Laddar...
Nymansur

Ouverture de l'emballage – Schreiner & Stas (Paketöppning)

Diskussion i 'Diskussion' startad av Asplund, 16 mars 2016.

 1. Asplund
  Trådstartare

  Asplund Diamant

  Inlägg:
  6.350
  Från:
  Kungsholmen
  För er som varken kan franska eller har stenkoll på denna tillverkare så är antagligen trådnamnet jag valt helt obegripligt. Detta kommer dock klarna en bit in i tråden.

  Det var länge sedan jag gjorde en paketöppning, närmare bestämt drygt 20 månader sedan sist. Denna vilken man kan hitta här: https://klocksnack.se/threads/historiens-längsta-paketöppning.25586/

  Har säkert ramlat in ett trettiotal klockor sedan dess men anledningen till att det var länge sedan är för att jag innan jag skrev ”Historiens längsta paketöppning!” bestämde mig för att endast skriva paketöppningstrådar för speciella klockor alt. ovanliga klockor på forumet och jag valde nu att göra en tråd för den klockan som tidigare idag landade hos mitt lokala postombud.

  Nu kanske många tänker ”Vad kan det vara? en Patek? i guld? en fakking Richard Mille?” men nej, detta är en billig klocka. Räknar man klockor jag ägt från Schweiz så är den faktiskt billigast någonsin, näst billigast ligger på runt tre gånger dessa stålar vilket gör denna klocka än mer fantastisk.

  Mitt intresse för denna tillverkare startade under våren 2013, dem släppte nämligen i samband med Baselmässan en fantastisk klocka för i sammanhanget kaffepengar. In-houseverk för runt 20 k, grym finish och riktigt snygg men med ett problem som många tillverkare enligt mig dras med i dagsläget, på tok för stor. 42 mm på en dressare med obefintlig glasring är inte bra. Min klockresa fortsatte därför som vanligt med mestadels Rolex och Panerai men även en del Omega, Breitlings och andra ”usual suspects”.

  Alltid när jag köpt dressare har de mest legat i lådan, jag bär sällan kostym/kavaj och när det väl händer orkar jag inte pilla med klockan för att fixa datum, tid etc. Dem har helt enkelt på grund av detta aldrig stannat särskilt länge i lådan och jag har därför länge haft tankarna på att köpa en dressare utan datum, kanske till och med en med kvartsverk för att förenkla ännu mer.

  Jag är en av dem som inte är ett ”fan” av hoppande sekundvisare, ser livlöst ut och när jag nu av en ren slump såg en bild på denna klocka så var jag tvungen att slå till. ”Two handed watches” blir mer och mer vanligt, speciellt på dressade klockor vilket jag verkligen förstår. Det enkla på en dressad klocka tillsammans med ofta rena och stora tavlor är fantastiskt. Att sedan göra dem så tunna som möjligt är en bonus som likaså den är underbar. Klockor på mellan 3 – 6 mm har något speciellt.

  Two handed watches.

  Så, Peter Stas och hans fru Aletta Bax drog 1988 igång ett företag som idag har vuxit enormt, dem döpte företaget efter deras morföräldrar Frédérique Schreiner (1881–1969) och Constant Stas (1880–1967), dvs. tillsammans Frédérique Constant.

  Frédérique Constant driver sin tillverkning i Plan-les-Ouates (Genève). Deras fabrik mäter cirka 3200 kvm fördelat på fyra våningar med avdelningar för produktion av urverk och delar, montering samt kvalitetskontroll.

  Fabric.

  Dem tillverkar i dag över 150 000 klockor årligen och är fortfarande helt familjeägda. Deras ledord är ” LET MORE PEOPLE ENJOY LUXURY” och ”LIVE YOUR PASSION” vilket dem gör med bravur. När man håller i en Frédérique Constant känner man en lyxkänsla men som samtidigt inte kostar en förmögenhet, detta får mitt klockhjärta att hoppa till lite extra.

  Alla Frédérique Constants klockor är individuellt monterade för hand av en och samma urmakare vilket är lite kul och vad jag antar är ganska ovanligt i denna prisklass.

  Workshop.

  Dem har idag 15 egentillverkade urverk och ett av världens billigaste Tourbillon verk. Frédérique Constant är helt enkelt en mycket intressant tillverkare som man bör läsa mer om. För den intresserade finns mycket information på Hodinkee, Watchuseek (där dem är en av huvudsponsorerna) samt på deras egna hemsida: http://frederiqueconstant.com/.

  In-house.

