• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Sous Vide

Fisherking

Rolex
2-Faktor
Körde en bit rostas på 56 grader / 5.5 timmar. Kan inte sluta provsmaka. Bara en bit till.
8FA298E2-C5E0-448D-95C8-300D074800B1.jpeg
 

ante_77

Cartier
2-Faktor
Dåligt drag här

Hängmörad picanha och en ryggbiff älg.
4h respektive 3h på 55c. Kyld i en kvart och stekte varmt i talg.
20200912_192218.jpg
20200912_192245.jpg

Grymt bra med picanha.
Jag brukar skära rutmönster, sedan sous vid och när det är färdigt så våldsgrillar jag fettsidan och när brandkåren är på ingång så vänder jag den och svider av några sekunder på ”köttsida”.
Blir riktigt bra.
Körde en gång lite overkill med 8t sous vide. Det blev nästan picanhapaté
 

zippan

Audemars
Friends Of KS
2-Faktor
Grymt bra med picanha.
Jag brukar skära rutmönster, sedan sous vid och när det är färdigt så våldsgrillar jag fettsidan och när brandkåren är på ingång så vänder jag den och svider av några sekunder på ”köttsida”.
Blir riktigt bra.
Körde en gång lite overkill med 8t sous vide. Det blev nästan picanhapaté
Brukar köra runt 6-8 timmar. Aldrig varit med om paté förutom på vilt. Innanlår kör jag ibland 24h med bra resultat, mjukt satan. Budgetgilé men med mer smak än en överprisad filé.
 

ante_77

Cartier
2-Faktor
Brukar köra runt 6-8 timmar. Aldrig varit med om paté förutom på vilt. Innanlår kör jag ibland 24h med bra resultat, mjukt satan. Budgetgilé men med mer smak än en överprisad filé.

Ja, jag var själv lite överraskad.
Jag har varit försiktig med både hjort och ren, då jag vet att det kan skita sig.
Men senaste picanhan blev nästan totalförstörd, till min förvåning.
Nu är jag livrädd att köra mer än 5t, men vet att det egentligen inte ska vara några problem.
 

ErikGBG

Audemars
Som vanligt behöver man inte köra möra detaljer längre än en timme. Akta er för teperaturer under 50för längre tid än 5-6 timmar, blir lätt unket
 
Senast ändrad:

SayWhat

Omega
2-Faktor
Som vanligt behöver man inte köra möra detaljer längre än en timme. Akta er för teperaturer under 50för längre tid än 5-6 timmar, blir lätt unket
Tiden beror ju på tjockleken på detaljen, det sägs att det ska ta 1 timme per 2,5 cm för att få jämn temperatur i badet, tiden utöver det är för evt mörning
 
Topp