• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Korv Stroganoff

Tank om jag kunde hitta riktig svensk falukorv har.....men tack for tipsen.
Korvstroganoff ar en riktig favorit,och smakar annu battre "dagen efter"
 
Orginalrecept från SvD artikel om HJ Service som levererar till skolor i Stockholm. (kan vara bra att halvera mängderna om man inte har så mycket plats för rester i frysen) (skumt recept dock när alla andra recept innehåller någon variant av paprikapulver och/eller chili)

7 000 portioner
525 kg strimlad falukorv
84 kg gul lök
70 kg tomatpuré
70 l mjölk
50 kg mjöl
7 kg salt
7 hg vitpeppar
12 kg buljongpulver som spädes med vatten till önskad smak och konsistens.

  1. Ställ fram fem stycken 300-litersgrytor.
  2. Fördela tomatpuré och lök i grytorna och värm upp.
  3. Späd med buljong och vatten. Rör om.
  4. Gör en redning av mjöl och vatten och tillsätt i de puttrande grytorna, var noga med att redningen löser sig.
  5. Lägg i den strimlade korven.
Salta och peppra.
Fördela i cirka 110 kantiner.
Smaklig måltid!
 
Orginalrecept från SvD artikel om HJ Service som levererar till skolor i Stockholm. (kan vara bra att halvera mängderna om man inte har så mycket plats för rester i frysen) (skumt recept dock när alla andra recept innehåller någon variant av paprikapulver och/eller chili)

7 000 portioner
525 kg strimlad falukorv
84 kg gul lök
70 kg tomatpuré
70 l mjölk
50 kg mjöl
7 kg salt
7 hg vitpeppar
12 kg buljongpulver som spädes med vatten till önskad smak och konsistens.

  1. Ställ fram fem stycken 300-litersgrytor.
  2. Fördela tomatpuré och lök i grytorna och värm upp.
  3. Späd med buljong och vatten. Rör om.
  4. Gör en redning av mjöl och vatten och tillsätt i de puttrande grytorna, var noga med att redningen löser sig.
  5. Lägg i den strimlade korven.
Salta och peppra.
Fördela i cirka 110 kantiner.
Smaklig måltid!
Spara receptet till nästa vintage-GTG
 
Ni inspirerade mig

20211111_193238.jpg
 
Göteborgs Posten hade ett reportage för något år sedan som jag lyckades rota fram (tror artikeln går att läsa utan att vara prenumerant)
Annars är mitt tipps som fd. Stroganoffmissbrukare syrad grädde 😉

 
Tillbaka
Topp