  Klockan denna tråd handlar om tillhör deras Slimline Gents-kollektion och som man kan utläsa alltså fokuserar på tunna klockor. Min klocka är 5 mm tunn och sitter otroligt bra på handleden. Anledningen till att jag valde just den här modellen och inte en med in-house verk är dels pga. ”two hands” dels pga. tjockleken samt dels pga. storleken, tyvärr är alla deras herr-modeller med in-houseverk 42 mm eller större vilket som jag tidigare nämnt inte fungerar särskilt bra på dressur enligt mina personliga preferenser. Jag hoppas därför att dem i framtiden får ner storleken på deras egna verk vilket kommer leda till fantastiska egenproducerade klockor till fantastiska priser.


  Facts

  Country of Origin: Switzerland

  Model Number: FC-200S5S36

  Movement: FC-200 (ETA base)

  Dial: Silver with applied indexes

  WR: 30 Meters

  Case Diameter: 38.4 mm (Perfekt)

  Case Thickness: 5 mm


  Klockan i fråga har ett listpris på 6 745 SEK vilket får ses som rimligt även fast det tickar på med hjälp av ett batteridrivet ETA verk, detta pga. att finishen är så pass hög plus att den allmänna känslan av att ha klockan på armen är fantastisk, hade det suttit ett manuellt in-houseverk i klockan skulle jag utan problem kunnat betala 40 k. Bör nämnas att modellen utan datum i slutet på förra året byttes ut mot en med datum ref. FC-220S5S6. Detta är enligt mig synd då det förstör den rena tavlan en aning men och andra sidan är det ju kanon för alla datumälskare.

  Jag hittade mitt oanvända och inplastade exemplar i USA och jag vet att det finns ett par oanvända exemplar kvar på Chrono24. Beställde den för någon månad sedan så väntan har varit lång och eBays Global Shipping Program lämnar en hel del att önska. Paketeringen för en klocka i denna prisklass är över förväntan, som många vet så är jag fullsetsnörd och tycker paketeringen ofta är minst lika viktig som själva klockan. Inget jätte märkvärdigt men knäpper både Seiko och Rolex på fingrarna ganska enkelt.

  Alligatorbandet är av hög kvalitet och har kurvade ändar, likaså bandstiften. Jag köpte dock ett ljusbrunt strutsläder i samma veva som passar perfekt enligt mig. Jag monterade därför av originalbandet direkt och kommer låta det vara oanvänt när flippar djävulen drar tag i mig igen.

  Jag kommer definitivt att köpa flera Frédérique Constants senare i livet, jag hoppas bland annat att dem släpper en mindre variant av deras ”Manufacture Worldtimer” vilket i så fall kommer vara ett givet köp för min del.

  Slutligen hoppas jag att ni som orkat läsa så här långt lärt er lite mer om Frédérique Constant men framförallt att ni precis som jag blivit lite intresserade av denna trevliga tillverkare. Finns faktiskt inte många tillverkare (om ens någon) som är roligare i deras prissegment med in-houseverk.

  Nu (äntligen) till själva paketöppningen..

  IMG_0977.JPG IMG_0978.JPG IMG_0980.JPG IMG_0981.JPG IMG_0982.JPG IMG_0983.JPG IMG_0985.JPG IMG_0986.JPG IMG_0991.JPG IMG_0994.JPG IMG_0995.JPG IMG_0996.JPG

  Slutligen ett handledsskott i vad man får hoppas är vårsolen :)

  IMG_1005.JPG

  Jusqu'à la prochaine fois, je vous remercie beaucoup!

  /Asplund
   
  Senast ändrad: 16 mars 2016
  Jokkmokkswe, ozzyozzy, Kejsaren och 75 andra gillar detta.
 2. B1884

  B1884 Guld

  Inlägg:
  3.730
  Från:
  Göteborg
  Riktigt clean! Grattis :)

  Gissar att den passar extremt bra till dressade kläder!
   
  Asplund gillar detta.
 3. aosehus

  aosehus Silver

  Inlägg:
  1.861
  Från:
  Zürich
  Grattis!
   
  Asplund gillar detta.
 4. nissehult

  nissehult Platina

  Inlägg:
  5.701
  Enkelt och stiligt. Skulle till och med kunna vara lite mindre. Grattis.
   
  Asplund gillar detta.
 5. 16610

  16610 Diamant

  Inlägg:
  17.747
  Kanon fin! Grattis
   
  Asplund gillar detta.
 6. sherwan

  sherwan Guld Friends Of KS

  Inlägg:
  3.359
  Grattis, fin klocka, blir inte mer stilrent än de här :)
   
  Asplund gillar detta.
 7. Palenkovich

  Palenkovich Diamant

  Inlägg:
  6.657
  Riktigt elegant den där! Tycker FC generellt verkligen verkar vara bra bang for the buck.
   
