• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Vad gör du och din klocka just nu?

6BA7BF37-369E-4427-821D-C321F165BD2B.jpeg
Dags för veckans utflykt, godmorgon KS!
 
Bluesrock av bästa märke måste inte komma från England eller USA, den kan komma från Holland också ... ;)

Julian Sas - Stand Your Ground (2019)

Denna snart 50-åriga holländare fick sin första riktiga gitarr vid 12 års ålder, en Ibanez les Paul-kopia. Helt självlärd på gitarr, startade han sitt första band vid 17 och hoppade av skolan två år senare. Bandet hade då massor av spelningar och han insåg att spela i ett band var mycket roligare än att bli en lärare i historia ... :)

Efter diverse kortlivade band varvat med olika jobb startade han 1996 Julian Sas Band och fick direkt ett skivkontrakt. Första skivan, Where Will it End!? gavs ut samma år. En rejäl bunt studio- och liveskivor har följt fram tills den nyligen utgivna skivan i dagens tips. De flesta av skivorna blandar egenskrivet material med egna tolkningar av klassiker från hans gitarrhjältar, t ex Jimi Hendrix, Allman Brothers, Rory Gallagher m fl. Dagens tips innehåller däremot bara egenskrivet material, vilket i mina öron får den att framstå som en av hans bästa, kanske till och med den bästa. Hela skivan flyter på i ett stadigt bluesrockgung utan att spreta iväg åt något annat håll. Bandet som backar upp honom (keyboard, bas, trummor) får också glänsa, då han själv bara spelar precis det som behövs, där det behövs. Det är lätt hänt att duktiga gitarrister ger "extra allt" för att visa vad dom kan, men så är inte fallet här. Ska jag klaga på något så är det att skivan bara är 40 minuter, vilket är ovanligt nuförtiden. Sista spåret känns väl kanske lite som utfyllnad också, men detta är bara randanmärkningar på en för övrigt utmärkt skiva.

Det är trångt om plats i det här musikfacket, med hundratals band som vill ha uppmärksamhet. Få förtjänar det, men Julian Sas är definitivt en av dom ... :happyhappy:

Tudor BB58 2019-04-23 (CD).jpg
 
Tillbaka
Topp