• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

  Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
  Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

  Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

  Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

  /Hook & Leben

Recension: Breitling Avenger Skyland

Dixie

Guld


Steely character – Within the Breitling philosophy, the conception of a chronograph is governed by four essential criteria: sturdiness, functionality, precision and aesthetic sophistication. The Avenger Skyland is a perfect illustration of this approach. Based on the solid Avenger "platform" and reflecting all its attributes, its rugged construction includes a screw-locked crown protected by substantial crown guards, pushpiece reinforcements screwed into steel as well as a thick glareproof sapphire crystal. The result is a case that is particular shockproof and water-resistant to 1,000 feet (300 meters/30 bars). The Avenger Skyland is also distinguished by its user-friendliness that not only guarantees excellent wearer comfort but also smooth handling of the crown and non-slip pushpieces. Meanwhile, the larger hands facilitate reading off the time in any conditions. Despite its top-flight performance, the most eye-catching feature of the Avenger Skyland is doubtless its unusual aesthetic appeal. The sophisticated lines are accentuated by the high-tech look of its dial with "stencil" numeral sporting an original design. The Avenger Skyland also comes in a special version made from a blackened steel material achieved by an ultra-resistant carbon-based treatment: a limited series nicknamed "Blacksteel". - Breitling Chronolog
(Tack Tobbe-i-Etuna)

Då så, var börjar jag. Denna klocka är "the klocka". Den satte igång vansinnet. Även om jag inte var alls lika aktiv på nätet mm då, så startade ändå intresset för klockor. Jag glömmer aldrig när min vän John, som själv hade en Breitling, hjälpte mig i letandet och slog upp sidan med Avenger Skylands i Chonologen. Det var en varm dag, vi satt ute på en av barackgatorna på Camp Victoria i Kosovo. Jag bestämde mig och den blev min följeslagare i militärtjänstgöring både hemma och utomlands och den har aldrig svikit mig.

Ni kommer se battle scars på bilderna. Den har varit med i Kosovo, Afghanistan och Mali. Den har suttit på armen under överlevnadsövningar och isvaksbad. Den har bytt pipa på kulsprutor och dyngat iväg pansarspräng med granatgevär. Den väger säkert ett par gram mindre nu än när jag köpte den på grund av alla jäkla dings. Ser nästan ut som man hyvlat med en osthyvel på sina ställen.

En specifikationsintroduktion

Tillverkare: Breitling
Modellnamn: Avenger Skyland (produktion mellan 2007-2009)
Referens: a13380
Listpris: Kommer ej ihåg exakt men ca 34000kr
Material: Stål på boett och länk, Safirglas med AR på både insida och utsida
Urverk: Breitling 13, COSC (basen är ETA Valjoux 7750)
Mått: Boett: 44,5mm, Glasyta: 33mm, Bezel: 6mm, Tjocklek: 17mm, Lugg-Lugg: 54mm
WR: 300m
Vikt: Head only: 143 gram, På Professional II länken: 225 gram

Tankar om

Boett: Det är en stor och tung boett som inte är för alla. Den bärs inte bra på tunna band såsom nato då den blir väldigt topptung och det ser allmänt kass ut. Boetten är tjock och ger ett tufft intryck trots att det bara är bezeln som är borstad. Har riktigt feta kronskydd som verkligen skyddar kronan. Gillar att kronskydden har en fasning som skapar två nivåer på dem. Luggarna (22mm) är korta och rejält böjda för att passa handleden. Detta är inte en snygg feature men det gör att klockan sitter mycket bra på armen trots sin höjd. Man måste också passa sig för zulu-band som inte kommer in mellan bandstift och boett då avståndet är väldigt tajt. Kronografpushersen är härligt knottriga upptill (för vems njutning?)
Urtavla: Det finns ingen svart som är så fin som Breitlings svarta! Urtavlan är välbalanserad och har ett fint djup och många detaljer. En detalj som verkligen sticker ut är den läckert röda texten "AUTOMATIC". Har dock ej samma röda ton som kronografsekundvisaren. Trist... Sub dials klockan 12, 6 och 9. Dessa har alla 3, tunna tunna fasningar på vänsterhalvan av respektive tavla. De är också nedsänkta något och inramade av en skinande ring som ger fint liv till tavlans helhet. Datum som är snyggt inramat av en vit tunn linje klockan 3. Urtavlan är utrustad med en vanlig 100-dels skala för att enkelt dela upp en minut i hundradelar.


Visare: Inte mycket att orda om. Är väl avvägda i längd (minut passar perfekt mot de korta indexmarkeringarna) men aningen trista.

