• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Veckans Vintips V.49

Vad ansåg ni om denna lilla grej? vill ni att den forstätter?

  • Ja

    Röster: 64 94.1%
  • Nej!

    Röster: 4 5.9%

  • Totala väljare
    68
  • Enkät stängd .

philip.eldh

Omega
2-Faktor
Har du en kall källare och kan förvara dem där funkar det också bra, problemet är bara fuktigheten i vissa källare, men allmänt bör de klara sig bra där. Ingen vinkyl behövs så länge du håller flaskorna borta från värme och solljus
 

chff

Cartier
Har du en kall källare och kan förvara dem där funkar det också bra, problemet är bara fuktigheten i vissa källare, men allmänt bör de klara sig bra där. Ingen vinkyl behövs så länge du håller flaskorna borta från värme och solljus


Bor i lägenhet men har källarförråd, tveksamt om jag vill ha vinerna där dock. Hur funkar det om man fixar plats i en garderob som är stängd 99% av dygnet? Lite varmare än i källaren såklart men borde funka?
 

philip.eldh

Omega
2-Faktor
Bor i lägenhet men har källarförråd, tveksamt om jag vill ha vinerna där dock. Hur funkar det om man fixar plats i en garderob som är stängd 99% av dygnet? Lite varmare än i källaren såklart men borde funka?
Jag har en hylla som vinerna ligger i som jag förvarar dem i, i min källare. En filt eller liknande över är en budgetlösning med funkar, så länge det är mellan 50-80% luftfuktighet och inte kallare än +4-5 grader så går det bra
 

point1

Cartier
Jag är också i vinbranschen och kommer gärna med tips.

Veckans vita: 2012 Clos Windsbuhl Pinot Gris Domaine Zind Humbrecht (nr 99467) 239kr
Halvtorr alsacepinotgris från legendarisk vingård och legendarisk producent. Toner av aprikos och honung baölanserade av en trevlig syra, perfekt till thaimat eller som allroundvin till ostbrickan. Finns några flaskor kvar i Stockholmsorådet, skynda fynda eller beställ, kostar minst det dubbla i Europa.

Veckans röda: 2008 Brunello di Montalcino Poggio Nero (nr 75421) 169kr
Nyhet i beställningssortimentet. En Brunello som trycker på alla knappar, till ett fjantigt lågt pris. Körsbär och stall i lagom stram stil. Perfekt till Bistecca Fiorentina. Beställer man tre flaskor får man dessutom en snygg låda. Det här kommer nog ta slut snabbt.

Ha en fin vinvecka!

Jonas


Vad arbetar du med i vinbranschen? Du råkar inte jobba för importören av detta vin?
 

uppkorkat

Cartier
2-Faktor
Vad arbetar du med i vinbranschen? Du råkar inte jobba för importören av detta vin?


Häpp

Jag säljer vin mot HORECA för en stor vinimportör och har tidigare jobbat i tio år som sommelier på restaurang. Jag har inget som helst intresse av att marknadsföra viner mot privatpersoner och kommer rekommendera viner jag själv provat i olika sammanhang och tycker är jättebra. Det mesta vin jag köper till min egen vinkällare köper jag över nätet från kvalitetshandlare eller producenter i Frankrike, Italien, Tyskland och Spanien. Om ni läser det finstilta på systembolagets hemsida ser ni att de två viner jag rekommenderar har olika importörer.

Skål

Jonas
 

point1

Cartier
Häpp

Jag säljer vin mot HORECA för en stor vinimportör och har tidigare jobbat i tio år som sommelier på restaurang. Jag har inget som helst intresse av att marknadsföra viner mot privatpersoner och kommer rekommendera viner jag själv provat i olika sammanhang och tycker är jättebra. Det mesta vin jag köper till min egen vinkällare köper jag över nätet från kvalitetshandlare eller producenter i Frankrike, Italien, Tyskland och Spanien. Om ni läser det finstilta på systembolagets hemsida ser ni att de två viner jag rekommenderar har olika importörer.

Skål

Jonas


Toppen! Blev lite misstänksam bara eftersom det lät så odelat positivt och när jag kollade upp företaget som importerade vinet så fanns det någon som hette Jonas som jobbade där ( http://www.oenoforos.se/-for-restauranger.aspx ), samma person verkade även äga ett företag som hette Uppkorkat så trodde det var du ett tag.

Det är iaf toppen med vintips, men på samma sätt med all annan marknadsföring vill veta om avsändaren har någon koppling till produkten.
 

uppkorkat

Cartier
2-Faktor
Toppen! Blev lite misstänksam bara eftersom det lät så odelat positivt och när jag kollade upp företaget som importerade vinet så fanns det någon som hette Jonas som jobbade där ( http://www.oenoforos.se/-for-restauranger.aspx ), samma person verkade även äga ett företag som hette Uppkorkat så trodde det var du ett tag.

Det är iaf toppen med vintips, men på samma sätt med all annan marknadsföring vill veta om avsändaren har någon koppling till produkten.

Ja, det är jag... Men jag har som sagt INGET intresse av att nån köper vinet. Jag rekommenderar det för att det är väldigt bra. Om jag rekommenderar ett vin från aktuell importör igen kommer jag vara tydlig med var jag jobbar.

Jag ber om ursäkt om någon känner sig lurad. Det blev även utsett till månadens vin hos BKwine, en av landets mest ansedda och helt oberoende vinguide. http://www.bkwine.com/sv/nyhetsbrev/bkwine-brief-arkiv/nr-135-november-2014/
 

Mw79

Vacheron
2-Faktor
Ja, det är jag... Men jag har som sagt INGET intresse av att nån köper vinet. Jag rekommenderar det för att det är väldigt bra. Om jag rekommenderar ett vin från aktuell importör igen kommer jag vara tydlig med var jag jobbar.

Jag ber om ursäkt om någon känner sig lurad. Det blev även utsett till månadens vin hos BKwine, en av landets mest ansedda och helt oberoende vinguide. http://www.bkwine.com/sv/nyhetsbrev/bkwine-brief-arkiv/nr-135-november-2014/

Jag ser inte något problem med att du jobbar med vin. Snarare tvärtom, bara roligt med någon som är inne i branschen som tipsar.

Vilka säljare på nätet kan du rekommendera? Handlar en del av winefinder.se och har handlat av robersonwine.se en gång men vad finns det mera som är värt att kolla upp?
 

uppkorkat

Cartier
2-Faktor
Jag ser inte något problem med att du jobbar med vin. Snarare tvärtom, bara roligt med någon som är inne i branschen som tipsar.

Vilka säljare på nätet kan du rekommendera? Handlar en del av winefinder.se och har handlat av robersonwine.se en gång men vad finns det mera som är värt att kolla upp?

Följande har jag handlat av och varit väldigt nöjd med.

http://www.c-und-d.de/ bra på franskt och tyskt
http://www.weinrefugium.de/ tyskt
http://www.barolobrunello.de/ som det låter, men även övriga viner från Piemonte och Toscana, mycket gamla årgångar
http://www.decantalo.com/en/ spanskt
http://www.xtrawine.com/en italienskt
 

Mw79

Vacheron
2-Faktor
Tackar så mycket uppkorkat, är alltid svårt med vad man vågar lita på när man köper på nätet. Framförallt vin som är väldigt beroende av hur de förvaras innan jag köper det.
 

philip.eldh

Omega
2-Faktor

ZQT

The Banker
2-Faktor
Jag tar nu emot förfrågningar om region/druva inför nästa vecka! Ping JakobZ

Hmm, jag har så många på min lista hehe...

Men en Sauternes som inte är tokdyr, på halvflaska en mindre och något torrt vitt i 100-kronor klassen (vet att den är svår, men tänk relativt)

Chardonnay! Alternativt cava, prosecco eller cremant.

Har tips på bra cava och cremant, ska bara hitta mina anteckningar...
 

Isodor

Audemars
image.jpg

Hämtade ut 4 flarror idag. Kom i en fin låda, så t är kul.
image.jpg


Vinet i sig var klart värt priset men tycker inte det står sig lika bra (är väl logiskt) som andra Brunellovin jag provat.

Kul tips iaf och värt pengen men finns mycket gott.

Fler tips emottages gärna.

PS skulle nog köra vinet till en gryta typ vilt.
 

Hebbe

Ki-Adi-Mundi
2-Faktor
image.jpg

Hämtade ut 4 flarror idag. Kom i en fin låda, så t är kul.
image.jpg


Vinet i sig var klart värt priset men tycker inte det står sig lika bra (är väl logiskt) som andra Brunellovin jag provat.

Kul tips iaf och värt pengen men finns mycket gott.

Fler tips emottages gärna.

PS skulle nog köra vinet till en gryta typ vilt.

Vinet är rikigt bra och för den pengen är det s.k "bang for the buck". Har testat det med mat o utan. Vilt är nog en bra kombo som du säger. Grymt bra tips iaf. Tack TS.:)
 
Topp