Laddar...
Nymans Ur 1851

Terten Watch

Diskussion i 'Vintage' startad av break out, 3 november 2015.

 1. break out
  Trådstartare

  break out Algy

  Inlägg:
  104
  Från:
  Stockholm
  Jag köpte en liten klocka på Kaplans i lördags. En Terten Watch från enligt uppgift 1970. Fungerar än så länge utan anmärkning och är i ett ok skick för sin ålder och pris. Jag hade ett svart nato liggandes som den får sitta på så länge, tycker att det funkar bra.

  Jag har försökt att hitta någon info om Terten Watch men inte lyckats. Är det någon som vet något om märket? Det ligger en på Chrono24 också som verkar ha samma urverk som den som jag köpte.
  Klocka 3.JPG
   
  Rolfen, Fredrik (Swe) och Rozzy gillar detta.
 2. Jag har haft en sådan. Litet schweiziskt märke som dog sotdöden i quartzkrisen. Kul klocka med ett _extremt_ simpelt verk. Säg till om du ledsnar på den, köper den gärna av dig då jag saknar den jag hade.
   
  break out gillar detta.
 3. Så här såg min ut.
  Photo[1].jpg
   
  break out gillar detta.
 4. break out
  Trådstartare

  break out Algy

  Inlägg:
  104
  Från:
  Stockholm
  Ok! Tack för informationen. Jag lovar att säga till om jag tröttnar på den.

  Jag fick inte med något armband men hade det här gamla svarta natobandet som passar rätt bra. Har du någon aning om vad det kan ha varit för band när den var ny? Vad mer för typ kan passa?
   
 5. Inte en susning vad som satt på från början. Jag körde min på ett honungsfärgat rally, riktigt snyggt.
   
  break out gillar detta.
 6. Felan

  Felan Algy

  Inlägg:
  69
  Hej,

  Såg ditt inlägg och tänkte att du kanske hade samma klocka som jag men insåg snabbt att din klocka inte var lika fullt så liten som min....:)

  Jag fick klockan av en kollega och precis som du har jag knappt hittat någon information om tillverkaren. Jag kan dock konstatera att det går som ett ett tåg. Jag har inte dragit upp den sen jag fick den för lite drygt en vecka sedan och när jag plockade fram klockan idag så tickade fortfarande. Den har också ett "cyclops" under glaset vilket jag aldrig sett förut.

  Seiko SKX som jämförelse :)
   

  Bifogade filer:

  break out gillar detta.
 7. break out
  Trådstartare

  break out Algy

  Inlägg:
  104
  Från:
  Stockholm
  Tyvärr har jag inte hittat någon mer info om Terten men klockan går bra fortfarande bra men har något dålig reserv så jag funderar på om den ska servas snart.

  Kul att det finns en till Terten på forumet. Lycka till med din!