• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

...om att köpa med hjärtat, Tudor Snowflake 7016/0

Casual Bum

Panerai
2-Faktor
4A0C8514-FFC5-44DD-AA98-E9FD2451E941.jpeg
 

thomastheswede

Audemars
Uppdaterat originalinlägget nu med denna info:

Uppdatering:
Idag den 11 april fick jag ett mejl som höjde pulsen en aning. Det var Wayne som hörde av sig med storyn om denna klocka:

Det visar sig att Wayne köpte klockan 1973 i PX-butiken på Pensacola Naval Station i Florida genom en vän som jobbade på marinbasen. Anledningen till att han köpte just denna modell var helt enkelt för att han inte hade råd med en Rolex. Han märkte upp den med namn osv. för att säkerställa att den inte skulle vara så attraktiv att stjäla.

Wayne utbildade sig till dykare vid Scripps Institution of Oceanography i La Jolla, CA och började sedan en 32-årig karriär som Park Ranger inom US National Park Service med stationering över hela USA. Han underhöll hela tiden sina dykarkunskaper med klockan som följeslagare.

När Wayne till slut tyckte att klockan gjort sitt gav han den till en gammal dykarkompis i Pensacola. Kamraten dog för ca 5 år sedan och Wayne har sedan dess varit helt ovetande om var klockan tog vägen.

Han letar nu efter bilder på klockan ”i tjänst” och återkommer om han hittar några.

En rolig detalj är att Waynes fru är en stor Volvo-fan och när det var dags för en ny för några år sedan så åkte de och hämtade upp den på fabriken i Göteborg, följt av en tripp till Stockholm och sedan vidare till Ishotellet.
 
Topp