• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

  Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
  Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

  Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

  Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

  /Hook & Leben

Orion Hellcat, ingen recension, men nåt är det...

Tjena,

I förra veckan damp det äntligen ner ett efterlängtat paket från Amerikat. Har gått och väntat sen i juni på en Hellcat från Orion Watches och så kom den äntligen i förra veckan. Som jag skrev i rubriken, skulle inte vilja kalla detta en recension, utan mer mina initiala intryck och känsla för klockan så här långt.

Mitt klockintresse är ganska nytt och jag har mest använt KS som ett slags uppslagsverk, när jag hittat en klocka jag blivit intresserad av har jag kunnat gå in på KS och läsa mig till recensioner, allmänt surr och på så sätt fått en bättre bild och känsla för vad det är för klocka. Men när jag stötte på Orion Watches och sökte på forumet/hörde mig för i micro-tråden var det ingen som verkade ha någon faktisk erfarenhet av varken märket eller dem klockor som släppts än så länge. När det så blev att jag bestämde mig för en Hellcat känns det lite som min plikt att dela med mig av mina upplevelser så här långt till forumet😉. Ni får ha överseende med bilderna, varken jag eller min iphone var nå bra på foto tydligen😊.

nedladdning (18).png
nedladdning (8).png


Lite bakgrund…. Orion är ett micro-märke som drivs av en Nick Harris från Philadelphia, han började som seiko-moddare, gick urmakarskola för att bli urmakare och startade Orion Watches för ett par år sedan. Han har tidigare släppt ett par modeller (Field standard, Orion 1 och Sylph) och är nu aktuell med två nya modeller, en dykare som heter Calamity och en pilot/field modell som är den Hellcat jag just nu har på armen.
nedladdning (9).png


Följande specs för Orion Hellcat saxat från orionwatch.com

 • 39mm Diameter
 • 20mm Lug Width
 • 47mm Lug to Lug
 • 10.5mm Thickness (Caseback to Crystal)
 • Screw down crown
 • 100m Water Resistance
 • Movement: Miyota 9015
 • Crystal Material: Sapphire
 • Lume: Blue BGW9


När jag skulle köpa ny klocka så hade jag en stil som jag var ute efter, en sportig, tålig klocka med minst 100m WR, fast som fortfarande har lite elegans och passar bra på armen oavsett om det är kontoret, krogen eller landet med familjen som gäller. Bl a funderade jag på en alpinist, Longines Conquest, Traska Summiteer, Nodus Sector, Oris big crown...ja, ni fattar stuket (och prisklass!).

Att det slutade med en Hellcat beror till största delen på vilken noggrannhet i detaljerna som jag upplever att Nick haft när han designat klockan. Exempel på det är bl a:

- Den konkava bezeln. Tanken är att den konkava formen ska göra bezeln mindre benägen att utsättas för repor än om den varit slät eller konvex. Försökt fånga det på bild, syns lite bättre i verkligheten.

- Unikt typsnitt på urtavlans siffror, speciellt framtagen för Hellcaten

- De polerade kanterna på de annars borstade boetten, spänne och armbandslänkar. Inget som mna kanske tänker på vid första anblick, men fångar upp ljuset och gör att det glimmar lite extra om klocka och armbandslänk.

- Välvd bakboett, tanken är att boetten sak ligga extra skönt och nära handleden pga av detta.

Tycker det är kul med den här typen av genomtänkt design, tycker det ger en känsla av att mkt kärlek har lags ner i processen att göra klockan och att den blir mer unik på något sätt. Sen om den verkligen blir mer bekväm att bära eller ådrar sig mindre repor än vad en klocka med plan bezel och bakboett skulle göra vette fan😊.
nedladdning (12).png
nedladdning (17).png

Trots ovan nämnda detaljer och att den kommer på en grymt bekväm, snygg och kvalitativ länk tycker jag att det är urtavlan med visare som är klockans starkaste sida. Det går inte att fånga på bild det djup och läckra färger den sunburst-tavlan har. Blir aldrig för mycket, var lite nojjig att det skulle bli att gå runt med en lys-röd ring på handleden, men den tonar upp och ner beroende på ljus helt perfekt och går mellan rödvinsröd/rostbrun/vinröd. Verkligen skitsnygg! Synd att mina kassa iphonebilder inte är i närheten av att göra den rättvisa. Till tavlan och typsnittet tycker jag att stilen på visarna passar perfekt för att få till den där elegansen jag nämnde tidigare.Hittills har det varit enbart ros för Hellcaten, inget som är mindre bra då undrar ni säkert?

