Laddar...
Erikson Urhandel

Bezelfråga

Diskussion i 'Diskussion' startad av OskarK, 20 juli 2013.

 1. OskarK
  Trådstartare

  OskarK Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.287
  Köpte en 16710 nu i veckan. Nu är det så att bezelen "klickar" inte när man vrider på den. Ska det vara så? Har kollat på lite youtubeklipp och i dem så klickar det. Mailade säljaren i onsdags men har inte fått något svar än.
   
 2. Feskarn

  Feskarn Admiral Ackbar

  Inlägg:
  5.635
  Går den att vrida åt båda hållen utan att klocka? Jag kollade på en YM som hade den "defekten" och där fick jag förklarat för mig att det förmodligen var så att fjädern under vridringen var av.
   
 3. Ninen79

  Ninen79 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.345
  Från:
  Stockholm
  Vintage GMT klickar inte, däremot lite halvnya modeller som din 16710 så ska det klicka lite men inte lika kraftiga klickar som på submariner.
   
 4. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.547
  Från:
  Helsingborg
  Antingen är klickfjädern sönder/borta eller så är det bara en massa gojs under vridringen.
  Prova att tvätta i diskmedel och vatten, vrid runt ringen med klockan under ytan.
  Om fjäder behöver bytas är det ingen större operation.
   
 5. Affe

  Affe Una vida loca

  Nja...klicka vet jag inte ifall jag vill kalla det, men det skall gå ett hack i taget, och du kan vrida den åt båda hållen... Har en 16710 från 2002 ( y-serie ) och den har alltid låtit/varit så.

  [​IMG]
   
 6. oscaroscar

  oscaroscar AT-ST driver

  Inlägg:
  1.012
  Är de "lätt hänt"/vanligt eller något man borde nämnt till köparen?
   
 7. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.686
  Här har du en bildserie som Jocke (som driver timetotalk) har satt ihop. Den visar tydligt hur det ser ut under bezeln. Submarinerns ring (på senare modeler som din) går bara att vrida åt ett hall, medan GMT'ns går att vrida åt båda, så fjädern har ett lite annorlunda utseende men i stort sett är det samma princip.

  Det är inte särskilt svårt att ta loss bezeln och kolla vad som är fel. Det kan vara lite småknixigt att få dit det dock. Var också lite försiktig så du inte repar boetten när du tar loss bezeln.

  http://www.vikbobil.se/bezel.html
   
 8. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.547
  Från:
  Helsingborg
  Tycker helt klart man borde nämnt det till köparen.
   
 9. oscaroscar

  oscaroscar AT-ST driver

  Inlägg:
  1.012
  Känner också det. Vid en koll så saknades dessutom en fjäder i verket :S
   
 10. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.681
  Från:
  Byn
  Men oavsett om det är pajk eller inte så själva vridningen en deal breaker ? Är ett enkelt problem att lösa för en billig peng eller göra det själv.
  Om det nu är andra problem med klockan så borde du upplysa säljaren om detta och om han sjyst så står han för kostnaden.

  Fast jag har ingen aning vad du köpte klockan för, om du prutade eller hur köpet genomfördes.

  Köper man begagnat så är det väl underförstått att man köper en vara som är använd och klockor slits och behöver service.

  Så återigen, vart ligger problemet ?
   
 11. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.686
  Jag tycker väl att vissa saker är det upp till köparen att fråga om (tex service) och andra får man väl anta att köparen kan ta för givet. Att fjädern i bezeln ingår i klockan tycker jag nog är skäligt att man kan anta ingår.

  Det är ju inte någon stor sak och köparen fixar det ju enkelt och billigt (om det finns en rolexhandlare där han bor), men det är ju ändå en lite trist början på klockägandet. Man går där och väntar på sitt paket och har sett fram emot klockan och så funkar den inte riktigt som man hoppats på.
   
  jabla och oscaroscar gillar detta.
 12. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.681
  Från:
  Byn
  Det är därför forumet är så bra, mkt kunskap och inga frågor är för dumma att ställa, kanske kommer dumma svar men sånt får man räkna med ibland.
  Innan jag började hänga här samt efter gtgs man varit på då har min personliga databank fyllts på.
  Hade ju aldrig klämt på en Rolex knappt annat än hos AD innan, och här fick man direkt pröva, vrida vända och bända på en persons ögonsten.
  Hoppas det löser sig, är ju så pass ny klocka så allt går ju att få tag i. Tråkigt bara att den inte var i ett normal skick.
  För visst fan skulle jag ha skrivit om vridningen var "defekt" i en eventuell annons om jag skulle sålt en med "defekt" ring.
   
  jabla och oscaroscar gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield