Laddar...
Erikson Urhandel

Invicta och dess prissättning

Diskussion i 'Diskussion' startad av Rozzy, 27 april 2016.

 1. Rozzy
  Trådstartare

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  8.194
  Från:
  Stockholm
  Uret.se säljer Invicta. Uret.se ser jag som en tämligen seriös gråhandlare. Men vad i hela friden är det med Invicta?
  För oss klocknördar och initierade är Invicta ett skälsord. De är ofta stora, fula, blingiga, billiga material, billiga urverk, efterapningar av andras klockor och så vidare. Så har det inte alltid varit. Invicta började tillverkas år 1837 i La Chaux-de-Fonds i Schweiz och gjorde bra klockor, men stupade som många andra tillverkare i sjuttiotalets kvartskris. 1991 köpte ett amerikanskt investmentbolag upp namnet och sätet för märket är numera Florida.
  Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Invicta_Watch_Group

  Som den goda smak amerikaner har (ursäkta generaliseringen!) så skall klockorna vara BIG!, bling, och se mycket ut. Uren är ibland märkta "Swiss made" och ibland utan märkning av tillverkningsland. Men dyker man lite djupare i ämnet kan man konstatera att Invicta tar lite väl lättvindigt på märkningen;
  -" Upon moving primary operations from Switzerland, Invicta has continued to design watches, but has outsourced manufacturing to third parties in Switzerland and the Far East. Thus the Invicta watches are assembled on several continents, in whatever location brings back the best return on their investment dollar.
  Some 100% Swiss-made watches are still available, but marketing has a tendency to confuse people what watches are made in Swiss factories and which watches are assembled by lesser skilled laborers in far eastern countries. Far East watches are labeled with the country of origin of their movement."

  http://www.tiptopwatches.com/watch-facts/invicta-brand-history.html

  Såhär skriver Uret.se (saxat från hemsidan);
  "Prisvärdhet
  Klockor från Invicta tillverkas i många intressanta material och på många innovativa sätt, Invicta lånar ofta idéer och innovationer som tidigare ofta endast setts hos de mest exklusiva klockmärkena. De tillverkad bland annat mycket prisvärda skelettur och några av marknadens mest prisvärda tourbillonklockor. De har en helt unik guldpläteringsmetod och tillverkar många spännande komplikationer (se ordlista) till ett mycket bra pris."


  "Populära kollektioner - Invicta Pro Diver och Invicta Lupah
  Invicta Lupah finns tillverkad i närmare 20 000 olika varianter. Serien har ända sedan den introducerats varit omåttligt populär."

  Här kan vi tala limited editions! Här en av de tjugo tusen Lupha varianter - Lupha Revo Arctic Combat Winter White
  Lupah_Revo_winter.

  "Invicta klockor priser och rea
  Uret.se tillhandahåller alltid bra Invicta klockor priser. Rekommenderade priser på hemsidan uppdateras löpande. Prisjusteringar på Invicta klockor är beroende av bland annat konjunktur och materialpriser. På grund av att Invicta är en så pass populär klocka så bidrar det till att priset ligger på de övre gränserna. Det är dock förståeligt, klockor från Invicta är precis så bra som priserna skvallrar om, och du kommer med all säkerhet att bli mycket nöjd med det som klockan kommer att ge dig. Trots det höga priset ska du absolut inte rygga tillbaka, det är nämligen så att vi här på uret.se ofta har rullande kampanjer och reor, i synnerhet Invicta rea, vilket kommer vara väldigt förlåtande mot din plånbok då du inte alla behöver betala lika mycket som det normalt skulle kosta.
  "

  http://www.uret.se/invicta-c-472.html#!find/brand=295&s=2&d=1&p=1

  Skall vi ta några exempel med priser;
  Skärmklipp.PNG 16956. 16956-side__81256_1446242683_1280_1280. $_1. Notera Invictas innovativa lösning med GMT och tre tidszoner!
  Men 63000 kr för en pläterad kvartsklocka? Men man får mycket av den dyra materialkostnaden!

