Laddar...
Erikson Urhandel

Klockförsäkring

Diskussion i 'Diskussion' startad av Tony, 28 maj 2013.

 1. Tony
  Trådstartare

  Tony Stormtrooper

  Inlägg:
  220
  Funderar på att köpa en Deepsea från uret.se och undrar om det går att teckna en klockförsäking hos t.ex. Stjärnurmakarna.

  Någon som kan tipsa mig om vad för slags försäkring som kan vara intressant. Oftast täcker hemförsäkringen inte så mycket.

  Har en klockförsäkring från Stjärnurmakarna på min Speedmaster, när något har strulat med den så har jag kunnat lämna in den till Stjärnurmakarna och fått det fixat. De har skickat iväg Speedmastern och fixat felet, plus att de har gjort en full service på den och bytt packningar. Jag har fått papper från Omega i Schweiz på vad som har gjort.

  Så nu undrar jag om det finns någon sådan klockförsäkring jag kan teckna om jag köper en Deepsea från uret.se

  Tack på förhand
   
 2. Zed

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.031
  Från:
  Göteborg
  Välkommen! Det enklaste är väl om du frågar Uret, eller hur? :)
   
 3. TKVF

  TKVF AT-ST driver

  Inlägg:
  1.373
  Från:
  Göteborg
  Vet inte om det går via Uret.se Men, de flesta försäkringsbolag (Trygghansa, Folksam m.m.) har specialförsäkringar för klockor, smycken och andra speciellt värdefulla varor. Ring och kolla priser å så med dom, sepciellt det försäkringsbolaget du har hemfärsäkring genom.
   
  Tony gillar detta.
 4. Landshark

  Landshark Y-Wing pilot

  Inlägg:
  518
  Försäkring mot vad? Min hemförsäkring (LF) täcker i alla fall upp till 50.000 kr vid stöld / brand per föremål (med samlat "tak" på klockor och smycken för 100.000 kr). Det är ju i alla fall ca två tredjedelar av värdet för en DSSD så att hemförsäkringen "inte täcker så mycket" håller jag inte med om.
  Man kan säkert få en skräddarsydd klockförsäkring också som innefattar "strul" men tror du verkligen det behövs på en DSSD?
  Det tror nämligen inte jag. :p

  Men det kunde vara intressant om någon med mer kunskap om renodlade klockförsäkringar fyller på med information.
   
  MERL gillar detta.
 5. Rber

  Rber X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.900
  Hur ser LFs krav ut på cert/äkthetsintyg/kvitto? Har inte tagit mig och kollat upp det tyvärr.
   
 6. MERL

  MERL Rebel soldier

  Inlägg:
  113
  Från:
  Stockholm/Bologna
  Jag fick höra när jag skulle teckna för min portuguese (från folksam) att det var onödigt då hemförsäkringen täckte den. (Värde 40 000)

  Samtidigt fick jag veta att man var tvungen att lämna in den hos försäkringsbolaget till deras värderingsansvarige för att kunna teckna en renodlad klockförsäkring. Relativt saftiga premier lät det som då per telefon för en klocka som täcka av hemförsäkring, sen är det klart, har man rejält med dinkor och dyra sådana (100 000 uppåt) så LÄR man ju teckna specifika. Thats my opinion
   
 7. 80s

  80s AT-ST driver

  Inlägg:
  1.385
  Från:
  Sveriges ursprung
  Bra tråd! Jag vill också veta mer kring ämnet!
   
  Beastmode och Tony gillar detta.
 8. Zed

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.031
  Från:
  Göteborg
  Det finns en tråd om detta där vi rätade ut alla frågetecken. Sök.
   
  80s gillar detta.
 9. joey

  joey Stormtrooper

  Inlägg:
  334
  När jag kollade med If (i deras chatt för nåt år sedan) sa de att varje klocka är försäkrad för upp till 50 000:- utan begränsning i antalet klockor i och med hemförsäkringen. Jag har låtit värdera dem hos Kaplans och har värderingspappren i ett brandsäkert kassaskåp.

  Har man en klocka som är värd mer än 50 000kr kan man teckna en sakförsäkring hos If, men jag känner inte till detaljerna...
   
  Tony gillar detta.
 10. demondave

  demondave AT-ST driver

  Inlägg:
  1.285
  Kollade min hemförsäkring med tanke på IWC'n, och det jag reagerade på var nedskrivningen av värdet efterhand åren går. Även om totalsumman som täcks, 100k i mitt fall, är bra, så skrivs värdet ner såpass fort att klockan knappast kan anses som täckt.

