Laddar...
Erikson Urhandel

Från vilka distributörer får Uret.se, Klockkungarna, Urkompaniet etc sina klockor?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Fredriks, 10 januari 2014.

 1. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.542
  Från:
  Kungsholmen
  Självklart menade jag inte avtal på det sättet.
   
 2. Freddie L

  Freddie L Y-Wing pilot

  Inlägg:
  939
  Ja! På en helt vanlig Longines stålmodell, pris ca 7-9k har jag för mig. Leveranstiden gick från typ 1-2veckor till typ 8-10. (Det var några år sedan, så detaljerna är lite oklara. Men den bittra besvikelsen är fortfarande tydlig...:))
   
 3. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.314
  Från:
  Ön
  Jag har sett stämplar på certen från AD i Italien. Även när det gäller varumärken i swatchgroups regi. På klockor som förmedlats genom uret.
   
 4. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Jag föredrar mina lokala AD's för enkelheten och tryggheten men har ändå köpt fyra klockor i prisklassen 40-50k på Uret.se (med endast goda erfarenheter), allesammans Omega med cert stämplade av AD's i Italien (2st), Belgien och Lettland. Personligen kan jag tycka det är lite märkligt att folk stör sig på utländska, och särskilt då asiatiska, stämplar. För min del finge gärna alla vara stämplade i Mongoliet så länge det är en AD det handlar om. Världsgarantin gör det hela irrelevant.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  frasse, marmot, 903lew och 8 andra gillar detta.
 5. alfgren

  alfgren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.113
  Den typen av sura kommentarer brukar främst komma från de som köpt dyrt från AD i Sverige och sedan blir sura när de inte får bättre betalt i andra hand...
   
  dekadent och Strindberg gillar detta.
 6. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Spelar det någon roll vart den är stämplad?
   
  zippan, TWH och Adro gillar detta.
 7. Nero13

  Nero13 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  626
  Från:
  Östergötland
  Håller med där! Köpte en klocka där i 40k klassen och har inte ens brytt mig om att se vart certet är stämplat.
   
  frasse gillar detta.
 8. Ragnars

  Ragnars Ewok

  Inlägg:
  9
  Kan Luxury watches Stockholm http://www.luxurywatches.se/sv eventuellt delvis leverera lyxklockor till MyWatch? De ligger båda på Grev Turegatan i Stockholm, lös connection, jag vet.
  Luxury watches verkar vara specialister på de absolut bästa men är inte certifierade AD's för märkena vad jag förstått på trådar om dem?
   
 9. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.517
  Från:
  Orten
  Försöker du kartlägga hur svenska gråhandlares inköpsrutiner fungerar eller vad är du ute efter? Starta konkurrent?

  LW säljer en hel del begagnat men har garanterat kontakter hos olika ADs i andra länder så att de kan ta hem nya klockor vid behov.
   
  marmot gillar detta.
 10. alfgren

  alfgren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.113
  Så en gråhandlare skulle leverera klockor till en annan gråhandlare? Låter en smula långsökt.
   
 11. Ragnars

  Ragnars Ewok

  Inlägg:
  9
  @Torsten, vi funderar på att starta en webbshop, ja.

  Inte det lättaste att hitta grossister/leverantörer även på de mindre exklusiva klockmärkena dock. Vi funderar på att sätta ut en hittelön för information som leder till att vi hittar en bra källa, men vet inte om den sortens kontakter finns här på forumet (gråhandlare och onlinebaserade klockshoppar verkar få ta en del hetta i vissa trådar).

  Klockbranschen ser ut att vara den sista stora branschen där varumärkena motsätter sig onlinehandel. Tvivlar på att de kommer hålla i för evigt dock.
   
 12. Ragnars

  Ragnars Ewok

  Inlägg:
  9
  Möjligtvis lite långsökt, men har de ett mindre påslag på en modell som legat ett tag så blir det pengar där med, plus att man får upp volymen hos de leverantörer man själva köper in av (större volymer och inköp = oftast bättre priser på sikt). Men ja, förmodligen långsökt.
   
 13. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.517
  Från:
  Orten
  Jag skulle börja med att kolla på C24 för att se vilka stora handlare som finns där och sen ta kontakt med dem. Antar att det är så Uret.st mfl har gjort.

  Tror ni är lite sent ute men lycka till! :)
   
 14. Freddie L

  Freddie L Y-Wing pilot

  Inlägg:
  939
  Men det borde väl bero på hur "mindre exklusiva" vi pratar om. Longines och Tissot är kanske inte så exklusiva men tillhör Swatch-group, så där är det säkert lika svårt som med Omega eller Breguet. Men om du menar "parfym-klockor" som typ Gant och DW borde det väl finnas en möjlighet (fast just Gant och DW kanske var svåra exempel) om man kontaktar varumärket direkt. Prata med dem om att bli återförsäljare helt enkelt?
   
 15. Ragnars

  Ragnars Ewok

  Inlägg:
  9
  Precis, GANT och DW med liknande varumärken är mest intressanta för oss i början. Vi har varit i kontakt med de flesta varumärkena med lite blandade resultat.
  Vad som är mest åtrovärt för oss är dock en grossist som har samlat "alla" märkena och har ett lager som de skickar från, helst inom EU.
  Ett annat extremt stort plus är om vi kan integrera deras sortiment (info, bilder, lagerstatus med mera) i vår shop direkt via live stream API/XML/CSV.
  Vi har koll på några siter som har liknande lösningar, men ingen är klockren i alla delarna (sortiment, integrering, EU).
  Som sagt kan vi punga upp en hittelön till den som tippsar om en grossist/leverantör vi i slutändan kör på. Finns i PM för den som har något som den tror passar.
   