  3.PNG
  5.PNG
  Den nedre måste ju vara något av ett fynd! Kan det vara förgående modell i och med att den är så billig?!

  2.PNG
  Vilken kvinna hade inte jublat om hon presentats med denna?!

  4.PNG
  REA REA, kom och köp!


  6.PNG
  Hummm... Snygg klocka (till bra pris!), men jag tycker mig ha en förnimmelse av att jag sett den någon annan stans...


  Nu hoppas jag att det aldrig någonsin varit någon som beställt en klocka till fullpris utan handlat är det är 95% rea. Jag har faktiskt en kollega i ledande position som har och bär flertalet av dessa dykarmonster på dryga 50 mm diameter och 20-30 mm höga. Smaken är som baken och om folk gillar klockorna så fine med mig. Då hans och min smak är så diametral och så långt ifrån varandra, har jag valt att aldrig komentera hans klockor (även hans stil och klädsmak är under all kritik :eek:).
  Så mitt antagande är att Invictaklockorna och priserna på Uret.se är till som någon referens och skall locka till köp när uren dumpas ut för bara 8-9 tusen kronor. Jag trodde Uret.se var bättre än så. Lite sorgligt är det sedan att folk på blocket använder urets priser som referenser när de försöker kränga sin Invicta för bara 15 lax...

  Vet ni det förresten var Invictas namn är taget och vad det betyder på latin - "osynlig". Osynliga my ass, mer som grus i ögonen och jag har svårt att se något sen!

  Så alla ni där hemma i stugorna, upp med bilder på vilka Invicta ni sitter och ruvar på! :D

  //Rozzy
   
  Senast ändrad: 27 april 2016
  Highvalley, ScubaKing, AlexLindh och 41 andra gillar detta.
 2. alfgren

  alfgren Silver

  Inlägg:
  2.459
  Från:
  Stockholm
  Just att de har så många dyra Invicta klockor i lager gör att jag tror att de har ~95% marginal på dem.

  Tycker också det är bedrövligt av Uret.se som jag använt i andra sammanhang tidigare. De borde hålla sig ifrån sånt här. Men det är väl bra för ca$hen.
   
  Stroboman och Rozzy gillar detta.
 3. Model_Citizen

  Model_Citizen Tantal

  Inlägg:
  662
  Scheiße vad fula!!!:nailbiting:
  För övrigt ligger inte Invicta med på Federation of the Swiss Watch Industrys lista på tillverkare, så det känns som att "Swiss made" på urtavlan är ren lögn. Lite som att märka polsk trafikdödad grävling som svenskt nötkött.
   
  ScubaKing, rm83, Aerospace och 4 andra gillar detta.
 4. Richispice

  Richispice Silver

  Inlägg:
  2.270
  Alltså, jag vet inte om jag orkar dra vad jag tycker om dessa klockor så jag säger att jag håller med dig till punkt och pricka @Rozzy

  Klockorna är så fula att jag saknar ord, speciellt Russian Divern. Alltså, jag är helt oförstående att det ens finns en marknad för såna här klockor. Det är för mig helt obegripligt.:wtf:

  Och Uret alltså, 63 k för den guldiga-ish vajerklockan :eek: :arghh: :bag: :banghead:

  (Har aldrig använt så många smileysar i ett och samma inlägg)
   
  Madridista, Rum Runner, Kiddy och 2 andra gillar detta.
 5. Model_Citizen

  Model_Citizen Tantal

  Inlägg:
  662
  Det roliga är att det står lagervara, Uret väntar alltså en anstorming av kunder som vill ha dessa ... hmmm words fail me here...:confused::arghh: Undrar hur många de köpt in? Trist att ligga ute med en mille bara för att ha ett lager.
   
 6. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.061

  Hur klär sig din kollega?
   
  Highvalley, Falken, Åskviggen och 4 andra gillar detta.
 7. Richispice

  Richispice Silver

  Inlägg:
  2.270
  Tror inte de ligger ute med miljoner i det här fallet. Som @alfgren skriver så gissar man ju att de har stora marginaler och köper in klockorna asbilligt för att sen rea ut dom.
   
 8. Rozzy
  Trådstartare

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  8.194
  Från:
  Stockholm
  Tja, du har ju träffat mig åtskilliga gånger, så ta min stil och klädsel men diametralt typ :D
   
  Strindberg och Ministern gillar detta.
 9. Calfen

  Calfen Brons

  Inlägg:
  788
  Från:
  Högalid
  Haha det första jag tänkte på också! Hoppas på stora märken på skärpen osv!
   
  Åskviggen och Ministern gillar detta.
 10. Torsten

  Torsten Guld

  Inlägg:
  4.160
  Från:
  Orten
  Åskviggen och Rozzy gillar detta.
 11. Phileas Fogg

  Phileas Fogg Tantal

  Inlägg:
  434
  Från:
  Hong Kong
  Känns som de kom över ett schysst parti med vajer. Är det inte någon vajerhistoria integrerad i skapelsen som heter "Bolt" också?
   
 12. Rozzy
  Trådstartare

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  8.194
  Från:
  Stockholm
  Ok, så här är det. Han är medelålders, ganska mycket gubbmage och grått hår med mer än begynnande vikar. Han klär sig "ungdomligt" i moderna jeans med mycket detaljer som är för stora och vida (i mitt tycke) med fula artificiella slitningar, nätta mjuka "formel-1"/racing skor med kardborre, piquet tröja från typ Sail-Racing med dragkedja i stället för knäppning och en Glvin Green Gore-tex golfjacka. Detta i tjänsten som mellanchef med sälj och kundrelationer i teknikkonsultbranchen. Och ja, bälte med stort logga på spännet (J. Lindberg?). Lägg därtill en gigantisk Invicta dykarklocka med så mycket detaljer som tänkbart (bra conversation piece!). Behöver jag säga att vi är ingenjörer...
  Dyra märkeskläder behöver inte vara lika med välklädd.
   
  lofgreno, eriksson850, flugan och 14 andra gillar detta.
 13. Hallis

  Hallis Brons

  Inlägg:
  937
  Från:
  Stockholm
  Epitetet "Sail-Racingfarsa" har aldrig passat bättre! :)
   
  Katarsis, MeaCulpa, alfgren och 2 andra gillar detta.
 14. Torsten

  Torsten Guld

  Inlägg:
  4.160
  Från:
  Orten
  Låter som en 40-års kris :D
   
  Rozzy gillar detta.
 15. alfgren

  alfgren Silver

  Inlägg:
  2.459
  Från:
  Stockholm
  Har en likadan gubbe jag gör affärer med i byggkonsultbranschen. Knallröda sneakers, gubbmage och för korta sport-jackor. Han har dock ingen klocka alls.
   
  Rozzy gillar detta.
 16. Stefan S

  Stefan S Guld

  Inlägg:
  3.297
  Från:
  Göteborgstrakten
  Har påtalat detta i andra trådar. Invicta är ökända för bluff-listpriser så man skall väl säga att det inte är Uret's påhitt. Bara att söka på t ex "Invicta MSRP" i google. Fast Uret bör ju hålla sig borta från detta, definitivt inte lägga upp det så det framstår som REA på det sätt dom gör. Om dom vill framstå som seriösa alltså.
   
  Rozzy gillar detta.
 17. Kroken

  Kroken Titan

  Inlägg:
  51
  Haha, kan verkligen se killen framför mig.
   
  Rozzy gillar detta.
 18. Buckshot

  Buckshot Brons

  Inlägg:
  879
  Varför vill Uret.se dra sitt namn i skiten på detta vis? Jag förstår inte. Bevismaterial: Man säljer en kvartsklocka i plast med rek. pris 99.950 med 94% rabatt= 5795 kr. Även detta priset är rena lurendrejeriet. Upplevt värde ca 500kr. Dom kan inte ens kosta på sig ett safirglas.

  http://www.uret.se/invicta-russian-diver-rod-plast-p-24954.html
   
  Highvalley och Ola G gillar detta.
 19. Erik1

  Erik1 Guld

  Inlägg:
  4.436
  Från:
  Stockholm
  Gillar ändå att den heter "Russian diver", de sticker ju inte under stolen med vilka som är målgruppen :D
   
  Kejsaren gillar detta.
 20. FilipF

  FilipF Guld

  Inlägg:
  4.234
  Från:
  Stockholm
  Om man har 95% rabbat så kan man ifrågasätt prissättningen tycker jag. Kvalitén och uren tänker jag inte kommentera.
   