Lume: Har ganska lite lume men funkar tillräckligt bra för det militära och det borgar ju för något. Hade inte varit bra att toklysa om armen när man smyger runt i läskiga terrängen...


Boettbaksida: Framgår att det är en COSC kronograf och att den tål 300m. Mitten pryds av en borstad yta med det bevingade "B" i mitten. Inget avancerat men den gedigna känslan hänger i.


Krona: Kronan är stor men göms snyggt mellan kronskydden. Den är räfflad runtom och tickar härligt när man skruvar ut den till första läget. 3 lägen – uppdrag, datum, tid.

Länk: Breitling gör så jäkla gedigna, sköna och robusta länkar så här finns verkligen inget att klaga på. Min är på professional II som är allt ovan nämnda. I övrigt kan jag nämna att den sitter störtbra på ammo straps (mina från Anders W) men inte alls bra på Breitlings original mesh.
Bandbyte: Lättare att ta av än att sätta på då den har solida ändlänkar som är lite trixiga ibland (speciellt om man har bråttom). Inte konstigare än på någon annan klocka.

Lås: Ett viklås som riktigt ordentligt och inte rackigt öht. Har 4 hål för micro-justering. Snygga fasningar för bygeln.

Övrigt: Inte mycket lull lull på denna bratten dock fylld av en massa spännande och väl genomarbetade detaljer. En klocka var storlek jag svurit över många gånger när jag fastnat eller slagit i metall och annat. När den var min enda finare klocka så hade jag den till allt. Det har jag inte längre då av alla självklara anledningar. OM man tänker köra OWG och vill ha denna så bör man tänka på att den ibland kärvar att få plats med under skjortan. Vill också bekänna att jag ibland håller klockan i handen, svingar till lite och sätter den sedan till örat. Då får man höra ett vackert surr från urverket. Låter knäppt men jag är nog inte ensam om detta.

Summering: Snygg och ha som "vanlig" klocka och skitgrym om man vill ha den som beater. Den har tålt hur mycket styrk som helst och det var därför jag köpte just denna modell. Enda minuset för min egen del är tjockleken annars har jag inget att klaga på. Sen har jag så mycket minnen och känslor kopplat till just denna klocka så nå vidare objektiv är jag nog inte ;)

Frågor jag fått i " Kommande recension av Avenger Skyland - Vad vill ni veta?"

Jämförelse mot andra klockor (Icaras Mr_Jonas snoozarn) : Kommer bilder längre ned
Vikt (Denke ;) ) är med redan.
Känner man sig framgångsrik med den på armen (skallagrimson): JA!
Jobbar du som dörrvakt (puonti)?: Nej
Är det verkligen sant det JoberMan påstår (Mr_Jonas)?: Klart det är sant! Dock är det lite tunnare på polotröjefronten nu för tiden.
Allmänt najsiga shots (jbbs V hedbrg Jonulf):
Jämförelser med en Omega SMP

FEJK!!!

Nu tänkte jag även göra en jämförelse med en fejkad Avenger Skyland. Ge lite "tells". I och med att det är olika aktörer som gör fejk så ser det lite olika ut från respektive tillverkare. Jag har jämfört med en H-Factory v4. Kommer alltså en hel del fejkbilder nu!


 • Tvåan i datumet har för lång "tapp".
 • Inget mellanrum mellan lumeplupp kl 3 och den målade indexeringen kl 3.
 • De första långa målade indexlinjerna intill lumepluppen kl 3 är för långa. På äkta slutar de innan upphöjningen som är runt datumet (lumepluppen också inne och petar på upphöjningen på den falska).
 • Ytterlinjen på vingarna är tjocka hela vägen runt. På äkta är den övre linjen lite tjockare än resterande ytterlinje.
 • "R" i BREITLING saknar "tapp" på vänstra benets nedre del. Överlag inte lika skarpa linjer i texten. G ett bra exempel.
 • Ankarets 3 spetsar nedtill är för oskarpa i kanterna.
 • "Niten" som håller fast visarna är omålad på fejkbilden. Är målad vit på äkta samt inte så kasst "avklippt" utan mer som en riktig platt nit.

 • Fyrkanten på kronografsekundvisaren är ojämn i kanterna
 • Långa målade indexet direkt vänster om 8 resp 9 i 80 och 90 sitter för långt ifrån på fejk. 9ans nedre tapp är för kort på fejk också...
 • 8:ans övre del som är avskuret är inte lika detaljrikt som på äkta

 • Fel font på text, se "G" tex. PÅ fejk sluttar det utan en rak del längst till höger


 • Där lilla och stora cirkeln möts i mitten på B så är det inget mellanrum på den fejkade. Det är det på den äkta. Finare konturer på äkta.


