Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

OMEGAHJÄLP!

Diskussion i 'Vintage' startad av Hexagon, 14 december 2015.

Taggar:
 1. Hexagon
  Trådstartare

  Hexagon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.818
  TJENA VINTAGE KS.
  Haft besök av en bekant på jobbet idag. Han har alltid en massa vintage Omega till salu, senast på kaplansauktionen. Och såklart även idag. Det var framförallt två stycken jag tyckte var intressanta (se bilder nedan).
  MEN! Jag har för dålig koll på ämnet. Hjälp mig att avgöra om det här är något att hänga i granen alls. Jag tyckte de var fina, och jag skulle behöva en vintage omega att varva med. Båda är i vad jag kan se på ytan bra skick. Insidan har jag inte sett på någon utav dom. Glasen ska vara bytta på båda tror jag... Om jag hörde rätt i stressen. Nämn gärna vad ni tycker vore ett rimligt pris att ge för klockorna också, om ni har en uppfattning.
  ----------------------
  image.jpeg
  image.jpeg
  -Är mest sugen på denna, en constellation, (cal 561) väldigt fin boett, inga direkta spår av bruk osv. Lite patina på tavla (runt 7). Vilket jag bara tycker är charmigt. Så det är främst den jag vill få fram info om. Tyvärr dålig bild i ena vinkeln, och ingen bild på baksidan. Kommer med orginalbox (inte de i bakgrunden såklart).
  ----------------------------------
  image.jpeg
  -Den andra, en seamaster (cal 591), guld på stål, var också fin men tilltalade mig väl egentligen inte lika mycket. Men kul ändå och höra om någon tycker att denna skulle vara ett bättre köp än constellation av någon anledning. Inga tillbehör.

  Så vad tror ni?! Jag har handlat utav honom en gång förut, då var det bra affär. Men just de här äldre omegorna har jag ingen koll på. Ser det ut att vara legit/bra?! Med det lilla ni kan se och läsa?

  Avslutningsvis en bild på båda:
  image.jpeg

  HJÄLP! -tack på förhand!
   
 2. Andrée Varg

  Andrée Varg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  508
  Jag tycker båda ser väldigt fina ut! Men det är ju alltid det där med hur insidan ser ut och hur klockan går. Jag utgår från att de båda fungerar fint så... 6-7.000 kr för båda? Jag har inte jättebra koll på vintage Omega, så du får ta mitt pris med en nypa salt (någon annan har säkert bättre koll), men dom brukar ju gå för 3-4.000 kr styck på något enklare armband. Osäker dock om Constellation skulle vara dyrare. Vet att "Pie Pan" brukar vara rätt mycket dyrare.
   
  Hexagon gillar detta.
 3. rogart-63

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.907
  Från:
  Vettet.
  Har inte koll på Constallation men har för mig att Calendermodellerna brukar vara populära . Ser fina ut bägge två men? Lite väl fina? Polerade boetter? Är glaset original? Hur ser det ut under locket? Har dom blivit servade? Såna frågor man ställer sig? Om jag inte är helt fel ute så har Seamastern fel krona? Ingen stor sak kanske?
   
  Hexagon gillar detta.
 4. Hexagon
  Trådstartare

  Hexagon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.818

  Glaset ska vara bytt på constellationen. Ska kolla upp polering, men det känns verkligen som att det ska vara polerat, då den är väldigt fin i skicket. Den är relativt nyservad enligt säljaren. MEN lite därför jag är osäker, eftersom de är mycket fina. Den har ju lite patina som sagt. Vilket känns betryggande på något jävla vänster.

  Bra med kronan, ska kolla upp det. Även om constellationen känns mer relevant för mig. Tack!!
   
 5. Kowalski

  Kowalski Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Connies är i mitt tycke överlag väldigt trevliga klockor med fit&finish som är flera snäpp upp från seamasters vilket inte riktigt verkar speglas i prisbilden alla gånger. Seamastern kanske ligger på 2500-3000 om den funkar, lite lägre än motsvarande stålis. Connien med box kanske 4500-5500.
  Svårt att se på bilderna, men jag är på rogarts linje, framförallt connien verkar ha haft ett ohälsosamt förhållande med en bandslip i närtid, bandhornen ser lite väl vaga ut
   
  Hexagon gillar detta.
 6. Kowalski

  Kowalski Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Just det, baksidan på Connies är en bra indikator på hårdhänt polering - stjärnorna över observatoriet brukar försvinna rätt fort.
   
  Hexagon gillar detta.
 7. Hexagon
  Trådstartare

  Hexagon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.818
  Tack! Ska kika på baklocket och se.
   
