Laddar...
Erikson Urhandel

Omega Speedmaster Reduced i Uppsala?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Fillesmurfen, 26 juli 2015.

 1. Fillesmurfen
  Trådstartare

  Fillesmurfen Ewok

  Inlägg:
  3
  Hej, är helt ny här på KS och väldigt inne på att köpa en Speedmaster Reduced, alternativt en Professional. Mitt dilemma är dock att jag aldrig har haft tillfälle att kolla på hur Reduced versionen ser ut i verkligheten. Så därför testar jag min lycka här genom att efterlysa en vänlig medlem i Uppsala som sitter på en Reduced och möjligtvis har lust att visa upp denna modell för mig inför mitt framtida köp. Skulle vara guld värt att få se hur denna sitter på min handled i 5 sekunder.
  35105000.gif

  Tack på förhand, Philip.
   
 2. Aboynamedsue

  Aboynamedsue Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.938
  Från:
  O
  Hur resonerar du kring reduced kontra professional? Vad är det som talar för en reduced? (förutom priset)

  edit: vill inte klanka ner på reduced, tycker bara det är intressant att höra hur du tänkt kring modellerna. Gick själv i samma tankar för några år sedan.
   
 3. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.152
  Reduced är väl dyrare att äga (service)?
   
 4. Fillesmurfen
  Trådstartare

  Fillesmurfen Ewok

  Inlägg:
  3
  Helt ärligt så är jag inte så jätte insatt, men känner att det skulle vara ganska behagligt med en automatisk, förutom servicekostnaden då isåfall. Vad jag har förstått så är den markant dyrare i service än vad professional är, någon som har en aning om vad en service kostar för en reduced? Annars så har jag ganska smala handleder, så intalar väl mig själv lite att 39mm blir lagom för min handled, det är väl lite det som gör mig nyfiken på att kolla på hur den ser ut. Sedan är priset självklart en faktor också i detta.
   
 5. Aboynamedsue

  Aboynamedsue Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.938
  Från:
  O
  Resonerade ungefär som du när jag skulle köpa Speedmaster. Valet föll till slut på en pro och jag har inte ångrat mig. Vad gäller servicekostnaden för en reduced så verkar det vara lite av en vandringssägen. Jag än så länge inte läst/pratat med någon som faktiskt servat och kunnat berätta vad det kostar.

  Du är hur som helst rätt ute i att vilja prova på armen innan köp.
  Lycka till!
   
  Scaramanga gillar detta.
 6. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.109
  Vet att @aljung har ägt båda och kan säkert ge lite värdefull input.
   
 7. F-L-P

  F-L-P Y-Wing pilot

  Inlägg:
  995
  Från:
  Uppsala
  Har en sån och kommer tillbaka till stan om någon vecka. har för mig att det fanns iaf någon till på den senaste uppsala GTGn jag var på om det kliar i fingrarna och måste vara nu som i nu. minns dock inte vem..

  Angående service är urverket lättservat enligt min urmakare men chrono modulen kan vara lite stökig att jobba med, men den ska tydligen inte vara allt för dyr att bara byta ut om det någon gång skulle behövas.
   
 8. Fillesmurfen
  Trådstartare

  Fillesmurfen Ewok

  Inlägg:
  3
  Det skulle vara superschysst ifall du skulle ha tid att visa den lite snabbt när du väl är tillbaka i stan. Nejdå så brådis har jag inte, men om någon annan erbjuder sig redan idag så tackar och bockar jag! Tack!
   
 9. Snake

  Snake Ewok

  Inlägg:
  41
   
 10. Snake

  Snake Ewok

  Inlägg:
  41
  Hej, ser att detta är en gammal tråd och att svaret kanske inte längre är intressant. Jag har iaf servat en reduced två ggr. Första gången hos AD:n jag köpte av, det gick på ca 3,5 tkr och gjordes då klockan var ca 6 år. Andra gången krävdes fabriksrenovering av Omega nere i Schweiz då chronografmodulen skulle bytas (har förstått att den sällan servas utan istället byts ut). Det gick på 8,5 tkr och då ingick nytt glas, nya tryckknappar, polering, ny sprint i armbandet mm. Jäkligt dyrt men klockan är i stort sett i nyskick. Så sammanfattningsvis, reduced är DYR i drift. Jag gillar dock modellen och tycker att urtavlan är mer harmonisk än "originalet".
   
  nissehult gillar detta.
 11. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Det går att serva modulen, men det är komplicerat, tidskrävande och förutsätter en skicklig urmakare varför det är vanligt att kronografmodulen ofta byts ut (helt i onödan egentligen) mot en ny i samband med att baskalibern servas. Tilläggskostnaden för att antingen serva eller byta ut kronografmodulen leder till en hög servicekostnad totalt sett.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
 12. Moonphase

  Moonphase Rebel soldier

  Inlägg:
  69
  Från:
  Stockholm
  Hur mycket kostar en professional att serva? 8 tusen har jag hört från nån på Franks, så det verkar vara samma servicekostnad som för en reduced!
   
Mårtenssons ur Brookfield