Laddar...
Nymans Ur 1851

Service av repor

Diskussion i 'Diskussion' startad av Peter88, 28 september 2015.

Taggar:
 1. Peter88
  Trådstartare

  Peter88 Ewok

  Inlägg:
  3
  Jag har en nyköpt Omega Aqua Terra som redan har fått ett par mindre synliga repor..

  Hur gör ni med repor, ingår det i service för Omega klockor? Hur förebygger ni repor?

  Tack
   
 2. Jonte73

  Jonte73 Tie Fighter pilot

  Jag brukar göra såhär :happyhappy: image.jpg
   
  Falken, tomva1, ZtaFfaN och 25 andra gillar detta.
 3. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.794
  Från:
  Stockholm
  Lite repor är helt rätt och riktigt. Det ingår i själva användningen IMO och ger klockan karaktär. Use and enjoy! :)

  Man behöver ju inte vara ovarsam med sin klocka, men vill man ha den helt obesudlad mår den ju bäst av att ligga i sin låda...
   
  Eurenius, Pilot och eriksson850 gillar detta.
 4. Point Blank

  Point Blank Stormtrooper

  Inlägg:
  441
  Från:
  Hufvudstaden
  Var inte rädd för att använda klockan, att det syns att klockan blivit använd ger den bara karaktär och lite patina på lång sikt. Polering "ingår" vid service, då kommer klockan se ut som ny efteråt.
   
 5. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.589
  Från:
  Prettogettot
  Repor hör till... Kör om du verkligen måste en lätt polering vid service så kommer den se som gott som ny ut. Min 2014 Rolex Submariner har också repor...:
  [​IMG]
   
 6. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.381
  Från:
  Sverige, stockholm
  Japp, du kommer få fler. Helt ok bara att fortsätta så. Eller att köpa en container kinaklockor för 5kr st och ta en ny varje dag. Nä skämt å sido, det är bara du som ser reporna. Ingen annan som ser eller bryr sig. Njut av klockan, när det är dags för service om ett antal år kommer du nog inte ens vilja att polera den.
   
 7. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  5.791
  Från:
  Höga Kusten
  Repor och skador är aldrig snyggt men är tyvärr oundvikliga. Man får bara lära sig leva med dem. Att det skulle vara snyggt och ge en klocka karaktär, själ och annat trams är bara en efterkonstruktion för att stilla sin egen ångest. @Denke kanske tillhör de som tycker att dörruppslag på den nya bilen "berättar en historia" men så roligt är det ju naturligtvis inte. :D
  Om man tycker att det är jobbigt med repor kan det åtgärdas vid service. Jag föreställer mig att kostnaden på ingreppet varierar beroende på modell och fabrikat.
   
  newk15, SSL, Scaramanga och 2 andra gillar detta.
 8. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.589
  Från:
  Prettogettot
  Jag tycker det snarare är trams att se personer som äger fina klockor gå runt med beaters och dylikt på stan eller på kontor. Det är samma personer som pinsamt sliter fram putsdukten och ultraljudstvätten så fort det blivit ett fingeravtryck eller fått vattenstänk på sin subc. Jag genuint tycker det är snyggt att se en man ha en modern rolex som bruksrepor och som avslöjar att den får vara med överallt och faktiskt användas. Så jo, jag vill påstå att jag tycker en repor på eb guldsub eller daydate är snygg. Sen visst, om jag köper en begagnad så väger jag in skicket och då är repor något negativt för säljaren då jag kommer använda det som argument för att sänka priset. Repor är något flippare sig vaken över.
   
  Stab Ein gillar detta.
 9. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  5.791
  Från:
  Höga Kusten
  Det är det jag menar, att frågan är om man bryr sig eller inte men det är i sig inget snyggt. Ingen tackar nej till ett köp pga att klockan är för lite repad. Repor kanske tilltalar på andras klockor där man fantiserar om någon obrydd vagabond som ser jordens alla hörn med sin allt i allo submariner. Men det brukar stanna där tycker jag.
   
 10. Shadyboy

  Shadyboy Stormtrooper

  Inlägg:
  433
  Från:
  Stockholm
  Repor/dings och polering av dessa är ju en evig och stående fråga. Personligen så är jag ju pedant och stör mig på märken och repor, inte minst om jag ska köpa en klocka (alltså kan priset påverkas... Annars skulle ingen ens bry sig om att ange skicket på en klocka i en annons?). Men just pedant-ådran i mig är det som gjort att jag aldrig någonsin behövt polera heller. Tröjärmen över klockan eller ta av den helt om risken för märken infinner sig... Enda åtgärden jag gjort är att byta inlay i vridningen på en Oris en gång i tiden (aluminium är mjukt). Nuvarande klocka (IWC Aquatimer) har plant safirglas över bezel vilket känns helt himla oförstörbart. Inte ett märke. Men jag är övertygad om att detta är fullständigt individuellt. Upplever inte att jag är begränsad av mitt sätt att se på klockan utan trivs helt enkelt med mint condition. Vintage är ju en annan sak... Där är det ju ibland tabu att polera öht. Har däremot sett före/efter-bilder på klockor som polerats. Vad som kan åstadkommas med rätt kunskap och verktyg övergår mitt förstånd.
   
