Laddar...

Recension: Zodiac Super Sea Wolf

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av Eleganten, 10 januari 2019.

 1. Eleganten
  Trådstartare

  Eleganten Titan

  Inlägg:
  153
  Hej KS,

  Här kommer en recension på Zodiac Super Sea Wolf, som ursprungligen är publicerad på Klockrent.org här (formateringen är förmodligen bättre där, men ska antagligen bör även vara dräglig här): https://klockrent.org/2019/01/10/recension-zodiac-super-sea-wolf/
  God fortsättning!

  Vi charmas av Zodiacs lekfulla dykarur.


  Ibland händer det att vi får önskemål från er läsare på specifika klockor eller varumärken ni önskar läsa recensioner om. Det här är ett sådant exempel. Den här gången handlar det om Zodiac, en udda fågel med en på många sätt helt unik historia.

  De ägs i dag av Fossil Group och har en trogen fanskara, som diggar den glada 70-talsestetiken och lekfullheten som Zodiac står för. Vi har tittat närmare på den allra mest kända modellen, anrika Super Sea Wolf.

  Design och materialval
  [​IMG]

  Super Sea Wolf finns i en mängd olika färgkombinationer. Vårt testexemplar kommer med en lite krämvit urtavla och härligt orangea accenter, som både är iögonfallande och smakfulla på samma gång.

  Såväl visare som timmarkörer är rejäla och kantiga till utformningen och ger klockan en helt egen identitet. De är dessutom utrustade med rikligt med lysmassa (C3 SuperLuminova) som presterar som önskat.

  [​IMG]

  Boetten är i precis lagom storlek, är vattenresistent ned till 200 meter och utrustad med vridbar ring i mineralglas. Känslan i vridningen är robust och oerhört förtroendeingivande. Det kanske mest noterbara här är de långa luggarna, som dock är vinklade nedåt på ett alldeles utmärkt vis.

  Under huven
  Här sitter ett STP 3-13 automatic och för den som inte är bekant med STP, så ägs även de av Fossil Group. Det innebär att detta är så nära ett in-house-verk man kan komma, utan att det per definition är ett sådant.

  [​IMG]

  Det presterar väl under testperioden och går mellan -2/+5 sekunder per dag, vilket verkligen inte är något att bråka om.

  På handleden
  [​IMG]

  Här är det ren och skär lycka. Den sitter som gjuten på handleden tack vare det suveräna, perforerade och mönstrade gummiarmbandet som är av riktigt god kvalitet, över förväntan faktiskt.

  Det är också en klocka som syns, som får uppmärksamhet och komplimanger tack vare sin unika estetik och färgrikedom.

  [​IMG]
  [​IMG]
  Det här är en sådan där klocka som man sätter på handleden och omedelbart blir glad inombords. Zodiac Super Sea Wolf är en riktig glädjespridare – en klocka med en glad själ.

  Summering
  Det är svårt att inte älska den här lekfulla skapelsen. Den har under testperioden upptagit nästan all handledstid. Det tack vare kombinationen av glädje och suverän komfort.

  [​IMG]

  Det är lite väl enkelt att kalla detta för en ”sommarklocka”, men visst har den drag som gör att den lämpar sig väl för årstiden. Men den har fungerat minst lika väl och livat upp vintermörkret. Den har varit ett stycke lycka på handleden.

  Det är oerhört befriande att en klocka i den här i sammanhanget överkomliga prisklassen kan skapa en så innerlig känsla hos bäraren, här har man verkligen lyckats. Det är inte svårt att förstå varför varumärket har en trogen skara anhängare. Det konstiga är att de inte är fler.

  [​IMG]

  Det negativa då? Att ringen skyddas av ett mineralglas är förstås inte optimalt. Men den har trots det under testperioden inte ådragit sig en enda repa trots att den utsatts för tuffare vardagliga utmaningar, vilket tyder på mycket god kvalitet. Men ja, det är något i alla fall jag tänker på för jämnan vilket förstås inte är helt optimalt.

  [​IMG]

  Kronan ingjuter inte riktigt samma förtroendeingivande känsla som klockan i övrigt. Den är lite lätt småvinglig. Inte så att man tänker på det, men det ska ändå nämnas.

  Kanske är formgivningen också en vattendelare, men för mig balanserar den helt perfekt på rätt sida om gränsen och blir en vinnare på att vara unik, utan att helt tappa koncepten.

  Omdöme
  Positivt:

  • En glädjespridare på handleden.
  • Underbart armband i såväl formgivning som komfort.
  • De lekfulla färgkombinationerna
  • Oerhört prisvärd.
  • Hög kvalitetskänsla överlag.
  Negativt:

  • Vridbar ring i mineralglas.
  • Kvalitetskänslan i kronan matchar inte klockan i övrigt.
  Kan jag rekommendera den?
  Ja, jag har faktiskt svårt att hitta ett mycket bättre köp i prisklassen om du är ute efter en dykarklocka med en helt egen, unik själ. Det här har varit en väldigt kul, ny bekantskap.

  Specifikationer:
  Boettmaterial: Rostfritt stål
  Diameter: 40 mm
  Tjocklek: 13 mm
  Bandhornsbredd: 20 mm
  Vattenresistens: 200 m
  Funktioner:
  – Timmar, minuter, sekunder, datum
  Urverk: STP 3-13 automatic
  – 28 800 svängningar i timmen (4 Hz)
  – 26 juveler
  – 44 timmars gångreserv
  Pris: 9730 kr (ref: ZO9270)

  Läs mer:

  Zodiac Watches hemsida
   
  Senast ändrad: 10 januari 2019
  Lundgren, Npd, OnePhat och 9 andra gillar detta.
 2. 1965ek

  1965ek Guld Premium

  Inlägg:
  3.975
  Trevlig recension tack. Personligen haft en ZO9266 med den fantastiska länken. Ett härligt märke som ger vip inträde till forumets bästa tråd.
   
  Senast ändrad: 11 januari 2019
  M.L., Eleganten och Sonnyboy gillar detta.
 3. Eleganten
  Trådstartare

  Eleganten Titan

  Inlägg:
  153
  Stort tack för att du orkade läsa och kul att du gillade den! Förstår fascinationen för Zodiac nu. Trist att skicka tillbaka den.
   
 4. OnePhat

  OnePhat Silver

  Inlägg:
  1.663
  Från:
  Borås
  Som sagt...trevlig recension. Har också funderat på varför inte fler fått upp ögonen för Zodiac. Antar att en bidragande orsak är att märket inte går att köpa över disk i Europa och knappt heller på nätet. Tur att vi har en stark grupp som vårdar märket här på KS :cigar: