Ångrade mig, gör vad du tror är rätt. Tror du kommer bli lyckligast av det.
Jag antar att du gillar matlagning, du verkar otroligt dedikerad. Kul!
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Ångrade mig, gör vad du tror är rätt. Tror du kommer bli lyckligast av det.
Ca 2200-2300 om dagen för en snubbe och ca 100-200 mindre för en brud. Vill du tappa vikt bör du hålla dig ca 500 under normalt så du inte svälter dig.
Det är inte verktygen som är viktiga, det är hur du använder dem, som alltid. Denna tråd handlar inte om gjutjärnsgrytor. Men fråga gärna din mamma, jag gissar att hon fettar in sina gjutjärnsgrytor. Jag tackar ödmjukast för ditt tips, det är alltid intressant att få höra vad andra tycker.
Nu kniper jag tråden, men vad behöver en glad och korkad amatörkock? Jag gillar att laga kött, men är novis på grytor (då jag aldrig ägt en gjurjärnsgryta). Och är det någon skillnad i pris? Kanske du kan lägga upp en tråd med tips och tricks för oss idioter som upplever köket utan att ha en arg flickvän över axeln som ska bestämma över inköpen?
tänkte mer på vad man äter för att ligga på 800.
Jag ligger nog på 5000.
Jobbar inom branschen, men gör som du vill. Åk och köp en mack-kvarts när du ändå är igång
Nu kniper jag tråden, men vad behöver en glad och korkad amatörkock? Jag gillar att laga kött, men är novis på grytor (då jag aldrig ägt en gjurjärnsgryta). Och är det någon skillnad i pris? Kanske du kan lägga upp en tråd med tips och tricks för oss idioter som upplever köket utan att ha en arg flickvän över axeln som ska bestämma över inköpen?
Jag antar att du jobbar på Skeppshult och då undrar jag om ni gjort grytorna på samma sätt sedan dom började tillverkades? Du får gärna dela med dig av din kunskap, jag är öppen för att lära mig. Har tillverkningsprocessen ändrats?
Förlåt om fokus flyttas liiite från maträtten, men om man inte oljar in gjutgärnsgrytan, rostar den inte då ?
Vet att dem aldrig skall diskas med diskmedel.
I stort sett inte alls.
Jag har faktiskt en skeppshults grillpanna, jag älskar den.
Är tanken att fettet från matlagningen skall vara tillräckligt för att olja in den så att du själv inte ska behöva fetta in den? Man diskar gärna grytan/pannan för att få den ren och det görs så pass mycket att den börjar rosta om du inte oljar in den. Mödrar lär sina barn att olja in dem eftersom dom annars rostar.
Rostar gör de bara om de är fuktiga. Sätt dem på eftervärme efter rengöring så de blir helt torra. Skall man bättra på ytan får man bränna in. Samma teknik som nedan gäller för inbränt gjutjärn.
Järnet i sig blir inte missfärgat, det är nog inbränningen som är skadad om den är obelagd. Rengör ordentligt och gör som i videon. Använd rapsolja om du inte vill nörda till det med den dyrare linfröoljanVad är det för olja han använder? Grymt tips, ska rädda mitt ena järn i veckan. Hur blir jag kvitt missfärningar i järnet?
Järnet i sig blir inte missfärgat, det är nog inbränningen som är skadad om den är obelagd. Rengör ordentligt och gör som i videon. Använd rapsolja om du inte vill nörda till det med den dyrare linfröoljan
Det verkar så, men det är inget som används i någon större utsträckning bland folk eller företag. Skall bli hårdast och tåligast yta. Själv använder jag just linfröolja och föredrar den.Tack för svaret!
Är det linfröoljan som ger bäst resultat?
Samtliga med någorlunda matvett kör givetvis Lecreuset eller StaubJag är mer rädd för att det inte ska gå hem hos Spencer66, men jag gissar att Spence kör Kockums.