 11. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.702
  Från:
  Byn
  Vilken AT är det du har?
   
 12. Shadyboy

  Shadyboy Stormtrooper

  Inlägg:
  433
  Från:
  Stockholm
 13. P-A

  P-A Sir Spamalot

  Inlägg:
  2.306
  Från:
  Hälsingland
  Ja, det är väl standard. Ingick din bubbelplast? Vet några som fått köpa till sin bubbelplast. Det kostade bara 4,5k, Men det är det lätt värt för original!
   
  Stab Ein, Point Blank, Jonte73 och 1 annan gillar detta.
 14. MrPlow

  MrPlow AT-ST driver

  Inlägg:
  1.362
  Vill man inte ha repor på sin klocka är förvaring i bankfack att rekommendera. Men du kan ge dig på att när du ska lägga ner den tappar den i golvet.

  Så istället: Bär klockan och se varje liten repa som ett kärleksmärke! Jag har repor som påminner mig om roliga utekvällar ;) (Tips sätt inte klockan på högerarm när det finns tegelväggar i närheten.)
   
  Parabellum, Tomas Eriksson och Jonte73 gillar detta.
 15. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.794
  Från:
  Stockholm
  Äh, hellre en dörrsmälld sub och ha levt lite än att gå omkring som ett nojande nervvrak med skyddsplasten kvar på både klockan och mobiltelefonen. Man ska inte vara ängslig, det är bara att köra! :D
   
  eriksson850, Magnlar, Parabellum och 2 andra gillar detta.
 16. Parabellum

  Parabellum Y-Wing pilot

  Inlägg:
  655
  Från:
  Stockholm
  Det gör alltid ont att få den första repan, sen släpper det tycker jag. Därför jag bara köper nyare begagnat (som med bilar) numera, så att den redan tagit första smällen både skickmässigt och ekonomiskt.
  Sen tycker jag att det är larvigt och fult när desk divers bara har en repad/hairlined clasp men i övrigt toppskick för att man aldrig vågar göra annat än att just sitta på ett kontor med klockan.
  Det är som att bara träna överkroppen och inte ben.
  Våga använda klockorna mer! Vem kommer bry sig när du ligger på dödsbädden om xx antal år om att du hade en väldigt repfri och fin orörd klocka en gång i tiden? I ett bankfack?
   
  Eurenius, KenKun, Stab Ein och 1 annan gillar detta.
 17. Magnlar

  Magnlar X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.058
  Från:
  Stockholm
  Med en stålrolex skiter jag fullständigt i repor, hairlines etc. Tänker inte gå omkring som ett nervvrak och oroar mig. Använder min nyinköpt SD till precis allt. Daydaten däremot är jag klart mycket försiktigare med..
   
 18. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.589
  Från:
  Prettogettot
  Kvinnor verkar för övrigt bättre på att använda sina klockor utan att få ångest minsta lilla. Jag fick komplimanger för min 116613lb på en förfest och erbjöd damen att få bära den en stund. Tog väl 30sek innan hon drämde den i en bordskant, ett par min senare i en kylskåpsdörr. Så behöver ni terapi för repskräck så rekommenderar jag den övningen :cool:
   
  Magnlar och Equilibrium gillar detta.
 19. mmx

  mmx Stormtrooper

  Inlägg:
  330
  Använder mina prylar hårt. Tål jag det tål prylarna det, typ. Skittråkigt att vara försiktig, så jag köper rätt skottsäkra prylar.
   
  Parabellum gillar detta.
 20. Nicbex

  Nicbex X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.626
  Om man avlider av att klockan får repor har man köpt sig en för dyr klocka. Men självklart hurrar man inte över repor och dings men man kan ju inte njuta av klockan om man ska springa runt och skydda den och/eller låta den ligga i lådan så fort som den riskerar att utsättas för världen. Det sagt påverkar det såklart begagnatpriset, men bryr man sig om det vid användningen av klockan är ju egentligen det enda man gör är att bevara klockan för någon annan. Hellre ska man ju njuta själv av den...
   
  Tomas Eriksson gillar detta.
 21. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.589
  Från:
  Prettogettot
  Visa ord, instämmer helt
   
  Nicbex gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield