Laddar...
Nymansur

Klockresan

Diskussion i 'Diskussion' startad av Tiebreak, 11 september 2015.

 1. Tiebreak
  Trådstartare

  Tiebreak Titan

  Inlägg:
  86
  Är en relativt ny klocksnackare som sitter betydligt mer tid än vad min sambo gillar och dreglar över klockor på nätet. "Köp en klocka någon gång", "Klocksnack?", "Häng med i filmen så jag slipper förklara!" är vanligt förekommande fraser hon använder när vi umgås. Då hon också har någon form av intresse för blänkande föremål (nej hon är inte en skata) så lurade jag med henne till Borås och Jönköping förra lördagen, för att besöka Jälmers Ur respektive Engströms Urmakeri. Nedan kommer lite bilder och text från resan, som blev allt annat än planerat...
  IMG_6889A.
  Tja, detta kan man säga var ungefär vad vi såg av Borås. Hade siktat in mig på att testa en begagnad Tudor BB, en Rolex sub och en GMT. Väl på Jälmers var det relativt mycket folk så vi tittade runt lite och lät andra gå före då vi såklart ville vara "besvärliga" och känna och klämma. En trevlig blond tjej mötte oss tillslut bakom disken och jag förklarade vad jag kommit för att titta på. Tyvärr var flickstackarn ny och fick/bör/kunde inte öppna säkerhetsskåpen. För att få testa rekommenderade hon att vi kom tillbaka på en vardag. När hon förstod att vi inte bodde i stan frågade hon om hon skulle ringa ägaren och se om det gick att lösa på något sätt, men då hade jag tröttnat och talade artigt om att det inte behövdes. Hon var som sagt väldigt trevlig och gjorde allt hon kunde, men det blev ju lite tråkigt i slutändan. Är det kutym att man bör avisera att man kommer och vill testa klockor undrar jag som ny kund i branschen?
  Hepp, Borås levererade inte. Vi hoppade snabbt in i bilen och styrde kosan mot Jönköping för att hinna in på Engströms innan stängning kl. 14.

  Tack och lov den levererade den vackert belägna smålandsstaden, med det...*host*...*host* uppblåsta hockeylaget, lite kläm och känn:
  IMG_6895A.
  Denna Legend Diver från Longines blev en oväntad favorit runt min handled, när jag ser wristshotet undrar jag dock verkligen varför! Den såg mycket bättre ut live, hängandes nedanför den uppkavlade skjortärmen.
  IMG_6898a.
  Av alla Rolex jag testade blev, väldigt oväntat, Sub utan datum favoriten. Innan jag haft en på handleden har jag tyckt att den känns tråkig och alldeles för vanlig, men nu förstår jag verkligen varför alla gillar den. Mycket elegant dinka och fantastiskt skön runt handleden.
  IMG_6896a.
  Mycket snygg klocka, men alldeles för tjock för min smak. Är inte heller världens största fan av utseendet på Omegas länk (ganska generellt faktiskt).
  IMG_6899a.
  En favorit för mig i teorin när jag dregglat på nätet, men kom inte upp i Subbens elegans. Snygg på bild dock! IMG_6901a.
  Den stora besvikelsen! Rätt snygg på bild, men väldigt obekväm på armen. Case-undersidan är liksom "platt" nästan. Mina lekmannahänder tyckte inte heller att byggkvaliteten var i närheten av Rolex subben (Trodde aldrig jag skulle hacka på Tudor). Visst, det skiljer ju ett antal tusenlappar mot subben också. Tjejen på Engströms ska ha en stor eloge för all hjälp vi fick! Hon jobbade inte som ordinarie i den butiken som säljer de mer exklusiva klockorna, men gjorde ett kanonjobb! Tack!

  Det blev alltså ingen klocka på resan och sambon fortsätter rabbla snygga one-liners. Men har man tur kanske första affären sker i helgen istället...

  Sitter någon av en på en Legend Diver ni vill bli av med till skaplig kurs, hör av er! Är i stort behov av en bra beater!

  Ha en trevlig helg alla KS:are

  /Mike
   

  Bifogade filer:

  Senast ändrad: 11 september 2015
  jabla, JayLar, Samps och 12 andra gillar detta.
 2. Greven

  Greven Guld

  Inlägg:
  4.254
  Tack för att du bjöd på bilder och info från din klockresa. Anmärkningsvärt att de inte kunde få upp skåpen på Jämmers Ur! Skulle någon representant från dem läsa din story så och se att den går ut i detta forumet så skulle de riva sitt hår misstänker jag! Inte bra reklam för Jälmers Ur!

  Bra klockor du provat och detta bevisar hur viktigt det är att testa klockor innan köp. Jag har själv köpt över nätet och blivit besviken, utan att provat och klämt på den innan. Det har man liksom inte råd med om man är upp i 20-50K-klassen och ännu högre. Kul att du gillar Suben! Hoppas det blir ett inköp snart.
   
  Warwian gillar detta.
 3. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator Premium

  Inlägg:
  44.980
  Från:
  Jymden
  Jälmers "vi har öppet men ändå inte". :D - Något oproffsigt.
  Angående BBB så håller jag med dig. Fin på bild men tråkig IRL och jag tycker inte heller den imponerar kvalitetsmässigt. Att jämföra med en Sub som kostar så pass mycket mer är dock orättvist.
   
