och märkt att både pris och utseende skiljer ganska mycket mellan modellerna. Seiko, som några av er nämner, har jag redan flera - både på jubilee och annat. Detta var mest för att jag kände ett behov av att klicka hem nåt annat kul och få klämma lite nåt nytt. Har lite på gång under veckan så jag återkommer om det blir nån affär.
   
  Spindel gillar detta.
 17. Spindel

  Spindel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.141
  Jo pris skiljer mycket från nypris 350 kr för billigaste automatiska Orienten upp till cirka 30 000 kr för den dyraste ;)
   
 18. KMS

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.116
  Från:
  GBG
  Gillar Orient. Orient Star linjen är riktiga kalasdinkor, dock inga dykare.
   
 19. Spindel

  Spindel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.141
  Nä de har ju plockat ner alla dykare från OS linjen till vanliga Orient, man kan misstänka att de vill ha klockor som ses som lite mer "finklockor" i OS linjen och "verktygen" återfinns i standard Orient serien.
   
 20. Dalomo

  Dalomo X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.061
  Från:
  Stockholm
  Har sett Ray modeller med seikos skx bezel på. Ska alltså gå med ett mindre ingrepp att byta hela bezelen om man så vill ha en lite biffigare och med större valmöjligheter kring inserts. Dock aldrig gjort det själv utan vara sätt på andra forum. Var lite sugen att testa ändå.
  DSCN0041_zps8b6b140c.jpg
  Rätt lyckat.
   
  Mforce gillar detta.
 21. Hmpson

  Hmpson Stormtrooper

  Inlägg:
  293
  Såg det och det ser lite kul ut. Vill dock ha kvar den lite smäckrare bezelen (har en skx007 också) men gärna byta insert. Är inte så förtjust i typsnittet på siffrorna... Men tack för tipset!
   
Mårtenssons ur Brookfield