Laddar...
Nymans Ur 1851

"Träffa aldrig din hjälte"

Diskussion i 'Diskussion' startad av Chuck, 22 januari 2013.

 1. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  man brukar säga träffa aldrig din hjälte, för du blir besviken. Ni vet när man googlar sönder sig efter bilder på drömklockan, skapar trådar frågar osv osv. När du väl skramlat ihop pengarna och genomfört köpet, unboxat och allt så sitter man där med hjälten på armen men fan vad känslan uteblev man byggt upp :cry:

  Hände mig med Sub-C för mindre än 2 år sedan. Hade beställt den hos ADn och jag kom dit med findojerna och allt. Jag satt i bilen och hade en bit o köra och påsen låg på golvet på passagerarsidan och redan då kände bara: Vafan har gjort egentligen!? Efter unboxen så blev det lite foto och så men gick faktiskt till sängs besviken men jag visste inte varför. Givetvis skulle jag aldrig erkänna det just då :roll:

  Någon som varit med om liknande situation?

  Cheers watchless Chuck
   
 2. Ricrob

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.285
  Är det sant!? Sportade du Sub-C ett tag och krängde, eller vände du tillbaka till AD? Lustigt att du inte gillar den men gillar/gillade din 14060.. Är det supercase't du dissar eller datumet, eller..?
   
 3. carlanton

  carlanton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.995
  Provade en Sub C hos AD. Aldrig blivit så besviken i hela mitt liv...
   
 4. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148

  Ja det var en sjuk känsla.Jag använde den ett halvår iaf och lärde mig leva med den, den var trots allt min biljett på gamla TTT. Men när jag började spegla mig 4-5 meter bort bara för att slippa se supercaset var det 2 much, sen var jag aldrig bekväm med vikten på något märkligt sätt. Nu i efterhand saknar jag den såklart :lol:

  Jag har lärt mig att det finns 3 världar av Rolex: Vintage, Neovintage och Ceramic. Det är bara och välja värld och troligen ramlar jag in i Ceramic världen igen, och så småningom i vintage träsket ;)

  Cheers Chuck
   
 5. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.016
  Från:
  Sthlm
  Har faktiskt aldrig hört det uttrycket, men det känns ändå som det ligger något i det. Lite likt tipset om att aldrig ska åka på sin drömsemester, för då kommer alla andra efterföljande semestrar jämföras med den, och därmed inte kännas lika bra. Man ska i stället åka på riktiga skitsemestrar (tälta i Säffle på vintern typ), så att man alltid kan bli glatt överraskad framöver... Kanske inte riktigt så likt, mer omvänt på något sätt, men men... ;)
   
 6. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148

  Tänk o få träffa Mario&Luigi och så visar det sig att de hatar äta flugsvamp, de smygfestar med Koopa och mobbar Toad!

  Snacka om att bli besviken :cry: :cry:


  Bra jämförelse med semestern dock ligger grymt mycke i det :eek:
   
 7. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.248
  Från:
  Fettefleur......
  Jakten och allt rund planeringen och fantasin om ett objekt....är mycket mer upphetsande än själva ägandet.....för mig.....därför har ordet keeper en negativ klang......ett sviket löfte.....så med lend-lease inställning till dinkor så blir det inte så mentalt stökigt när nåt nytt kul dyker upp.....
   
 8. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  Bulls eye, kommer aldrig mer skaffa en keeper! :p
   
 9. Norrlänningen

  Norrlänningen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.026
  Mycket riktigt.
  Jag ser ingen som helst stolthet i att behålla något jag inte längre är intresserad av.
  Många människor blir i det närmsta förnärmade då jag säljer något som jag inte ägt så länge. Det kan vara en bil, en skoter eller en klocka.

  VA!?!?!?!? SKA DU REDAN SÄLJA!?!?!?!? ÄR DU INTE NÖJD ELLER!!!!!!!!!!????????????