  Icaras, Warwian, Apansson och 1 annan gillar detta.
 4. Tiebreak
  Trådstartare

  Tiebreak Titan

  Inlägg:
  86
  Jag vill bara vara tydlig så jag inte är orättvis mot Jälmers. Tjejen där sa inte att man behövde avisera innan man kommer för att testa dyra klockor, utan det är en fråga jag ställer till er läsare helt enkelt. Det är ju säkert möjligt att hon kunnat ordna så jag fick testa klockorna om jag låtit henne ringa ägaren. Om detta är något som gäller mer eller mindre alla helger har jag ingen aning om, men om så är fallet bör det framgå tydligt på hemsidan tycker jag.
   
  yonsson gillar detta.
 5. Tiebreak
  Trådstartare

  Tiebreak Titan

  Inlägg:
  86
  Bara kul att kunna bidra!

  Efter resan instämmer jag till 100% i vad du skriver. Det är jätteviktigt att testa, om man inte är väldigt välbevandrad i klockträsket kanske. Suben var riktigt trevlig. Köp kommer det att bli, det enda som stoppar mig är tiden och frånvaron av klockor i min geografiska närhet.
   
  Greven gillar detta.
 6. Tiebreak
  Trådstartare

  Tiebreak Titan

  Inlägg:
  86
  Sant, orättvis jämförelse. Men ska man sporta Tudor så är det nog äldre modeller, i alla fall för min del.
  ;)
   
  theargonaut och yonsson gillar detta.
 7. noxela

  noxela Titan

  Inlägg:
  212
  Från:
  Skåne
  Antingen så är butiken öppen, eller så är den stängd. Jälmers försöker skapa en tredje variant.
   
 8. Tiebreak
  Trådstartare

  Tiebreak Titan

  Inlägg:
  86
  Som referens kan jag meddela att handleden klockorna sitter på mäter 17,5 cm (andra mått är såklart större!)
   
  Point Blank och Icaras gillar detta.
 9. closetplayer

  closetplayer Silver

  Inlägg:
  1.844
  Mycket informativ och intressant läsning med bilder. Tack för att du delar:)
  Lycka till med ditt klockinköp:)
   
  Tiebreak gillar detta.
 10. JLW

  JLW Blanda inte ihop mig med JLC!

  Inlägg:
  4.629
  Bra jobbat med utprovningarna! Du finner en som kittlar i hjärtat snart :watching:

  Ja ni... Har ringt vid flertal tillfällen och velat köpa klockor. Men de som jobbar får inte sälja beg och hänvisar till urmakarn som alltid är på resa eller ärende. När man väl får kontakt är de sålt. Svårt att driva en business ensam när intresset ökar fort, kanske dags att skaffa en betrodd kollega att serva kunderna när man inte är där:)
   
  Greven och Tiebreak gillar detta.
 11. steffe

  steffe Silver

  Inlägg:
  2.030
  Härlig läsning!
  Vad gäller Jälmers så har de tyvärr haft många stölder/inbrott de senaste åren. Tror bara det är en försiktighetsåtgärd att ägare Daniel brukar bolla med låsen till rollarna.
   
  JLW gillar detta.
 12. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  18.567
  Från:
  烏普薩拉
  Är inte jälmers och @Urmakarn samma person, kanske han kan förklara hur det fungerar att köpa begagnat från jälmers ur?
   
  JLW gillar detta.
 13. Icaras

  Icaras Silver

  Inlägg:
  2.882
  Från:
  Heja Eslöv!
  Testar du sub och gillar enkelheten så borde du också klämma på månklockan. Förvisso helt annan klocka men många som gillar sub gillar även speedy :)

  Pelagos, PO, AT, Exp II (vit) mfl är också kandidater.
   
  Senast ändrad: 12 september 2015
 14. MJ24

  MJ24 Diamant

  Inlägg:
  6.121
  Besvikelse att resa en bit för att kolla, men sedan går säkerhetsskåpet inte att öppna för butikspersonalen!
  Tur att Engströms levererade i alla fall…by the way…var där inne igår, och det var lite tomt i Rolexmontern, men nästa vecka är det tydligen en leverans från Rolex på gång!
   
 15. Tack för att du delar med dig!

  Synd att du fick den upplevelsen av Jälmers. Köpte en 16710 GMT därifrån för ganska exakt ett år sedan och servicen var så bra den kan bli. Flög ner med min pappa till Göteborg och han både hämtade oss på flygplatsen och körde oss tillbaka. En jättetrevlig köpupplevelse rakt igenom!
   
  Hebbe gillar detta.
 16. Mcgregor

  Mcgregor Silver

  Inlägg:
  1.801
  Bra klockresa och trevliga bilder. Legend diver satt riktigt bra på din arm! Du gör nog rätt i att försöka hitta en till ett vettigt pris.
   
 17. Tiebreak
  Trådstartare

  Tiebreak Titan

  Inlägg:
  86
  Kan tänka mig det, tror Explorer II:an försvann medan jag var kvar där inne!
   
 18. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  8.399
  Ja ville köpa daytona och SD men det skulle de inte få in sa Fredrik. Men det gick ju bra för mig ändå ;)
   
  MJ24 gillar detta.
Mollstedt