Laddar...
Nymans Ur 1851

Köpa klocka

Diskussion i 'Diskussion' startad av BjörnMF, 8 december 2015.

 1. BjörnMF
  Trådstartare

  BjörnMF Liftwaffe

  Inlägg:
  20
  Hej!

  Funderar på att köpa en begagnad Panerai Pam00048 från en privat säljare. Det är en full set från -06 dock utan servicehistorik. Bör jag be om värderings- och äkthetsintyg samt servicekoll innan jag slår till?

  //Björn
   
 2. Philippe Stern

  Philippe Stern Professsor Steinhart, owner and co founder

  Inlägg:
  3.314
  Från:
  Bengali
  Är det en retorisk fråga?
   
 3. plattfot

  plattfot Hedlund

  Inlägg:
  1.781
  Från:
  Norrort Sthlm
  Äkthetskontroll är väl bra att göra om du är osäker.
  Tipset är att göra detta i samband med den troligen välbehövda servicen :). Stor risk att Klocka från -06 utan servicehistorik = oservad.
   
 4. Affe

  Affe Una vida loca

  Hallå BjörnMF!

  Mycket trevligt val ut av klocka tycker jag! Och du är säkert medveten om att klockan bara är 40mm.

  Tycker du sammanfattar din fråga ganska så bra själv, är man osäker om klockans äkthet så är ett enkelt sätt att gå igenom en urmakare som kan verifiera klockans äkthet.

  Och att den kan behöva en service är väl kanske inte heller någon underdrift!

  Jag äger faktiskt en Pam48 som jag faktiskt hämtade ut från Nymans Ur efter en gjord service så sent som i lördags! Den hade inte servats på nästan lika många år som den du är på väg att köpa! Det visade sig att det var många delar som var slitna och som behövdes byta ut.

  Tyvärr så avspeglar det sig i priset också, istället för 5,500kr så fick jag betala 8.200kr minus några kronors rabatt. Så det kan bli dyrt om du har otur att serva klockan.

  Får man fråga vad du skall få betala för klockan?! Om priset bara är bra, så skulle jag slå till om det visar sig att klockan är äkta. För denna Panerai är mycket trevlig trots att den bara är 40mm.
   
  Khoma gillar detta.
 5. BjörnMF
  Trådstartare

  BjörnMF Liftwaffe

  Inlägg:
  20
  Tack för svar!

  Ja jag är fullt medveten att den är 40mm jag tycker nämligen att de som är 44mm är för stora för min handled.
  Den kostar 34k och har ingen aning om det är ett bra pris eller ej... Vad tycker du? Såg att timetowatch.dk sålde en likadan för 27k fast från -07.
   
 6. Affe

  Affe Una vida loca

  Ingen orsak!

  Håller med dig om att 40mm är ganska så lagom storlek då den ser mycket större ut än vad den är. Nja...tycker väl inte att det är ett bra pris, men, panerai har generellt gått upp i pris senaste tiden. Nu när dom även slutat tillverka denna modellen så kanske priserna ökat lite mer på just pam 48 också, du skall veta det att 2006 betalade du ca: 36k i butik, så idag får ju man nästan pengarna tillbaka om man nu vill sälja den.

  Du säger 34k, och då kan du lägga till en service, och om det visar sig att du bara behöver göra en service utan att behöva byta massor av slitagedelar så är du uppe i ca 40k. Har du otur så landar priset på några kronor över 40k och då blir det ju tom mycket dyrare än 34k, tyvärr så tror jag att priset kommer att gena iväg så att på sikt blir dom bara dyrare och dyrare. Det priset som timetowatch.dk sålde den för känns bra, då landar du strax under 34k inkl en service, men som det ser ut nu så är det svårt att få tag på en klocka till det priset, alternativt är ju 34k ett bra pris, men då med en dokumenterad helservice som styrker detta.

  Som sagt var, finns det inte papper på att klockan genomgått så är klockan ej servad!
   
 7. BjörnMF
  Trådstartare

  BjörnMF Liftwaffe

  Inlägg:
  20
  Hej!

  Tack så hemskt mycket för all denna information, det sparade mig mycket tid och pengar förmodligen.
  Jag har bland annat också tittat på en Rolex Explorer 114270 från -05 i bra skick med full set som genomgick full service 2012 och kostar 29k låter det som en bättre affär att göra?
   
 8. Affe

  Affe Una vida loca

  Glad om jag kan vara till hjälp, med lite tålamod bara, så skall du se att du kan få tag på en pam 48 i relativt nyservat skick för 34k, eller där omkring.

  Pratar vi om Rolex 114270 så skulle jag säg att det är ett riktigt bra pris du har där, och det är minst 3-4 år kvar till nästa service, om det stämmer att den fick sig en helservice 2012. Dessutom så tror jag att det är en säkrare investering om vi nu skulle prata om det, är ju aldrig fel att ha en säker investering som dessutom kommer att stiga i värdet, ju längre du tänker behålla klockan.

  Så om du inte känner att du har tålamodet att hitta en Panerai pam 48 så tycker jag att du skall gå loss på Explorer 1an.
   
  dräpdrulle gillar detta.
 9. BjörnMF
  Trådstartare

  BjörnMF Liftwaffe

  Inlägg:
  20
  Än igen tack för din hjälp! Tror jag faktiskt slår till på Explorer eftersom det är min vän som säljer den och det är mitt första klockköp, då känns det skönt att vara säker på att den är äkta och att den har fått en helservice. En pam48 får det bli lite senare i livet.
   
  Xalle gillar detta.
 10. Affe

  Affe Una vida loca

  Du kommer att bli mycket nöjd med Explorer 1an, det garanterar jag dig, så jag tycker faktiskt att det är ett bra tillfälle att köpa sin första riktiga klocka utan att bli lurad. Dock tycker jag att du inte skall glömma bort Panerais Pam48, den klockan är riktigt cool med sina 40mm, så börja med denna explorer och börja redan nu spara till en pam48. Lycka till med klockköpet nu!

  Här har du en bild på min, helt nyservad, känns jäkligt skönt att veta att det är 6 år till nästa service.

  Visst är den schysst!
  DSC_4140.JPG
   
  paradis och Icaras gillar detta.
 11. BjörnMF
  Trådstartare

  BjörnMF Liftwaffe

  Inlägg:
  20
  Tack. Riktigt snygg är den!!
   
 12. paradis

  paradis Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.823
  Från:
  Malmö
  Mycket vacker med sina 40 mm. ....
   
  Affe gillar detta.
 13. Affe

  Affe Una vida loca

  Tack! Den är helt perfekt tycker jag, så kul att många sågar den för att den bara är 40mm.
   
  paradis gillar detta.
 14. paradis

  paradis Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.823
  Från:
  Malmö
  Panerad har koncentrerats sig nästan bara på 44 mm + Om jag får välja storlek så blir det 40 inom dom flesta märke. Därför blev jag extra glad när jag första gången såg Panerai med 40 mm , ock mycket vacker. Inte heller farligt i pris heller, perfekt klocka.
   
  Affe gillar detta.
 15. Golbica

  Golbica Algy

  Inlägg:
  142
  hur hög är klockan?
   
Mårtenssons ur Brookfield