 • Röda texten för högt upp i förhållande till sub dial kl 6
Äkta nedan...!!!


Ny fejkbild...

 • Lilla "B" på vridringens ovankant (typ halv 12) ser annorlunda ut. Inte lika fint "utskuret".
Äkta nedan...!!!


Övrigt:
Målade index direkt under siffrorna 10 – 100 är för boxiga på fejk och mer rektangulära på äkta.
Lume dots ej jämna över hela tavlan

Frågor?
 
Senast ändrad:

svesam

Silver
Grym rec.
Kul med en fet Bratte som använts som den är tänkt att användas :)
Känner igen "skaket på handleden och sedan lyssna på rasslet". Gör samma med min SOHC!

Bra fejk jmf också, tackar!
 

TiE

TiE Bomber
Premium
#OWGWIN
Tack Dixie, helt klart en recension värd att vänta på[emoji6]. Imponerande arbete du lagt ner!
 

Dixie

Guld
Va kul att den gillas. Ber om ursäkt för stavfelen, det blir så när man läst om och om igen. Man ser inte dem...
 
Roligt att läsa. Jag gillar verkligen Breitling och har haft i alla fall en i varje serie dem gjort. Saknar Breitling...

Och en sak till, så jävla roligt att se en klocka som faktiskt används som den ska användas!
 
Det som gjorde denna recension så jävla mycket bättre än typ alla andra är att ägaren vågat använda klockan till sitt rätta ändamål. För många klockor av denna typ som förvaras i kassaskåp eller på armen till och från jobbet!
 

Beastie

Mr Cowbell
Bra recension och väldigt tuff klocka.

Väldigt kul att du haft klockan så länge och att den fått vara med överallt. Blir ju verkligen en keeper då med riktigt affektionsvärde.

Pergite! Eller vad ni säger där på k3.
 

Dixie

Guld
Bra recension och väldigt tuff klocka.

Väldigt kul att du haft klockan så länge och att den fått vara med överallt. Blir ju verkligen en keeper då med riktigt affektionsvärde.

Pergite! Eller vad ni säger där på k3.

Ja den kommer nog aldrig lämna. Den är ingen som vill ha den i det skicket så den löser sig själv. Får se om jag polerar den vid servicen som jag bör göra i år.

ImageUploadedByTapatalk1420398510.419735.jpg
PERGITE!
 

JensBP

Brattlife
Härlig läsning och grym Breitling! :) Snyggaste Avengern tillsammans med klassiska CA. De där var man och klämde på när de släpptes. Tyvärr alldeles för stora för min klena handled.
 

Simpatico

Silver
Snyggt jobbat och tackar för trevlig läsning.

Ps Om du har vägarna förbi "mellersta fyrkanten" så hälsa att jag inte saknar uppställningarna där
ett skit. Ds.

Pergite.
 


Steely character – Within the Breitling philosophy, the conception of a chronograph is governed by four essential criteria: sturdiness, functionality, precision and aesthetic sophistication. The Avenger Skyland is a perfect illustration of this approach. Based on the solid Avenger "platform" and reflecting all its attributes, its rugged construction includes a screw-locked crown protected by substantial crown guards, pushpiece reinforcements screwed into steel as well as a thick glareproof sapphire crystal. The result is a case that is particular shockproof and water-resistant to 1,000 feet (300 meters/30 bars). The Avenger Skyland is also distinguished by its user-friendliness that not only guarantees excellent wearer comfort but also smooth handling of the crown and non-slip pushpieces. Meanwhile, the larger hands facilitate reading off the time in any conditions. Despite its top-flight performance, the most eye-catching feature of the Avenger Skyland is doubtless its unusual aesthetic appeal. The sophisticated lines are accentuated by the high-tech look of its dial with "stencil" numeral sporting an original design. The Avenger Skyland also comes in a special version made from a blackened steel material achieved by an ultra-resistant carbon-based treatment: a limited series nicknamed "Blacksteel". - Breitling Chronolog
(Tack Tobbe-i-Etuna)

Då så, var börjar jag. Denna klocka är "the klocka". Den satte igång vansinnet. Även om jag inte var alls lika aktiv på nätet mm då, så startade ändå intresset för klockor. Jag glömmer aldrig när min vän John, som själv hade en Breitling, hjälpte mig i letandet och slog upp sidan med Avenger Skylands i Chonologen. Det var en varm dag, vi satt ute på en av barackgatorna på Camp Victoria i Kosovo. Jag bestämde mig och den blev min följeslagare i militärtjänstgöring både hemma och utomlands och den har aldrig svikit mig.

