• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Fake Omega?

Köpte den här gamla omegan. Klockan har en konstig boett finns inga referens nummer eller stämplar på att det ska vara en Omega dessutom är boetten i ett ganska tunt material. Kollar man på urverket så verkar det vara ett Omega med rätt så lågt serienr? Frågan är vad är detta är detta vad säger Omega experterna?
DSC_0685.JPG
DSC_0686.JPG
DSC_0687.JPG
DSC_0682.JPG
 

Martin Lovasz

Audemars
Serienumret säger ca 1937 men boetten har en 60-tals känsla över sig fast det fanns liknande boetter på 30-talet också. En del återförsäljare bytte till guldboett för att göra klockorna finare och boetter tillverkades även i flera länder där klockorna såldes så man slapp dyra tullar men det borde vara märkta på insidan.
 
Jag tycker också att tavlan har ett nyare utseende än urverket. Jag hade ingen aning om att man gjorde så. Boetten känns dock ganska billig och är ganska lätt men det kanske ska vara så när vi pratar klockor från 30-40 talet?! Det enda som står bak på locket är 14k gold filmen 50 Microns stainless back och sen någon stämpel.
_20160129_163506.JPG
 

Martin Lovasz

Audemars
50 mikron var väldigt fint så det är ingen budgetboett iallafall men har nog inget med Omega att göra. Urtavlan och visare skriker 50-tal så det är nog ett bygga av något slag.
 
Topp