• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Ställ ner ditt glas, lägg klockan bredvid och fota!

Aboynamedsue

Patek
2-Faktor
Förkylning, Guds straff till männen!
image.jpg
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Rock_N_Rons hemma-bartender skola fortsätter. Idag Dry Martini. :)
(för visst har jag nå´nstans här postat en Old Fashioned post?!? Hittar inte den i denna tråden... Skumt...)

Detta behöver man:
ImageUploadedByTapatalk1391191231.414440.jpg


Massor av is i rörglas/shaker. (eller glasburk, blomvas, stort glas eller nåt annat som finns till hand)
ImageUploadedByTapatalk1391191419.153061.jpg


Häll på en rejäl skvätt (typ 6-8 cl) av er favoritgin. Jag gillar Tanqueray, framför allt deras "10". Fin-fin...
ImageUploadedByTapatalk1391191480.583304.jpg


I med en liten skvätt Vermouth. Enklast att hitta/tillräckligt bra är Noilly Prat. Typ några droppar upp till 1 cl. efter tycke å smak. Jag gillar liiiiite mer än tok-dry. Typ 1 cl.
ImageUploadedByTapatalk1391191601.182654.jpg


Rör! Som faaaaaan. Till glaset (eller vad du nu använder) blir kallt å fint.
ImageUploadedByTapatalk1391191904.614301.jpg


Sila upp i (kylt!!!) glas. Vanliga glas eller vinglas funkar oxå, men lite av James Bond känslan försvinner då... (Jag vet att han ville ha shaken, not stirred...)
ImageUploadedByTapatalk1391192001.484762.jpg


I med (minst) 2 oliver spetsade på tandpetare (OBS! Undvik petare med mintsmak... Det smakar fan efter en stund... Trust me... Been there, done that...) å jag gillar en liten twist. Alltså ett avskalat citronskal vridet över drickat. Gör mycket mer än man tror. Puritisterna tillåter INTE detta.
ImageUploadedByTapatalk1391192174.727518.jpg


Skål på er klock- bröder å systrar!
ImageUploadedByTapatalk1391192209.859411.jpg


Jonaz (som är i branchen) - får denna godkänt?!? ;)
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Hittade min Old Fashioned post i "Vad gör du nu"-tråden.

Tycker den hör hämma här, så här kommer en favorit(?) i repris (lite, lite redigerad):

Detta behöver man!

bild-25.JPG


I med 1/2 tsk vardera av råsocker + strösocker & 3-4 stänk Angostura:
bild-26.JPG


En liten skvätt vatten i det hela & se´n muddla till det lite:
bild-32.JPG


I med whiskey (OBS! Whiskey; alltså en schysst Bourbon - tror inte en rökig skotte blir nå´ vidare...) & ett gäng isbitar & rör om utav helvete:
bild-27.JPG


En twist. (se ovan):
bild-30.JPG


Fääääääärdig:
bild-29.JPG


Njut & känn det härliga surret innanför pannbenet efter 1-2 klunkar... :hungry:
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Ett sista blogg-inlägg...

En 42:nd Street!

Rota igenom barskåpet efter dessa ingredienser:

ImageUploadedByTapatalk1391205169.487030.jpg


(bytte klocka för att det skulle bli liiiite mindre OT... Nördigt?!? Ya bet'cha!)

F-n, glömde Vermouthen på första bilden!

ImageUploadedByTapatalk1391205302.804255.jpg


Som vanligt; massor av is i nåt att röra runt skiten i!

ImageUploadedByTapatalk1391205349.322828.jpg


I med 3-4 cl Bourbon, knappt 1 cl av vardera Cointreau, Grand Marnier å Vermouth. (jo, det är en j-la skillnad mellan Gr Marnier å Cointreau... Jag lovar!!!)

ImageUploadedByTapatalk1391205459.753722.jpg


Å nu den fantastisk "rör"-bilden...
ImageUploadedByTapatalk1391205489.132605.jpg


Sila upp i kylt glas med ett rött coctailbär i.

ImageUploadedByTapatalk1391205526.230701.jpg


Kläm över ett citronskal

ImageUploadedByTapatalk1391205549.205960.jpg


Skål å go'natt!

ImageUploadedByTapatalk1391205569.350583.jpg
 
Topp