  Jag har downhillcykeln försäkrad genom bolaget jag använder. Betalar några hundra om året för full täckning, även i backen, till ett angivet, fast värde. Precis som hos klockor är ju problemet med sådan grejor att försäkringsvärdet minskar betydligt fortare än det faktiska värdet. Tänkte kolla med dom om klockan snart, än är den täckt av försäkring som AD'n skickade med.
   
  MERL gillar detta.
 11. seikotastico

  seikotastico Ewok

  Inlägg:
  2
 12. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.558
  Kollade för ett tag sedan med mitt försäkringsbolag, och valde att göra ett tillägg så att jag är täckt upp till 80 000 SEK för varor som t ex klocka vid rån, stöld eller annat. Det är alltså utöver det som vanligtvis täcks av hemförsäkringen.
   
  Tony gillar detta.
 13. Zose

  Zose Rebel soldier

  Inlägg:
  115
  Från:
  Gööötebööörg
  Daskar liv i en gammal tråd igen. Checkade med Länsförsäkringar och de täcker upp till 100 000 SEK vid exempelvis inbrott, rån mm. Har man en klocka som är värd över detta så får man betala en separat försäkring på 5200 SEK om året. Rätt så tufft kan jag tycka. Bör finnas billigare alternativ. Någon kanske kan tipsa?
   
 14. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.248
  Från:
  Fettefleur......
  Brookfield! Kolla bannern längst ner....
   
 15. Bonumm

  Bonumm Rebel soldier

  Inlägg:
  55
  Har specialförsäkringar på en Rolex "Batman" hos If. Betalar 1600kr per år. Min hemförsäkring täcker inte in klockor över 50k. Vid rån (tex hotellrum)så gäller 80k per gång och har man då lite bling plus någon klocka så ramlar man snabbt över detta. Men med specialförsäkringen så blir det 80+80 och då är det lugnt.
   
 16. Pete11

  Pete11 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  890
  Kräver de värdering av klocka varje år? Vissa försäkringsbolag kräver värderingsbevis som måste uppdateras år för år.. det blir rätt dyrt totalt sett.
   
 17. johan_w

  johan_w Ewok

  Inlägg:
  26
  Hade separat försäkring i TH på min första dyrare klocka (Jaeger MC), var i efterhand löjligt dyr i förhållande till värdet på den. Typ 1300kr/år tror jag för 7-8 år sedan för en 30' klocka och krävdes värdering.

  Har höjt värdet i min hemförsäkring istället nu för tiden. Det finns ett värde för lösöre, men även ett för smycken, klockor och liknande. Tror det var 50' totalt i standard. Var inte så dyrt att höja detta värde rejält och gäller allt och det krävs inga värderingar etc. Har LF på hemförsäkring.
   
 18. Reverso

  Reverso Y-Wing pilot

  Inlägg:
  504
  Från:
  Göteborg
  Rekommenderar verkligen Länsförsäkringar. Deras hemförsäkring täcker upp till ca en kvarts miljon. Om styckvärdet är mer än 100.000 för en enskild klocka så måste den försäkras för sig utöver det beloppet.
   
 19. ironcastle

  ironcastle AT-ST driver

  Inlägg:
  1.245
  Från:
  Söder om Stan
  Jag har Brookfield. Rätt okej, betalar 2.700 för en 116610 och en Aqua Terra 8500. Tycker det känns anständigt faktiskt. Dessutom räknas värdet på Rollen upp år för år.
   
 20. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.248
  Från:
  Fettefleur......
  + ingen självrisk...
   
 21. Zose

  Zose Rebel soldier

  Inlägg:
  115
  Från:
  Gööötebööörg
  Tack för svaren.
   
 22. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.596
  Från:
  Göteborg
  Skulle vara intressant att höra från någon som faktiskt haft ett ärende hos dem.
   
  Davvan gillar detta.
 23. Bonumm

  Bonumm Rebel soldier

  Inlägg:
  55
  Är klockan nyare än 3månader så krävs inget intyg. Vill man efter något åt värdera upp den mot inköpspris så krävs värderingsintyg.
   
 24. ironcastle

  ironcastle AT-ST driver

  Inlägg:
  1.245
  Från:
  Söder om Stan
  Tack o lov. Som vanligt betalar man bara. Men lika bra är ju det.
   
Mårtenssons ur Brookfield