  Asplund gillar detta.
 8. JKanon

  JKanon Titan

  Inlägg:
  68
  Från:
  Westside
  Minst sagt värd sina pengar. Gratulerar till en väldigt snygg klocka!
   
  Asplund gillar detta.
 9. Chuck

  Chuck Diamant Premium

  Inlägg:
  10.871
  Från:
  Wizz Made
  Grattis riktigt fiN. Kul att FC har ett 2 hands dress alternativ!
   
  Asplund gillar detta.
 10. nöt

  nöt Guld

  Inlägg:
  4.319
  Bra skrivet! Visste inte att dom hade såpass små modeller.
   
  Asplund gillar detta.
 11. Jerico

  Jerico Frank Andersson

  Inlägg:
  9.928
  Från:
  Hufvudstaden
  Trevligt. Har tittat en del på dom den senaste tiden. Härligt att du är nöjd och grattis till en trevlig klocka
   
  Asplund gillar detta.
 12. Richispice

  Richispice Silver

  Inlägg:
  2.305
  Gillar´t!
   
  Asplund gillar detta.
 13. VRD

  VRD Tantal

  Inlägg:
  328
  image.

  Grattis, min säger hej!
   
  Loshin, jarrebarre99, maximuspro och 3 andra gillar detta.
 14. Sjömästarn

  Sjömästarn Plast

  Inlägg:
  26
  Grattis till en fin klocka och tack för ett välskrivet inlägg!
   
  Asplund gillar detta.
 15. chris.f

  chris.f Tantal

  Inlägg:
  744
  Snyggt! Grattis!
   
  Asplund gillar detta.
 16. Daytona96

  Daytona96 Silver

  Inlägg:
  2.306
  Från:
  Linköping
  Stilig!
  Grattis!:)
   
  Asplund gillar detta.
 17. kalufsen

  kalufsen Brons

  Inlägg:
  1.373
  Clean är ordet, stort grattis :)
   
  Asplund gillar detta.
 18. willbur

  willbur Silver

  Inlägg:
  1.908
  Från:
  Stockholm
  Kul val! Känns som det är mycket klocka för pengarna :)
   
  Asplund gillar detta.
 19. ZtaFfaN

  ZtaFfaN Tantal

  Inlägg:
  715
  Från:
  Tjockhult
  Så ska en dressare se ut! Grattis!!:)
   
  Asplund gillar detta.
 20. Guillbert

  Guillbert Guld

  Inlägg:
  3.367
  Stilig! Grattis :)
   
  Asplund gillar detta.
 21. hooods

  hooods Brons

  Inlägg:
  1.466
  Riktigt najs. Grattis!
   
  Asplund gillar detta.
 22. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  8.491
  Grattis!
   
  Asplund gillar detta.
 23. Toftich

  Toftich Silver

  Inlägg:
  1.893
  Från:
  Göteborg
  Jäkligt clean Grattis!
   
  Asplund gillar detta.
 24. Andy7750

  Andy7750 Guld

  Inlägg:
  3.750
  Klass, stort grattis.
   
  Asplund gillar detta.
 25. NickL

  NickL KS Explorers Club

  Inlägg:
  1.145
  Stort grattis! Ser riktigt stilren ut.
  Tycker FC har ett riktigt intressant utbud och har varit sugen på att testa under ett par månader. Får nog se mig om efter en AD..
   
  Asplund gillar detta.
 26. Taxman

  Taxman Silver

  Inlägg:
  1.988
  Grattis! Precis så ska ett riktigt kostymur se ut.
   
  Asplund gillar detta.
 27. llindberg

  llindberg Plast

  Inlägg:
  43
  Från:
  Stockholm
  Kul läsning och grattis till en fin klocka! :)
   
  Asplund gillar detta.
 28. Linkan

  Linkan Silver

  Inlägg:
  2.502
  Från:
  Stockholm
  Stilren och snygg, passar bra till kostym! Grattis får man säga
   
  Asplund gillar detta.
 29. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  38.041
  Från:
  Helsingborg
  Grattis! och tack för en trevlig lektion. Alltid kul att få lära sig något nytt.
   
  Asplund gillar detta.
 30. Jockinho

  Jockinho Diamant

  Inlägg:
  9.843
  Från:
  Motala
  Gillar den där, tunn och stilren. Quartz är inte fel på den heller då det bidrar lite till tunnhet samt att den alltid är redo :)
   
  Asplund gillar detta.
Mollstedt