Laddar...
Erikson Urhandel

Swatch group "news"

Diskussion i 'Diskussion' startad av Bosse, 14 juni 2014.

 1. Bosse
  Trådstartare

  Bosse Friends of KS

  Inlägg:
  1.167
  Från:
  Norr om Köpenhamn
  Hittade detta i min mail idag,

  Beendigung der Belieferung mit Ersatzteilen für ALLE Marken der SWATCH Group
  Sehr geehrte Kunden und Freunde,
  Im Gegensatz zu unserer ersten Ankündigung hat uns die SWATCH Group Deutschland heute darüber schriftlich informiert, dass die Belieferung mit Ersatzteilen nicht nur für die Marke OMEGA eingestellt wird, sondern für ALLE Marken des Konzerns (Omega, Longines, Tissot, Balmain, CK, Mido, Certina, Swatch, Hamilton) ab dem 31.12.2015 beendet wird.
  Was bedeutet das für Sie?
  Ab 01.01.2016 sind Sie in der Wahl Ihres Uhrmachers nichrt mehr frei. Sie werden nicht mehr bestimmen können wer Ihr Vertrauen verdient, um Ihre kostbare Uhr zu reparieren. Sie werden nur noch die Wahl haben, diese zum Kundendienst-Center der Swatch Group zur Reparatur einzusenden oder müssen einen von der Swatch Group zertifizierten Uhrmacher damit beauftragen. Dieser hat für die Zertifizierung sehr viel Geld bezahlt. Klar, dass Sie mit an Sicherheit grenzender Wahrscheinlichkeit dann einem Preisdiktat unterliegen werden.
  Sollten Sie Ihre Uhren selbst reparieren werden Sie ab diesem Zeitpunkt keine Möglichkeit mehr haben, sich die benötigten Ersatzteile wie bisher im freien Handel zu beschaffen.
  Helfen sie uns, diese Situation zu verhindern und geben Sie Ihren Kommentar zu diesem Thema auf unserer Website http://www.watchparts24.de ab. Wir werden Ihre Kommentare an die SWATCH Group weiterleiten.
  Mit freundlichen Grüßen, Thomas Krim Ernst Westphal e. K.

  För dom som inte är så bra på tyska så är den korta varianten att från 01.01.2016 kommer ingen reservdelar att levereras till fria urmakare detta gäller alla Swatch Group märken.

  Och datum på detta mail ? jo då fredag d.13.....

  Monopolist fasoner av Swatch

  //Bosse
   
  yonsson och China gillar detta.
 2. Cryssarn

  Cryssarn X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.295
  Från:
  Nashville
  En fråga från en nybörjare....vad räknas som fria urmakare?
   
 3. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  Dom som inte är ADs eller märkets egna servicecenter.
   
  yonsson gillar detta.
 4. China

  China Guest

 5. Cryssarn

  Cryssarn X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.295
  Från:
  Nashville
  Tack Porsan.
  Så hur kommer det att fungera med att serva min Squale som har ett ETA-verk?
   
 6. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  Vet faktiskt inte hur det kommer funka, skulle tro att du blir tvungen att gå till en urmakare som är kopplad till Swatch group för service, när det gäller ETA så tror jag dock att det kommer dröja väldigt länge innan fristående urmakare får slut på delar. China vet säkert mer om detta.
   
  Asplund gillar detta.
 7. China

  China Guest

  Det återstår att se om Swatch Group lyckas med den här manövern, och det lär bli en hel del protester. I dagsläget så finns det gott om delar till ETAs vanligare urverk, och som Porsan är inne på, så tar det tid innan lagren tar slut. Men skulle Swatch Group lyckas med att strypa leveranserna, så blir det med tiden förmodligen både prisökningar och mer eller mindre tvång att serva via AD/servicecenter. Men ett totalstopp tror jag inte på, och delar brukar förr eller senare hitta ut på den grå marknaden. Med andra ord så kommer det alltid gå att få en service, frågan är till vilket pris och av vem.
   
  eriksson850, Affe, Bosse och 1 annan gillar detta.
 8. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.757
  Från:
  Jymden
  Ett hårt slag mot oberoende urmakare. Vi får hoppas att de hittar andra vägar.
   
 9. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.004
  Men vänta här, har man inte alltid sagt att Rolex är stora stygga vargen...
   
  Boris Balkan gillar detta.
 10. China

  China Guest

  yonsson gillar detta.
 11. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.004
 12. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.004
 13. StrawberryFields

  StrawberryFields Sir Notalot

  Inlägg:
  3.170
  Från:
  Jordgubbsranchen
  Protektionism, inget nytt. Tråkigt, men det är väl bara att skicka klockan till en AD.
   
 14. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.733
  I pressmeddelandet så räknar man upp massor av klockmärken, men nämner inte urverk. Kan det vara så att fristående urmakare kan får tillgång till delar till de vanligaste urverken? Sedan finns ju Selita också som gör identiska (som jag förstått det i alla fall) urverk så därigenom kan förhoppningsvis de fristående köpa delar i framtiden.
   
 15. China

  China Guest

  Snarare ett trendbrott då det tidigare varit något av branschpraxis att sälja fritt till oberoende aktörer. Under lång tid så byggde merparten av klockindustrin på större tillverkare som sålde fritt till olika varumärken. Utan den filosofin så hade vi inte haft den flora av olika klockmärken som finns idag, ganska få hade klarat sig utan t.ex. Agler/Gruen AS, FHF, ETA och andra större tillverkare. Mot den bakgrunden så fanns det heller inte någon anledning att strypa/kontrollera försäljningen av reservdelar.

  Förmodligen, minskad konkurrens har en tendens att ge ökade priser.
   
  eriksson850, yonsson och Ako gillar detta.
 16. Bosse
  Trådstartare

  Bosse Friends of KS

  Inlägg:
  1.167
  Från:
  Norr om Köpenhamn
  Ett klarläggande av den tyska text:Swatch Group Tyskland har skriftligt meddelat att ingen reservdelar till någon av gruppens varumärken .... Kommer att ske efter ....

  Vi får se hur det går med det, Rolex fick krypa till korset i USA och i motsättning till Andra inlägg i denna tråd tyckar jag inte att detta skal ses som ett ok agerande och ett felaktigt agerande gör det inte mindre fel om andra gör om det.
   
 17. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.733
  Min poäng var väl närmast att man räknar upp ett antal varumärken för klockor, men säger inget varumärken för urverk. Det är lite oklart om man räknar det som ett varumärke eller som (reserv)delar. Och hur har man tänkt göra med tillverkare utanför gruppen som tidigare köpt ETA-urverk (det finns ju massor både välkända och microtillverkare), måste de serva sin klockor hos tex Certina verkstad för att få tag i delar till sitt 2892 eller 7750?
   
Mårtenssons ur Brookfield