Laddar...
Erikson Urhandel

Snart jul! Hur ser din önskelista ut?

Diskussion i 'Diskussion' startad av David, 22 november 2012.

 1. David
  Trådstartare

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Nu när det snart är jul är det förstås hög tid att spika den slutgiltiga prioriteringen i önskelistan och klistra upp den på kylen. (Jag hade alltid väldigt svårt att bestämma om jag skulle ha rymd-Lego eller tåg-Lego överst, hade ångest i veckor.)

  Eftersom man numera måste köpa sina egna presenter går det förstås lika bra att ha en mapp på datorn, eller varför inte posta på ett forum för likasinnade?

  Reglerna är enkla:
  • Det ska finnas tio punkter, varken fler eller färre.
  • Innehållet ska vara inom någon sorts rimliga gränser. Består listan bara av Hybris Mechanica à Grande Sonnerie, Master Gyrotourbillon 1, Romain Jerome Titanic DNA och diverse skapelser från Richard Mille kommer tomten bara att fnysa och istället ge dig en riktigt ful slips och ett par tofflor som är för små.
  • Man får givetvis ändra sig i morgon, riva upp listan och börja om.
  • Det får väldigt gärna finnas en bra motivering och foto till varje punkt.
  • Klockor du redan äger ska inte vara med, om det inte är så att du skulle vilja ha två.
  Utan vidare dröjesmål börjar jag med min egen lista.

  1. Tudor Black Bay

  Ju mer jag ser av den desto viktigare blir det att lägga vantarna på en. Jag funderar över vad jag kan flippa för att ha råd, och jag är inte en flippare.

  [​IMG]

  Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Moon 39

  Den andra som jag gått och funderat länge på, som jag bara måste ha. Tycker att bilden talar för sig själv. Jag vet redan vad jag ska flippa för att ha råd.

  [​IMG]

  Rolex GMT Master 1675/3 födelseår

  Med de två första är måste-listan slut, och det blir väldigt mycket svårare att prioritera. Det får nog ändå bli den här, trots att jag redan har en födelseårspepsi. Detta är nog den enda klocka som jag tycker är snyggare i tvåton än i helstål eller helguld, och även den enda klocka jag skulle föredra att ha på jubilee över både vanlig länk eller läder. Den får inte ha målad krona och den måste ha bröstvårtor!

  [​IMG]

  Rolex-Explorer II 216570

  Storleken, länken, lume-färgen och så gott som allt annat förutom bytet från röd till orange färg gör denna till en bättre vardagsklocka än 16570:an.

  [​IMG]

  Sinn 656L

  Inte oöverstigligt dyr eller svår att få tag på, men det finns alltid något som är mer intressant, både i klockväg och annat.

  [​IMG]

  Rolex Submariner 5513 födelseår

  Jag äger inte en svart Sub, och det måste man förstås göra. Den måste vara en födelseårsklocka med fin patina och en rolig historia, men jag har inte överdrivet bråttom med den jakten.

  [​IMG]

  Vintage helguld

  Det är klart att man måste ha en finklocka i helguld, och Omega känns som ett klassiskt val. Även här krävs väsentligt mer research, men förutom material är jag även rätt säker på att sub-sekund är ett skall-krav.

  [​IMG]

  Rolex Daytona Meteorite 116509

  Lite som med alla Panerai som intresserat mig har intresset för den här dalat ordentligt, men den hänger ändå kvar i topp-tio.

  [​IMG]

  Rolex Submariner 116619

  Ungefär samma sak med den här, men det uppstår fortfarande situationer där jag verkligen önskade att jag hade en.

  [​IMG]


  Omega Speedmaster Broad Arrow 3551.20.00

  Bubblare på listan, tack för den, Ricrob! Kan inte det här med referensnummer för Omega, ser att 321.10.42.50.02.001 på Omegas hemsida också ser ganska trevlig ut, så mer research behövs.

  [​IMG]

  Är nyfiken på om det går att se tydliga skillnader på önskelistor på KS och TTT, så jag dubbelpostar.
   
 2. Dobben

  Dobben Ewok

  Inlägg:
  30
  Jag är sådär typiskt gubbigt tråkig att jag inte önskar mig materiella ting på jul. Vill bara ha en lugn och fridfull jul med familjen.

  Klockor och andra prylar kan jag köpa när jag vill året runt, det är fördelen med att vara vuxen och förfoga över sina egna pengar.

  Avskyr för övrigt att få presenter av andra. Det är aldrig exakt det man vill ha, och förväntningana på att man ska bli jätteglad är alltid höga. Extremt ångestframkallande.
   
 3. David
  Trådstartare

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851

  Håller med, tråkig. Tror du missade andra stycket: "Eftersom man numera måste köpa sina egna presenter går det förstås lika bra att ha en mapp på datorn, eller varför inte posta på ett forum för likasinnade?"
   
 4. Aquaracer2

  Aquaracer2 Grodis

  Inlägg:
  10.634
  Från:
  Skärgården
  Håller på och redigerar inlägget....
   
 5. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.883
  jag önskar att mina två precioussss på service kommer hem till jul...
   
 6. David
  Trådstartare

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Har redan ändrat mig, hade ju missat både 1665 (inget tramsigt rött, dock) och 114060M, så Daytonan och 116619:an åker ut. Känns ganska skönt, kan jag tycka.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
Mårtenssons ur Brookfield