• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Vad gör du och din klocka just nu?

Jobbar från altanen
2CED8EE8-9B21-4034-86B7-33F5C1F582D7.jpeg
 
Ser fantastiskt ut, hur ska det tillagas?

Försalta och låt köttet komma upp i rumstemp-ish. Något varmare än kylen iaf. Sedan steka på medelhög värme så att köttet hinner få en yta men samtidigt har en röd kärna. Vissa förespråkar het panna men finner att kärnan inte riktigt hinner bli varm då. Men inga andra kryddor, tycker jag.

Servering i ca 0.75cm-skivor med ätpinnar och olika typer av dippsåser, exempel soja, ponzu eller någon blandning med lite risvinäger i. Ha flingsalt redo för de som önskar lite mer sälta.

Underbart som en förrätt. Ca 75-100g/person brukar räcka gott. Köttet är väldigt mäktigt och mättande. :cool::cool:
 
Försalta och låt köttet komma upp i rumstemp-ish. Något varmare än kylen iaf. Sedan steka på medelhög värme så att köttet hinner få en yta men samtidigt har en röd kärna. Vissa förespråkar het panna men finner att kärnan inte riktigt hinner bli varm då. Men inga andra kryddor, tycker jag.

Servering i ca 0.75cm-skivor med ätpinnar och olika typer av dippsåser, exempel soja, ponzu eller någon blandning med lite risvinäger i. Ha flingsalt redo för de som önskar lite mer sälta.

Underbart som en förrätt. Ca 75-100g/person brukar räcka gott. Köttet är väldigt mäktigt och mättande. :cool::cool:

Provstekte en bit, som blev något för välstekt. Snäppet mer rare rekommenderas.

IMG_20200810_160937.jpg
 
Ett tips ! Gå in på Historiepodden avsnitt 222. Tintin och 1900-talet. Kul att lyssna på och hanterar karaktären Tintin och hans äventyr under 1900 talet. Verkliga händelser och fiction.
(Ps: satt själv och lyssnade på avsnittet nu när jag såg ditt inlägg i tråden//:pompus:)

Toppen, då har jag poddavsnittet för morgondagens strandbesök klart för mig:)
Tack för tipset!
 
B5C5602C-1F5E-4D28-A873-2C82A72DB93F.jpeg

Då var det kväll och kvällsspis. Grillade ASC certifierade Tigerräkor med spicy mangosalsa och lite andra tillbehör. Givetsvis en grön kall därtill. Eftermiddagen har gått i Tintins tecken. Tack @ E.T. Du inspirerade mig till även att se några gamla avsnitt av hans äventyr på Netflix. Ha,re bäst //:pompus:
(Ps. Ångra nu att man har sålt alla sina Tintin " seriehäften" från min uppväxt. Det är ju lätt att vara efterklok !)
 
Tillbaka
Topp