Jo, de saker som jag främst kommer att tänka på är att man nog kan uppleva detaljerna på urtavlan som lite väl små och svåra att se speciellt om det inte är perfekt ljus. Tänker då på minutmarkeringarna som markeras med en liten prick eller streck, de ser man inte på lite håll eller dåligt ljus. Tycker dock inte det är problem med minutmarkeringarna var 5:e minut som är märkta lite bättre.

Och även om jag tycker det är läckert med den rakbladstunna sekundvisaren så är även den svår att se vid dåligt ljus.

Priset kan även det vara ngt att ha invändningar på. Visserligen tycker jag att man får en genomtänkt designat klocka med riktigt bra finish men vad jag förstår är kanske inte urverket Miyota 9015 top notch direkt och då kanske priset av 650 USD + 50 USD shipping + nästan 600 SEK för tull och moms är i mastigaste laget.Ja, det var ungefär det som jag hade att förmedla tror jag. Skulle ni ha några frågor, funderingar eller att jag alldeles missat ngt ni vill ha svar på så är det bara att hojta😊

Avslutar med ett bildsvep!

Allt gott!//S
nedladdning (14).png

Certinan är 42,8 mm i jämförelse, Hellcaten 39. Certinan har fått låna det riktigt högkvalitativa nato som kom med Hellcaten. Riktigt mjukt och fint nato!
nedladdning8.png

Ingen topp-lume, duger men går inte att jämföra med ex certinans.
nedladdning (7).png

Tycker den passar grymt på ett mörkt läder. Blir genast mer dressigt.
nedladdning (6) - kopia.png
nedladdning (3) - kopia.png
nedladdning (4).png
 

(T)

Plast
Kul att höra lite åsikter om Orion. Jag såg först Orion 1 för ett tag sen och den är fortfarande en personlig favorit men var ur produktion när jag såg den tyvärr.
I veckan såg jag för övrigt en bild där Nick Harris hade gjort en Hellcat (till sig själv) med svart sunburst urtavla som var verkligen slående.
 
Ja, det var faktiskt Orion 1 som gjorde att även jag fick upp ögonen för Orion, hittade på den djupt inne på insta för ngt år sen...tycker den är grym men verkar jäkligt knepig att få tag på beg... tips är att scanna av watchrecon.com, där dyker det ibland upp Orion till salu, dock ingen 1:a än så länge😓. Om du lyckas få tag på nån så måste du berätta hur den är👍.. såg hans svarta sunburst, jäkligt snygg men min e ännu läckrare😉. Fast egentligen hoppades jag på att den blå han gjorde skulle varit en mörk sunburstblå... då hade den tickat alla boxar😅.
 
Kul att höra lite åsikter om Orion. Jag såg först Orion 1 för ett tag sen och den är fortfarande en personlig favorit men var ur produktion när jag såg den tyvärr.
I veckan såg jag för övrigt en bild där Nick Harris hade gjort en Hellcat (till sig själv) med svart sunburst urtavla som var verkligen slående.
Ja, det var faktiskt Orion 1 som gjorde att även jag fick upp ögonen för Orion, hittade på den djupt inne på insta för ngt år sen...tycker den är grym men verkar jäkligt knepig att få tag på beg... tips är att scanna av watchrecon.com, där dyker det ibland upp Orion till salu, dock ingen 1:a än så länge😓Om du lyckas få tag på nån så måste du berätta hur den är👍..såg hans svarta sunburst, jäkligt snygg men min e ännu läckrare😉. Fast egentligen hoppades jag på att den blå han gjorde skulle varit en mörk sunburstblå... då hade den tickat alla boxar😅
 
 • Like
Reactions: (T)
Topp