  Jag är aldrig nöjd. Jag har aldrig varit nöjd med något jag ägt, tillverkat, erbjudit eller upplevt. Jag kommer aldrig heller att vara det.
  Ordet keeper existerar inte, och det har aldrig gjort.
  Så snart jag uppnått vad det nu är jag strävar efter så börjar strävan efter något annat i ungefär samma sekund.

  ...och som svar på frågan som jag alltid får när jag byter bil eller klocka eller vad det nu är så brukar jag bara säga att jag alltid är på jakt efter något nytt. Vissa förstår, andra blir provocerade och några hymlar bara med ögonen.

  Med tanke på detta så har jag nog aldrig heller blivit besviken på något som jag strävat efter. Jag är lika missnöjd oavsett vad det gäller typ. :roll:
   
  Vesper gillar detta.
 10. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.713
  Från:
  Jymden
  Jag tycker helt ärligt att de köper jag varit mest nöjd med är de som känts lite sådär precis vid ankomst, men sedan växt under tid. Min sumo exempelvis var jag och klämde på två gånger i Tokyo innan jag köpte. Med den kände jag mig lite sådär i början. mm300an är däremot undantaget som bekräftar regeln. Den har jag velat ha i tre års tid och hade läst varenda recension och sett varenda bild som fanns på internet innan jag beställde. Jag var lite rädd för att jag hade hypat sönder den, men den är jag sjukt nöjd med. Nu har jag ju bara ägt den i en månad, men den känns verkligen helt klockren. Det gäller att inse att INGEN klocka är helt 100% perfekt. Det finns alltid något litet att störa sig på.

  Största besvikelsen var Sinn 556. Den hade jag laddar för i ett halvår, men när jag fick klämma på den i Tokyo, så var det kört. Alldeles för liten. Sen går det ju faktiskt att ångra sig 99 av 100 gånger och lämna tillbaka det man köpt, vilket är en väldig tur. Jag har skickat tillbaka både klockor och annat direkt vid ankomsten om jag ångrat mig.
   
 11. gustavc

  gustavc Stormtrooper

  Inlägg:
  270
  Från:
  Byggden
  Re: "Träffa aldrig din hjälte"

  Känner igen mig!

  Min första "riktiga" klocka var en Rolex Precision.

  Jag hade prövat min nuvarande sambos farfars och jag var hooked direkt!

  Jag jobbade extra och knegade som en tok i i 8 månader för att få ihop pengar.

  Lagom till studenten var det dags för inköpet... Jag var som på moln när jag hämtade den, sen dog det direkt.

  Jag kan inte förklara varför men på något sätt vart vägen dit, slitet och längtan för stor, i slutändab är det ändå bara en klocka (dock en jädrigt fin).

  Jag mår ändå bra av att ha mål och hittar alltid en ny ögonsten att sikta in mig på!
   
 12. BME

  BME Y-Wing pilot

  Inlägg:
  736
  Från:
  Stockholmish
  The chase is better than the catch! :D
  Stämmer ofta tyvärr men inte alltid som tur är :mrgreen:
   
 13. axa

  axa Rebel soldier

  Inlägg:
  166
  Re: "Träffa aldrig din hjälte"

  Den klocka som vid ankomst gett upphov till störst besvikelse är min Rolex Sub. Så mycket hajp på forum och klockintresserade, som även undertecknad drogs in i, men när den väl landade...WTF! Det slaknade hos mig som det bara kan göra när man hamnar i isvak..

  Nu finns klockan kvar trots allt. Den har vuxit och den matta tavlan är underbar. I övrigt finns det inget att lyfta armarna för.

  Förmodligen kommer det bli fler Rolex, mest för att de håller värdet och de är ju inte så fruktansvärda ändå.
  Egentligen är inte Rolex så spännande vilket man intalade sig själv innan den första, har man en sportare så har man ju halva utbudet då många ser likadana ut.
  Sub, GMT och ExpII är ju i princip lika klocka.
   
 14. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.713
  Från:
  Jymden
  Ni är ju roliga. Köper ni en Rolex osedd, eller var den finare i butik?
   
