• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora tråden om Champagne

Jag fick bara sitta i garaget. Men några vänner var där i veckan och fick sitta i vardagsrummet med mormor/fru.

Lyckades få dem att plocka hem några flaskor åt mig. Mer än halva priset ner mot bolaget.
Fick just besöka vardagsrummet.
Mycket trevlig, även deras vanliga "brut".
Blev några lådor.
Tack för tipset @Zorin

1000048577.jpg
 
6D4CE837-BA6B-4E82-8D3E-99792B00D0A5.jpeg

Drack den här förra veckan.
Otroligt mogen och utvecklad för en 2012:a. Mycket portvinssmak och kraftig fyllig ”kropp”. Hade lätt gissat att den var 10 år äldre….
Absolut inget för den som gillar unga, krispiga/friska champagner!!!
 
70B4DDB0-4A0C-4300-995B-F469B252C28C.jpeg


2012 Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs
Klassisk Comtes. Citronpaj, mogna äpplen, surdeg, lime, smält smör. Bra, stabil textur och koncentration med solid mousse. Kommer förmodligen att gynnas av några år till i källaren för ännu större djup men är redan fantastiskt bra.
 
…inget att skriva hem om…


7F267142-E605-41B2-8CFA-341C0617F8B3.jpeg

Launois Père et Fils Blanc de Blancs
100% CH

27FA8FF7-28C3-4B59-890B-FEAC83455524.jpeg

Joseph Perrier Cuvée Royale Brut Nature
62% CH, 14% PN, 24% PM
Nu var det ett tag sedan jag drack något från Launois, men deras standard-BdB var rätt hyllad tidigare. Har det skett någon förändring, eller föll den bara inte dig i smaken? :)
 
Nu var det ett tag sedan jag drack något från Launois, men deras standard-BdB var rätt hyllad tidigare. Har det skett någon förändring, eller föll den bara inte dig i smaken? :)
Har druckit den några gånger. Den är väl okej om man jämför med cava eller prosecco men rätt intetsägande överlag och med extremt kort eftersmak. Finns ju många småodlare som är roligare för samma pris.
 
Sommaren fortsätter, så även champagnedrickandet. Sen senaste inlägget har vi klämt dessa:
ld-export-95f50213-07252025.jpeg

God men inte så spännande.
IMG_1778.jpeg

Klart intressant men inte i samma liga som Marguets vingårdsviner som vi druckit tidigare i sommar, skumbanan delux.
ld-export-0bfc7ed5-07312025.jpeg

Royal Grand Cru 2009, kul att nån släpper redan drickklar champagne, komplex och supergod.
ld-export-d3b970ae-08042025.jpeg

Victor 2013, ultraelegant BdB utan överraskningar. Supergid och ett av mer prisvärda flaskor jag köpt på senare tid, 600 bagis.
ld-export-d9c8de9a-08062025.jpeg

Sist och tillika bäst! Les Maillons BdN från 2019, ett klassvin för dom som gillar Selosse-stilen.
 
ser fram mot en smakrapport! ;)
Here we go:

Ganska tam på näsan. Bra, hög koncentration och bra tryck i gommen. Grillad citron, gula päron, apelsin-zest, surdeg och med avslut av grapefrukt och salt havsbris. Lätt oxiderad med ton av välstädad källare. Väldigt ekad stil med fantastisk balans och stabil och kontrollerad mousse. Ett av årets bästa viner alla kategorier. Galet hög QPR. Förstår hypen…

IMG_1612.jpeg

IMG_1611.jpeg
 
Senast ändrad:
Here we go:

Ganska tam på näsan. Bra, hög koncentration och bra tryck i gommen. Grillad citron, gula päron, apelsin-zest, surdeg och med avslut av grapefrukt och salt havsbris. Lätt oxiderad med ton av välstädad källare. Väldigt ekad stil med fantastisk balans och stabil och kontrollerad mousse. Ett av årets bästa viner alla kategorier. Galet hög QPR. Förstår hypen…

IMG_1612.jpeg

IMG_1611.jpeg
Låter som man borde köpa en låda, speciellt om det är galet hög QPR på 1000kr/flaskan. :)
 
Nicolas Maillart
2020 Jolivettes
100% PN
IMG_1637.jpeg

IMG_1636.jpeg

Deg 04/24.
Blanc de Noirs. Kraftfullt och köttigt. Stabil ryggrad med bra balans och medelstor textur. Grillad citron, röda äpplen, röda vinbär, brioche och röd grapefrukt. Något oxiderad men fortfarande friskt.
Sjukt bra!
 
Tillbaka
Topp