 21. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator Premium

  Inlägg:
  43.255
  Från:
  Jymden
  Det finns mycket skit där ute. Graham må ha bättre kvalitet men de är fan lika fula.
   
  Bezelman, Dennta och seikoswede gillar detta.
 22. meo_swe

  meo_swe Guld

  Inlägg:
  3.193
  Graham är lite som fotsvamp. de växer på en :Det
  Skämt åsido så gillar jag deras design mer och mer faktiskt.
   
  Anatta gillar detta.
 23. Buckshot

  Buckshot Brons

  Inlägg:
  879
  Graham har säkert flera klasser bättre kvalitet, men utseendet är.....inte för alla:)
  Och där har vi skillnaden; Sälja fula skitklockor dyrt eller sälja fula kvalitetsklockor dyrt.
   
  yonsson gillar detta.
 24. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator Premium

  Inlägg:
  43.255
  Från:
  Jymden
  IMG_8469.GIF
   
  meo_swe och Chuck gillar detta.
 25. Chuck

  Chuck Diamant Premium

  Inlägg:
  8.770
  Vantarna är iaf passande säsongen, kan de vara kappahls jul vantar de har på REA? De med renarna på ovansidan?
  IMG_1334.PNG
   
  Katarsis och yonsson gillar detta.
 26. Arnholm

  Arnholm Tantal

  Inlägg:
  478
  Från:
  Spawnpoint
  Osäker på om det är en nalle eller en "bag of dicks" på tavlan.
   
 27. JensBP

  JensBP Brattlife Premium

  Detta är rent bedrägligt av Uret och det har jag sagt förr. Rent fördjävligt att det får fortlöpa med ordinariepriser som inte är av denna världen och så långt ifrån marknadspriser som det bara går. Att de ens får hålla på så här. Så fort någon elkedja råkar ha samma (lågmarginal)-pris på två reor i rad, då blir det hus i helvete och anmälningar. Men Uret, de får hålla på. Skamligt.
   
  Torsten gillar detta.
 28. Adriansr3

  Adriansr3 Titan

  Inlägg:
  129
  Löjligt av uret, men betalar man så mycket för en invicta bör man reflektera lite över sitt liv.
   
 29. Ola G

  Ola G Tantal

  Inlägg:
  549
  Från:
  Skåne
  Uret visar upp sig i positiv bemärkelse igen
  Invicta är lika äkta som alla andra hittepåprissatta låtsasklockor dvs skit för de som inte begriper bättre
  Med vänlig hälsning,
  Ola G
   
 30. CLT

  CLT Silver

  Inlägg:
  2.677
  Från:
  Stockholm
  Invicta är ganska roligt!

  För något år sedan när när jag var i Vegas bodde vi på Caesars Palace, typ i korridoren till poolen så fanns det en Invicta butik, alltid knökfull när man gick förbi.... Tänkte att de kan ju inte vara riktiga rövarpriser i butiken om dem nu har så mycket kunder, så kikade i skyltfönstret och möttes utav HELT ABSURDA PRISER. Skrattade lite men tänkte inte mer på det.

  Dagen efter ligger jag i solstolen bredvid en man som precis köpt en Invicta i butiken, en stor guldpläterad sak med låtsas is på bezeln.
  Vi började prata lite klockor då han såg vad jag hade. Han berättade att han betalade 8000$ för sin nya Invicta...... Blev nästan ledsen....
   
  Benjamin1910, Katarsis, yonsson och 9 andra gillar detta.
Mollstedt