Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Vad tror ni om denna Tudor 7928?

Diskussion i 'Vintage' startad av Steve, 10 april 2015.

 1. Steve
  Trådstartare

  Steve Ewok

  Inlägg:
  1
  Halloj!

  Helt ny här på forumet och relativt ny och oerfaren inom klockor generellt sett, dock har ett starkt nytt intresse väckts. Har kikat en del på 5513 men tänkte stega in lite lättare först för att sen se om jag vill utöka. Har kollat på Tudor 7928 och fastnade specifikt för en från 1967. Tänkte höra lite vad ni har för åsikter om pris och generellt sett vad man bör tänka på när det gäller såpass gamla klockor?

  Hur enkelt är det att hitta någon som kan serva en klocka som denna och om det skulle krävas nya komponenter, hur svårt är detta att hitta?

  Här är klockan: http://www.brevetwatches.de/watches...or-submariner-ref-7928-aus-dem-jahr-1967.html

  Trevlig helg!
   
 2. fc2

  fc2 AT-ST driver

  Inlägg:
  1.062
  Kan inte säga något om klockan i sig men kan meddela att säljaren är väldigt reko, har köpt grejer av honom tidigare. Kan vara lite långsam i mailsvar men annars bra. Ville tidigare bara köra bank transfer vilket kändes lite ovanligt för en som är van med eBay och paypal men det gick kanon.
   
 3. Kettil

  Kettil X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.719
  Efter att i åratal lyssnat till konnässörerna på Submariners så är väl luggarna väl så späda. Vad gäller verket så är det väl i vanlig ordning ett ETA=inga problem med delar.
   
 4. Scaramanga

  Scaramanga Rebel Commander

  Inlägg:
  8.186
  Från:
  Höga Kusten
  Är det inte Tudors egna 390 verk i den där gamlingen? De kan vara lite krångliga att hitta delar till har jag förstått.

  Luggarna är rätt ok i mina ögon.
   
  eriksson850, Tom H, Davvan och 1 annan gillar detta.
 5. jhm

  jhm Y-Wing pilot

  Inlägg:
  918
  Från:
  Lund
  Det finns gott om fake vintage-Tudors på marknaden. Som vanligt gäller det att hålla korpgluggarna öppna, och försöka hitta så många bra referenspunkter som möjligt. Försök även att få många och bra tagna bilder, vilket underlättar bedömningen för de som kan sina modeller. :)
   
 6. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.113
  Tycker inte bandhornen är speciellt tunna? Som redan sagts så är det inget ETA-verk i dessa utan ett äldre verk från Fleurier.
   
  eriksson850, Fabian, Davvan och 2 andra gillar detta.
 7. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Har redan kommit bra svar... Bandhornen är omborstade. Ser fint ut "under locket" ingen rost vare sig på mellan- elle bakboett. Det är positivt. Säljaren tycks ha ett gott rykte på r-l-x.de (tyska Rolex-forumet).
   
 8. JohannSebastian

  JohannSebastian Rebel soldier

  Inlägg:
  191
  Från:
  Västkusten
  Tips för att lära mer om gamla Tudor är http://www.tudorcollector.net/ där kan man t ex läsa precis det som nämns här ovan att 7928:an inte har ETA-urverk utan ett 390-verk från Fleurier. Jag vet inte hur svårt det är med delar till detta, men jag kan tänka mig att det inte blir lika enkelt som till de senare ETA-urverken. (Jag hade en 7016 själv, och det urverket kändes som en gammal bekant när jag lät urmakaren kolla på det).

  Annars är ju grunden till all kunskap vintagerolexforum.com, där kan du spendera många timmar med att lära dig detaljer om vintage Rolex och Tudor som du inte visste du behövde kunna.

  Lycka till, Tudor Sub är fina klockor!

  /Klocksebbe
   
 9. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.248
  Från:
  Fettefleur......
  Riktigt fin, det går att hitta delar till 390.....dock kan det vara lite meck via bukten och diverse forum.....dock hade jag inte tvekat på denna! Den slår en average 5513 alla dagar i veckan.....
   
  Gummo gillar detta.
 10. Miami

  Miami X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.892
  Någon som vet när det byttes till ETA urverk?