Ni kommer se battle scars på bilderna. Den har varit med i Kosovo, Afghanistan och Mali. Den har suttit på armen under överlevnadsövningar och isvaksbad. Den har bytt pipa på kulsprutor och dyngat iväg pansarspräng med granatgevär. Den väger säkert ett par gram mindre nu än när jag köpte den på grund av alla jäkla dings. Ser nästan ut som man hyvlat med en osthyvel på sina ställen.

En specifikationsintroduktion

Tillverkare: Breitling
Modellnamn: Avenger Skyland (produktion mellan 2007-2009)
Referens: a13380
Listpris: Kommer ej ihåg exakt men ca 34000kr
Material: Stål på boett och länk, Safirglas med AR på både insida och utsida
Urverk: Breitling 13, COSC (basen är ETA Valjoux 7750)
Mått: Boett: 44,5mm, Glasyta: 33mm, Bezel: 6mm, Tjocklek: 17mm, Lugg-Lugg: 54mm
WR: 300m
Vikt: Head only: 143 gram, På Professional II länken: 225 gram

Tankar om

Boett: Det är en stor och tung boett som inte är för alla. Den bärs inte bra på tunna band såsom nato då den blir väldigt topptung och det ser allmänt kass ut. Boetten är tjock och ger ett tufft intryck trots att det bara är bezeln som är borstad. Har riktigt feta kronskydd som verkligen skyddar kronan. Gillar att kronskydden har en fasning som skapar två nivåer på dem. Luggarna (22mm) är korta och rejält böjda för att passa handleden. Detta är inte en snygg feature men det gör att klockan sitter mycket bra på armen trots sin höjd. Man måste också passa sig för zulu-band som inte kommer in mellan bandstift och boett då avståndet är väldigt tajt. Kronografpushersen är härligt knottriga upptill (för vems njutning?)
Urtavla: Det finns ingen svart som är så fin som Breitlings svarta! Urtavlan är välbalanserad och har ett fint djup och många detaljer. En detalj som verkligen sticker ut är den läckert röda texten "AUTOMATIC". Har dock ej samma röda ton som kronografsekundvisaren. Trist... Sub dials klockan 12, 6 och 9. Dessa har alla 3, tunna tunna fasningar på vänsterhalvan av respektive tavla. De är också nedsänkta något och inramade av en skinande ring som ger fint liv till tavlans helhet. Datum som är snyggt inramat av en vit tunn linje klockan 3. Urtavlan är utrustad med en vanlig 100-dels skala för att enkelt dela upp en minut i hundradelar.


Visare: Inte mycket att orda om. Är väl avvägda i längd (minut passar perfekt mot de korta indexmarkeringarna) men aningen trista.

Lume: Har ganska lite lume men funkar tillräckligt bra för det militära och det borgar ju för något. Hade inte varit bra att toklysa om armen när man smyger runt i läskiga terrängen...


Boettbaksida: Framgår att det är en COSC kronograf och att den tål 300m. Mitten pryds av en borstad yta med det bevingade "B" i mitten. Inget avancerat men den gedigna känslan hänger i.


Krona: Kronan är stor men göms snyggt mellan kronskydden. Den är räfflad runtom och tickar härligt när man skruvar ut den till första läget. 3 lägen – uppdrag, datum, tid.

Länk: Breitling gör så jäkla gedigna, sköna och robusta länkar så här finns verkligen inget att klaga på. Min är på professional II som är allt ovan nämnda. I övrigt kan jag nämna att den sitter störtbra på ammo straps (mina från Anders W) men inte alls bra på Breitlings original mesh.
Bandbyte: Lättare att ta av än att sätta på då den har solida ändlänkar som är lite trixiga ibland (speciellt om man har bråttom). Inte konstigare än på någon annan klocka.

Lås: Ett viklås som riktigt ordentligt och inte rackigt öht. Har 4 hål för micro-justering. Snygga fasningar för bygeln.

Övrigt: Inte mycket lull lull på denna bratten dock fylld av en massa spännande och väl genomarbetade detaljer. En klocka var storlek jag svurit över många gånger när jag fastnat eller slagit i metall och annat. När den var min enda finare klocka så hade jag den till allt. Det har jag inte längre då av alla självklara anledningar. OM man tänker köra OWG och vill ha denna så bör man tänka på att den ibland kärvar att få plats med under skjortan. Vill också bekänna att jag ibland håller klockan i handen, svingar till lite och sätter den sedan till örat. Då får man höra ett vackert surr från urverket. Låter knäppt men jag är nog inte ensam om detta.

