Laddar...
Nymans Ur 1851

Konstig grej med kronograffunktionen på min Sinn EZM13

Diskussion i 'Diskussion' startad av hemingway1999, 9 november 2015.

 1. hemingway1999
  Trådstartare

  hemingway1999 Friends of KS

  Inlägg:
  485
  Jag har upptäckt en konstig grej med min Sinn EZM13 som jag köpte förra veckan. Då jag satt och tittade på kronografens sekundvisare upptäckte jag att den går lite ryckigt ibland. Ibland flyter den på som den ska men så helt plötsligt går den något långsammare och tar lite större steg.

  Jag har aldrig upplevt något liknande på någon av mina andra kronografer men vill slänga ut frågan här också. Jag har filmat klockan och dragit ner hastigheten på filmen så att det blir tydligare att se. Filmen finns på den här länken: http://vidmg.photobucket.com/albums/v48 ... 7iee0d.mp4

  Jag har filmat under ungefär en minut och filmen börjar när kronografens sekundvisare har rullat i 7 sekunder. Under hela minuten beter sig visaren rätt konstigt, men här är ett utdrag:
  - Mellan 7-9 går visaren stabilt och långsamt.
  - Mellan 9-11 går den snabbare.
  - 11-12,5 går den långsamt igen.

  Och så här fortsätter det. Väldigt oregelbundet. Hoppas ni ser det på filmen. Vad tror ni? Är det här normalt? Är jag bara känslig?

  Jag har kontaktat Eriksons Ur där klockan är inköpt och de har vidarebefordrat filmen till Sinn i Tyskland. Förmodligen måste jag nog lämna in klockan igen men det vore intressant att få höra vad expertisen här tror.

  /Henrik
   
 2. Limpas

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Ja det ser ju lite skumt ut. Testa tidshållningen på kronografen genom att ta tid över så lång tid som möjligt och jämför med en referens. Om sekundvisaren rör sig sådär så är min gissning att den inte mäter tiden rätt heller. Trist om du behöver skicka in den :(
   
 3. Limpas

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Felpost, sorry
   
 4. hemingway1999
  Trådstartare

  hemingway1999 Friends of KS

  Inlägg:
  485
  Det verkar inte påverka tidhållningen någonting, utan är enbart ett visuellt problem. Jag fick tips om en länk till ett Omegaforum där liknande erfarenheter av Speedy Pro diskuterades. Där tycktes det som att det var ett välkänt problem som gick att åtgärda. Vi får se om jag svänger förbi Eriksons i eftermiddag och lämnar in den.

  /Henrik
   
 5. Limpas

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Ok, det verkar ju lovande för din del då ju iallafall :) Skulle vara intressant att veta hur det kan bli så, och speciellt utan att tidshållningen påverkas.
   
 6. hemingway1999
  Trådstartare

  hemingway1999 Friends of KS

  Inlägg:
  485
  Tänkte att jag lägger en liten uppdatering på det här så får ni se vilken grym AD detta är.

  I en del av trådarna på nätet där problem med kronografsekunden på 7750-baserade verk diskuterades hävdade man att symptomen kunde gå bort efter några dagar med kronografen igång. Jag testade men kunde snart konstatera att sekundvisaren inte gick stabilare så jag lämnade in den till Eriksons i måndags. I tisdags fick jag ett mail från dem att de hade beställt en ny klocka från Sinn och att den skulle komma under veckan. Idag hämtade jag så ut en sprillans ny EZM13 hos Eriksons! De skiftade bara armband för det hade fått lite småmärken under den vecka jag använt klockan. Det var med viss bävan som jag drog igång kronografen men till min lättnad tickade den på precis så fint som den ska.

  Tydligen var det Eriksons eget initiativ att lösa det på det här sättet. Sinn ville ha in klockan och gå igenom den, men Eriksons tyckte att det skulle ha tagit för lång tid så de beställde helt sonika hem en ny till mig. Det kallar jag kundservice! Inte sista gången jag handlar hos dem...

  /Henrik
   
  Anatta, Bogatir, Brutus och 17 andra gillar detta.
 7. Sjobedan

  Sjobedan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.539
  Från:
  Malmö.
  Bra service!
   
  hemingway1999 gillar detta.
 8. Moorflax

  Moorflax Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.694
  Från:
  Norberg
  Det där låter exakt som Jälmers ur. Fast tvärtom ;)
  Fantastiskt service!
   
Mårtenssons ur Brookfield