 15. Rock_N_Ron

  Rock_N_Ron Tie Fighter pilot

  +1

  Skulle just skriva det själv.

  Det är ju samma sak som när man raggar (eller snarade raggade...) på krogen...

  Men jag känner oxå lite igen mig i det Chuck skriver, även om det inte hänt mig med nå´n klocka än. Mitt klockintresse är ju än så länge ganska färskt & de klockar jag köpt hittils har varit ganska impulsiva inköp. Förutom min graal (nja; min 1:a graal i alla fall) - Heuer kronografen som jag köpte till min 40-årsdag. Den ger mig fortfarande en härlig känsla.

  Jag tycker dock att känslan som Chuck beskriver infinner sig allt som oftast vid semesterresor, "fina" restaurangbesök etc; typ "Var detta allt?!?"... (jämför krogragg enl. ovan...)

  En god vän till mig brukar säga följande: "Det krävs mycket planering för att bli besviken."
  Fundera på det; det ligger sjukt mycket sanning bakom det uttrycket. Bättre att ta det som det kommer & bli nöjd, än att haussa upp nå´t i förväg & så är det nå´t som inte blir som man förväntat och då blir man besviken...
   
 16. Zagato1

  Zagato1 Rebel soldier

  Inlägg:
  117
  Mycket intressant tråd. Jag är också en sådan person som kan lära mig allt om en sak och sedan spara som en tok för att kunna köpa den. När sedan drömmen är förverkligad följer en (mycket) kort period av lycka varefter man genast suktar efter något annat. Varför är det så?
   
 17. Rossi

  Rossi AT-ST driver

  Inlägg:
  1.149
  Man bygger upp en nära på mytisk bild av klockan som sedan vid köpet kanske inte visar sig lika romantisk. Helst ska det vara en klocka suttit på jacques cousteaus arm under någon banbrytande äventyr eller ha någon annan intressant historia bakom sig, Vad jag ofta gör är att jag flippar klockan istället behålla den och skapa min egen historia med den.
   
 18. Fryken

  Fryken Kamrern

  Inlägg:
  3.355
  Från:
  STOCKHOLM
  +1 Väl talat!
   
 19. Pleximannen

  Pleximannen Stormtrooper

  Inlägg:
  359
  Låter ju väldigt tråkigt att behöva känna så. Själv är jag nöjd med mycket i livet - förvisso med en hög ribba men det finns iaf mycket att uppskatta, så jag kan inte hålla med om att det är speciellt väl talat =) Ni gör uppenbarligen något fel.

  Sen så kan jag väl hålla med om att nätet ställer till en del problem med att skruva upp förväntningar till orimliga nivåer. Det är ju trots allt bara klockor det handlar om.
   
 20. Singular

  Singular Företag Forumsponsor

  Inlägg:
  2.188
  Det låter mycket riktigt lite sorgligt att aldrig få känna ro och tillfredställelse i sina val och prestationer.
   
 21. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Re: "Träffa aldrig din hjälte"

  Hmmm kanske jag som är konstig.. Men jag älskar konstigt nog min MM300 ännu mera nu än när jag köpte den -(givetvis älskade jag den väldigt mycket då också även om det handlade mera om nyförälskelse :p) och det är nära ett år sen inköpet nu. Dom små reporna som uppkommit efter användning på klaspen ger den än mera personlighet. Men självklart suktar man efter andra klockor men det betyder ju inte att man har tröttnat på det man har.
   
 22. axa

  axa Rebel soldier

  Inlägg:
  166
  Re: "Träffa aldrig din hjälte"

  Ska man ha vintage blir det svårt att klämma i butik.
   
 23. China

  China Guest

  Kan inte annat än instämma. Jakten och förväntningarna är en sak, men har jag väl bestämt mig så är köpet slutgiltigt. Jag har aldrig förstått vitsen med att byta klockor som man byter kalsonger, inget rätt eller fel perspektiv, men det är så jag känner.
   
 24. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Äntligen någon som förstår en! :mrgreen:
   
Mårtenssons ur Brookfield