 8. Wozzor

  Wozzor Stormtrooper

  Inlägg:
  307
  Från:
  Borlänge
  Constellation var riktigt fin! Skulle tippa på ca 3500-5000kr för den.
  Lycka till! :D
   
 9. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  14.849
  Nej, samtida Sseamasters på 50-talet var inte flera snäpp lägre i kvalitet. Framförallt är det viktigt att definiera år då Seamasters började på topp för att sedan sakta sjunka i kvalitet.
   
  Gummo, Icaras, eriksson850 och 1 annan gillar detta.
 10. Kowalski

  Kowalski Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Nej, inte i kvalitet. Men constellation introducerades som en flaggskeppsserie (-52?) och var väl alltid chronometercertade med liiite mer påkostade boetter, tavlor e.t.c. Det är ju när modellserier åldras och "degraderas" det blir rörigt, precis som du säger med seamasters, samma sak hände väl med constellations framåt slutet -70-tal?
   
 11. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  14.849
  Ja, jo, men jag tycker nog att man kan anse att de båda linjerna höll samma kvalitet ursprungligen. Fanns ju även kronometercertifierade Seamasters på 50-talet. Största skillnaden var just utseendet. Sedan kan säkert tex den sk. dog leg Constellationboetten ha varit lite dyrare att tillverka.
   
 12. Kowalski

  Kowalski Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Absolut, inga jätteskillnader att peka på. Lite som Skoda/Seat/VW/Audi, kanske? Inga större skillnader egentligen, men nåt är det (och säg till en märkesfanboy att det är same same och det tar hus i helvete...)
  Jag kan tycka om de omegor jag har eller har tittat på att den där lilla skillnaden är det som gör att connies väldigt, väldigt sällan har den där mellanmjölkigheten som drabbar en del seamasters.
   
 13. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  14.849
  Jag pratar om de tidiga 50-talarna, väljer en sådan framför en Constellation varje dag i veckan. Men det är ju tycke och smak. Någon direkt kvalitetsskillnad kan jag inte se mellan dem. Största skillnaden är att Seamastern är lite sportigare och typ vattentät.
   
  Kowalski gillar detta.
 14. Kowalski

  Kowalski Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Då är jag med. Den Hexagon är spekulant på är mer en tidig 60-talare och då hade väl seamasterserien börjar vattnas ur med en störtflod av trevliga men småtråkiga pjäser. Tror man kan hitta ganska snarlika seamasters, men som inte riktigt har "det", i mina ögon.
  On topic: Trevlig klocka som sagt, med viss reservation för poleringen.
   
  Hexagon och Aurum gillar detta.
 15. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  14.849
  Ja nu när du säger det ser det inte riktigt ut som 50-tal nej. Den har ju även en Seamasterkrona. Det var väl där någon gång jag tycker Seamasterserien tappade stilen och byggkvalitén.
   
  Kowalski gillar detta.
 16. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Håller med. Tycker nog att det mesta efter Seamaster 30 (~'62) gick utför eller rättare sagt tappade sin typiska stil.

  Finns ju förvisso guldkorn hela vägen men desto färre än längre bak i tiden:)
   
  Hexagon gillar detta.
 17. Hexagon
  Trådstartare

  Hexagon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.818
  Känns lite OT nu kanske. Men tack alla som har gett mig något att gå på.
   
  Icaras gillar detta.
 18. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  11.131
  Från:
  烏普薩拉
  Fast seamaster 30 är ju rätt tråkig... Tycker nog att hela serien spretar rätt rejält, men att som du säger så finns det guldkorn längs hela vägen.
   
 19. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Ja nu när du säger det, är det mest den svarta Seamaster 30 som jag gillar riktigt mycket, boetten är inte särskilt rolig när jag tänker efter.
  Gillar till exempel denna som jag har i lådan, 70-talare. Har dessvärre inte fått tillräckligt med handledstid (få bilder dessutom...) :oops:

  IMG_20131231_155209.jpg
   
  eriksson850 gillar detta.
 20. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  11.131
  Från:
  烏普薩拉
  Tråkig kanske var en överdrift. Den känns ju inte så toolig, men för den som vill ha en vintage omegadressare funkar den väl ok.
  Din klocka var verkligen ett guldkorn, tufft med integrerad länk. :)
   
 21. mofo

  mofo AT-ST driver

  Inlägg:
  1.339
  Från:
  Skåne
  kollar man på priser på tratten så brukar connien gå väldigt högt tycker jag.
   
  Hexagon gillar detta.