Laddar...

Kaplans klockkvaliten

Diskussion i 'Vintage' startad av JohanHLM, 13 mars 2019.

 1. Chris75

  Chris75 Tantal Premium

  Inlägg:
  323
  Jovisst är det lockpriser. Finns massor av forskning som visar korrelation mellan antalet budgivare som deltar i en auktion och höga slutpriser så det ligger ju i Kaplans och säljarnas intresse att göra så. På samma sätt som fastighetsmäklare jobbat länge. Lite trist utropen inte kan användas som indikation om värde.
   
 2. Kramer

  Kramer Titan

  Inlägg:
  139
  Från:
  Stockholm
  Jag frågade. Fick svaret:

  "Verket är i helt ok skick (7/10), men klockan är i akut servicebehov. Med defekt menas att klockan går väldigt dåligt eller inte alls."

  Inte helt glasklart där inte.
   
  Anders Forsberg, StarMan och Compiss gillar detta.
 3. Compiss

  Compiss Diamant

  Inlägg:
  14.521
  Från:
  Kina
  Ok. Alla så delar verkar finnas i alla fall
   
 4. Kramer

  Kramer Titan

  Inlägg:
  139
  Från:
  Stockholm
  Jag skulle gissa på det.
   
  Compiss gillar detta.
 5. Fredrik (Swe)

  Fredrik (Swe) Silver

  Inlägg:
  2.212
  Från:
  Stockholm
  Det tråkiga för säljaren är ju dock när de blir "övertalade" om ett lågt utrop och det sedan inte händer något med budgivningen. När det går "bra" är det tack vare auktionshuset och när det går "dåligt" är det "pga" marknaden. De flesta objekt går i slutändan för "rätt pris" men pga tillfälligheter kan det bli lägre intresse för ett objekt(tänk objekt som går sent på auktionen när många kanske redan "förköpt sig" på annat). Har själv köpt objekt för summa 30-40% under en summa jag varit beredd att betala om utropspriset varit högre tack vare att jag varit enda budgivare. Bra för mig men dåligt för säljaren. Och jag har sålt med samma premisser också. Lågt utrop "för att locka budgivare" där objektet gått för pris långt under ett pris jag slumpat objektet för på KS t.ex.

  Personligen tycker jag att auktionshusen borde sätta mer realistiska utropspriser då det ser oseriöst ut med lockpriser. Och om auktionshusen inte kan sätta utropspriser som är närmre slutpris så kan man ifrågasätta deras expertis(så klart det finns undantag på objekt som drar iväg).
   
  Hasse Varg och Chris75 gillar detta.
 6. fc2

  fc2 Brons

  Inlägg:
  1.214
  Tycker mig också sett iaf ett objekt som gick i hästas.
   
 7. Davvan

  Davvan Pamela Gidley Premium

  Inlägg:
  6.825
  Från:
  Fettefleur......
  Då är det väl bättre att börja på 0:-? Nu står det utropspriser som var aktuella för +10 år sedan.......oseriöst....men den debatten har ju rasat sedan Dacke härjade...
   
  Strindberg gillar detta.
 8. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  8.538
  Det är synd att svenska auktionshus inte sätter estimat. Det är rimligare än utropspris. Utropspris är enbart ett enkelt sätt att försäkra sig om att sälja så mycket som möjligt. Man ser enkelt på en klocka om den säljs av en handlare/samlare med koll eller om det är en färsk klocka från förste ägare eller liknande. Inlämnare med koll kräver utrop nära marknadsvärde och mindre inbitna litar på auktionshuset vilket då innebär ett lockpris vilket garanterar en försäljning. Sedan är det också trevligt för auktionshusen att ha låga utrop då det i princip alltid ger ett resultat som överträffar säljarnas förväntningar.

  Estimat och sedan ett eventuellt reservationspris nära low est är en mycket bättre modell än det vi ser här i Sverige. Det kräver dock mer av auktionshusen..
   
  Senast ändrad: 15 mars 2019
  HerrM, Hasse Varg, PJW och 6 andra gillar detta.
Mollstedt