Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Seagull 1963 SÅLD

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av mosse, 13 oktober 2014.

 1. mosse
  Trådstartare

  mosse Rebel soldier

  Inlägg:
  199
  Från:
  Lund
  Hejsan!
  Jag säljer nu min Seagull 1963 som köptes på forumet för en dryg månad sedan. Inköpsdatumet för klockan är enligt kvittot 10 Januari 2014. Klockan är fullset och kommer i box med kvitto och i princip oanvänt original-nato.
  Klockan är i bra skick utan dings eller repor på boetten men den har dessvärre två ytliga repor på glaset som jag hade mycket svårt att fånga på bild (jag har inte tänkt på dem vid vanlig användning). Den ena repan är mellan 12 och 01 markeringarna och den andra är en 0.5 cm harline som går från 04 markeringen in till mitten av klockan. Har inte använt klockan på några veckor, men när jag använde den hade jag inget att anmärka på gällande tidshållning.

  Varför är då klockan semidefekt?! Jo, den beter sig stundvis mycket underligt vid uppdraget. Kronan "frikopplar" ibland och spinner utan att klockan dras upp, detta brukar lösas genom att man drar in och ut kronan några gånger alternativt vrider den lite fram och tillbaka. Jag har aldrig haft några problem att dra upp klockan fullt, det kan bara ta några sekunder extra.. även när man ställer tiden så kan de vara svårt att få den exakt där man vill ha den, man får dra ut kronan, ställa tiden till rätt och sedan snurra kronan lite fram och tillbaka..
  Summa sumarum, klockan är fullt fungerande och kronografen startar och resetar 100% korrekt men den kan vara lite bökig att ställa tiden på/dra upp. Kan troligen fixas med enklare serviceingrepp..

  När jag pillade lite med klockan igår så lyckades jag inte dra upp den, utan den bara "frispann". Säljer därför som heldefekt!

  Nog snackat, här kommer bilder:
  IMG_0193.jpg
  IMG_0192.jpg
  IMG_0191.jpg
  IMG_0194.jpg
  IMG_0195.jpg
  IMG_0196.jpg
  IMG_0198.jpg
  IMG_0199.jpg
  IMG_0200.jpg

  ABSOLUT SISTA PRIS! :)
  Tänkt pris: 1300 1200 1100 1000 600 500 pix + frakt
  Returpolicy: 24h returrätt om klockan ej överensstämmer med beskrivning, köparen betalar samtlig frakt och klockan kommer tillbaka i samma skick!
  PMA vid ytligare frågor/ bilder!

  Mvh Måns
   
  eriksson850 och rogart-63 gillar detta.
Sjöö Sandström