Summering: Snygg och ha som "vanlig" klocka och skitgrym om man vill ha den som beater. Den har tålt hur mycket styrk som helst och det var därför jag köpte just denna modell. Enda minuset för min egen del är tjockleken annars har jag inget att klaga på. Sen har jag så mycket minnen och känslor kopplat till just denna klocka så nå vidare objektiv är jag nog inte ;)

Frågor jag fått i " Kommande recension av Avenger Skyland - Vad vill ni veta?"

Jämförelse mot andra klockor (Icaras Mr_Jonas snoozarn) : Kommer bilder längre ned
Vikt (Denke ;) ) är med redan.
Känner man sig framgångsrik med den på armen (skallagrimson): JA!
Jobbar du som dörrvakt (puonti)?: Nej
Är det verkligen sant det JoberMan påstår (Mr_Jonas)?: Klart det är sant! Dock är det lite tunnare på polotröjefronten nu för tiden.
Allmänt najsiga shots (jbbs V hedbrg Jonulf):
Jämförelser med en Omega SMP

FEJK!!!

Nu tänkte jag även göra en jämförelse med en fejkad Avenger Skyland. Ge lite "tells". I och med att det är olika aktörer som gör fejk så ser det lite olika ut från respektive tillverkare. Jag har jämfört med en H-Factory v4. Kommer alltså en hel del fejkbilder nu!


 • Tvåan i datumet har för lång "tapp".
 • Inget mellanrum mellan lumeplupp kl 3 och den målade indexeringen kl 3.
 • De första långa målade indexlinjerna intill lumepluppen kl 3 är för långa. På äkta slutar de innan upphöjningen som är runt datumet (lumepluppen också inne och petar på upphöjningen på den falska).
 • Ytterlinjen på vingarna är tjocka hela vägen runt. På äkta är den övre linjen lite tjockare än resterande ytterlinje.
 • "R" i BREITLING saknar "tapp" på vänstra benets nedre del. Överlag inte lika skarpa linjer i texten. G ett bra exempel.
 • Ankarets 3 spetsar nedtill är för oskarpa i kanterna.
 • "Niten" som håller fast visarna är omålad på fejkbilden. Är målad vit på äkta samt inte så kasst "avklippt" utan mer som en riktig platt nit.


 • Fyrkanten på kronografsekundvisaren är ojämn i kanterna
 • Långa målade indexet direkt vänster om 8 resp 9 i 80 och 90 sitter för långt ifrån på fejk. 9ans nedre tapp är för kort på fejk också...
 • 8:ans övre del som är avskuret är inte lika detaljrikt som på äkta


 • Fel font på text, se "G" tex. PÅ fejk sluttar det utan en rak del längst till höger


 • Där lilla och stora cirkeln möts i mitten på B så är det inget mellanrum på den fejkade. Det är det på den äkta. Finare konturer på äkta.


 • Röda texten för högt upp i förhållande till sub dial kl 6
Äkta nedan...!!!Ny fejkbild...

 • Lilla "B" på vridringens ovankant (typ halv 12) ser annorlunda ut. Inte lika fint "utskuret".
Äkta nedan...!!!Övrigt:
Målade index direkt under siffrorna 10 – 100 är för boxiga på fejk och mer rektangulära på äkta.
Lume dots ej jämna över hela tavlan

Frågor?

Otroligt maffig! Blir sugen på en tung Breitling när jag läser din recension.
 

Beech

Tantal
Hade visst lyckats bomma denna men jag får ställa mig i ledet och tacka för en grym recension! Blir ju inte sämre av att den är galet snygg heller.
 

xmb216bc

Brons
Grym recension, har ju lyckats bomma denna tidigare, kul att du vågat använda klockan ordentligt. Måste kännas skönt med den alldeles nyservad. Har själv en ide om att komplettera sjövargen med en Breitling kronograf av något slag, det är avenger serien som gäller, ska bara lyckas bestämma mig för vilken färg på urtavlan.:artist:
Ah just det, ska bara känna det där lilla överflödet i kassaburken oxå
 

Dixie

Guld
Grym recension, har ju lyckats bomma denna tidigare, kul att du vågat använda klockan ordentligt. Måste kännas skönt med den alldeles nyservad. Har själv en ide om att komplettera sjövargen med en Breitling kronograf av något slag, det är avenger serien som gäller, ska bara lyckas bestämma mig för vilken färg på urtavlan.:artist:
Ah just det, ska bara känna det där lilla överflödet i kassaburken oxå
Ja det känns gött och har medfört nytändning på klockan så nu åker den på mycket oftare. Jag gillar hela Avenger-serien så jag förstår att en kronograf därifrån lockar :D
 
Topp