 16. Freddie L

  Freddie L Y-Wing pilot

  Inlägg:
  939
  Kan ni inte fråga varumärkena vilka grossister de arbetar med då? Känns ju som den rimliga vägen att gå.
  Och säger de då att de inte arbetar med grossister, ja då kanske det är så.
   
  Seikosthlm gillar detta.
 17. TWH

  TWH Stormtrooper

  Inlägg:
  460
  Från:
  Stockholm

  haha kina stämpel från AD? Du tror inte det finns ADs som är 10 gånger större Eller mena 100 gånger större än ex. Rob. e och nymans tillsammans i kina? Så länge du har en stämpel från en riktig AD så spelar det väl ingenroll var klockan kommer ifrån? Annars måste den ultimata stämpeln bara komma från schweiz
   
  Torsten gillar detta.
 18. TouchingEvil

  TouchingEvil Y-Wing pilot

  Inlägg:
  635
  Är det verkligen safe med uret, hört om gamla garantier och långa väntetider fast de sagt något helt annat ?
   
 19. UNO

  UNO Y-Wing pilot

  Inlägg:
  795
  Från:
  Bullshit City
  som har butiken nära Spanska trappan...
   
 20. Ragnars

  Ragnars Ewok

  Inlägg:
  9
  Precis, de arbetar inte med grossister och kravbilden verkar vara att man har butik, men inom en så gigantisk marknad som klockor så är jag rätt säker att någon form av gråhandels-grossistmarknad existerar. Dessa vi är på jakt av och främst och i första hand för parfymsklocksmärken så som DW, GANT, Michael Kors osv.
   
 21. Nero13

  Nero13 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  626
  Från:
  Östergötland
  Mitt cert var stämplat samma månad och 2v innan leverans. Vad gäller väntetid så stod det upp till 8v på min klocka och det tog 7v och 4 dagar för mig att få klockan ifrån från den dagen jag gjorde beställning. Så för min del har det funkat bra.

  Kollade på mitt cert för första gången. AD i nederländerna som stämplat mitt.
   
 22. TouchingEvil

  TouchingEvil Y-Wing pilot

  Inlägg:
  635
  Någon som har lust att förklara hur mycket en ad köper in en omega eller rolex för då de till och med kan sälja till gråhandlare billigare än de säljer till oss dödliga.
   
 23. alfgren

  alfgren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.113
  Jag har bara köpt klockor i lager därifrån och då har certet varit daterade 30-45 dagar innan köpet. Den kortare garantin väljer jag gärna bort för besparingen som det handlat om.
   
 24. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.517
  Från:
  Orten
  Vid en sökning på nätet är det rätt lätt att få fram ganska samstämmiga källor om att Rolex, Omega, TAG mm säljs med 40-50% marginal av AD. Det finns mao gott om utrymme för att sälja dem billigare till gråhandlare och bli av med lagret.
   
 25. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.517
  Från:
  Orten
  Har ni kollat upp vad det är för marginal på dessa?
  När det gäller DW ska ni ju konkurrera med dem på nätet så ni kan nog bara vinna framgång genom att vara betydligt billigare och ha bättre service.
  Dessutom finns varenda märke i det lokala köpcentret.
   
 26. TouchingEvil

  TouchingEvil Y-Wing pilot

  Inlägg:
  635
  En fråga till :)
  Vågar man köpa från urert gråhandlare när de finare kopiorna ser ut som de riktiga nästan eller är det safe ?
   
 27. månljus

  månljus AT-ST driver

  Inlägg:
  1.112
  Från:
  Stockholm
  Om du menar uret.se så skulle tanken inte ens slå mig att det skulle vara en kopia. Däremot finns det andra saker att tänka på, vilket du kan hitta om du söker här på forumet.
   
 28. TouchingEvil

  TouchingEvil Y-Wing pilot

  Inlägg:
  635
  Som vad, do tell :)
   
 29. Ragnars

  Ragnars Ewok

  Inlägg:
  9
  Marginalen verkar pendla beroende på märke runt 35-60% vilket är en helt ok vinst om man får ruljans. Som sagt räknar vi med att främst sälja parfymklockor runt 1000-3000 under den första perioden för att minimera risk.
  Ja, både service och pris lär vara de två stora framgångsfaktorerna, vi har "lyckats" med detta inom vår ordinarie bransch som är profilprodukter via www.tsreklam.se och www.printoz.se . Vi hoppas hitta en grossist/leverantör av klockor som iaf till en början kan hjälpa till med det mesta men självklart kommer vi få ta en del "svinn", ju längre vi kommer ju mer egen regi kommer vi vilja/behöva ha, hur snabbt detta går får marknaden avgöra. Kommer förmodligen starta en tråd här på klocksnack där folk kan lämna förslag och funktioner som de skulle vilja se i en klocksite. Våra utvecklare sitter med siten just nu.
   
  Torsten gillar detta.
 30. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.517
  Från:
  Orten
  Att det var så stora marginaler kände jag inte till. Då är det ju bara att tuta och köra! :)
   
Mårtenssons ur Brookfield