Bakgrund
Historik G-Shock
1983 släppte Casio flaggskeppslinjen G-Shock, en modellserie utvecklad i syfte att vara världens tåligaste klockor. De utvecklades utifrån konceptet "Tripple 10" vilken innebär att klockorna ska tåla ett fritt fall från 10 meter, vara vattentäta till minst 10BAR samt ska ha en batterilivslängd på minst 10 år. Modellerna blev snabbt storsäljare och krossade uppfattningen att klockor är ömtåliga och opraktiska.
Jag brukar säga att ingen klocksamling är komplett utan minst en G-Shock i klocklådan. G-Shock som koncept har hela tiden varit urtypen av en "beater", en klocka som man inte behöver vara rädd om, en klocka som tål allt.
För mig personligen innebär G-Shock som koncept två saker, oförstörbar och innovativ. De senaste modellerna har funktioner som exempelvis musikstyrning via bluetooth och tidinställning via GPS och radiomottagning.
Historik "Mudman"
Bild på G9000 (lånad av @Sorubim )
Första versionen av Mudman DW-8400 släpptes 1995. 2006 släpptes Mudman G9000 och versionen efter vid namn G9300 släpptes 2011. Den modell som är mest lik Mudmaster till utseendet är G9000. Egentligen är Mudmaster såklart mest lik Rangeman (släpptes 2013) till utseendet men när vi pratar "modell-DNA" så är det Mudman som gäller och då framförallt G9000.
G9000 är mindre och har digital visning av tid samt är såklart motståndskraftig mot lera. Modellen har runda tryckknappar (på höger sida) vilka ändrade utseende med nästa generation Mudman.
Det runda höljet på knapparna är mjukt och den funktionella delen är mindre än det runda höljet vilket gör dem lite svåra att trycka in.
Baksidan har en rolig gubbe som visar att klockan är lämplig för rallysport.
Så, nu har ni stenkoll på historiken och vi kan gå vidare till en djupdykning av Mudmaster.
__________________
Casio G-Shock Mudmaster GWG-1000 (färgkod: -1A3ER)
Casio har lanserat många nya modeller 2015 och de modeller som fått mest uppmärksamhet är inte oväntat Mudmaster, Gulfmaster och Gravitymaster. Klockindustrin och WIS-folket har framförallt hyllat Mudmaster.
Utveckling av Mudmaster sägs ha startat efter ett brev från en räddningsarbetare som tyckte det var svårt att använda knapparna på sin G-Shock när han hade handskar på sig (sådana argument köper vi såklart utan att blinka).
Den nu klassiska modellen Mudman togs fram i specifikt syfte att förhindra skada från lera (även sand och damm). Mudmaster har tagit detta koncept ett steg längre och använder sig även av den nya trippelsensorn (version 3) som sitter i Rangemaster. Tack vare sensorn kan bäraren avläsa förändringar i omgivningen vad gäller temperatur, höjd, lufttryck samt riktning (kompass).
Lera är faktiskt det enda som halvvägs förstört en G-Shock för mig. Knapparna knastrade efter intrång och blev aldrig bra igen. Vi vet alla även vad sand kan göra med vridringen på en dykarklocka "knaster knaster". "Sand, it gets into everything", som man säger. En klocka som är säker mot lera och sand är alltså ett välkommet tillskott.
Specifikationer
Modul: 5463
Mått: 56mm x 18mm
Glas: Safirglas
WR: 200m
Vikt: 119g
Listpris: 8498kr
Releasedatum: September 2015
AD: Klockmaster (Globen)
Funktioner
Tidsinställning via radiossignalmottagning
Stöttålig
Vibrationstålig
Smutsbeständig
Trippelsensor (version 3): Kompass, barometer, termometer
Solcellsladdat batteri
LED-belysning
Lyspasta på visare och index.
Världstid
Tidtagning
Timer (1-60min)
5 dagliga Alarm
Automatisk visarflytt
Evighetskalender
Batterinivåindikator
Solcellsladdat batteri
Boett
Klockan har inte en klassisk solid boett utan en inre boett samt ett yttre hölje. Ett smart system för att öka innanmätets skydd från exempelvis stötar samtidigt som det troligtvis underlättar utbyte av ett eventuellt slitet yttre. Eftersom klockan består av så många separata delar finns det även goda möjligheter för Casio att i framtiden släppa ytterligare färgkombinationer.
De skarpa formerna är till synes enbart utformade för att skydda klockans ömtåliga delar så som knappar, glas och skruvar. Inga löjliga designelement för sakens skull här inte, men visst blir det samlade intrycket en symmetrisk och riktigt cool klocka. De kantiga formerna på boetten ger bra kontrast till de runda framträdande tryckknapparna vilka syns från samtliga vinklar. Designen skriker nutid, transformers och 80-tal på samma gång. Bra jobbat!
Samtliga skruvar på boetten är insexskruvar vilket ger ett snyggt och genomtänkt helhetsintryck. Bandinfästningens skruvar har brickor (vilka inte syns) för att förhindra att skruvarna vibrerar loss. Bandhornen har integrerade rundade plastbitar som ligger närmast handleden när klockan bärs.
Tryckknappar
Tryckknapparna förtjänar sin egen rubrik då de är Mudmasterns huvudsakliga design och -funktionselement. De är som sagt framtagna för att kunna användas i de hårdaste miljöerna och även med handskar på. Om man undrar varför klockan är så stor så är detta anledningen.
För att garantera tålighet mot geggamojja, även kallat lera har knapparna en avancerad lösning för tätning. Rolex "trip lock" kan ställa sig i skamvrån, knapparna har nämligen 4st packningar/tryckknapp + ytterligare packningar för att fästa kronhalsarna säkert i den inre boetten. Knapparna har även luftventiler för att de ska fungera oavsett lufttryck.
Samtliga färgvarianter av Mudmaster har kontrasterande tryckknappar kl 2, 4, 8 och 10 medan färgen på knappen kl 6 varierar utifrån modell. Personligen föredrar jag denna modellens färg där även knappen kl 6 är stålfärgad. Strukturen på knapparna känns härligt industriell.
Knapparna ska vara lätta att manövrera även med handskar på vilket de är. Känslan i knapparna är väldigt bra, ytan är stor och de känns distinkta samtidigt som de inte är för hårda, en stor skillnad mot de tidigare Mudman-modellera. De känns inte det minsta svampiga i motsats till knapparna på Mudman G9000.
Krona
Kronan är skruvad och har en röd säkerhetsring som visar när kronan inte är inskruvad. Även kronan har extra packningar för att stoppa lera. Känslan i kronan är förtroendeingivande, kronhalsen är tjock och kronan skruvas in med cirka 2,5 varv. Kronan behöver endast användas för att ändra klockans grundinställningar som exempelvis hemstad, alarm och timer, hur länge LED-lamporna ska lysa och om klockan ska synkronisera automatiskt eller inte.
Baksida
Baksidan är snygg men ganska tråkig. Tyvärr har de inte valt en maskot utan klockan har den klassiska G-Shock logotypen. Smart och smidigt att respektive knappfunktion är markerad.
Armband
Armbandet har struktur för att likna ett tygband, ganska snyggt tycker jag. Bandet har dubbla hål i bredd och både spänne och keeper känns gedigna. En smart detalj är att bandet har en upphöjning längst ut vilken hindrar keepern från att glida iväg. Det böjer sig ganska snabbt efter handledens form och sitter därefter bra. Den integrerade inpassningen gör att det inte går att byta till något annat band än andra originalband avsedda för modellen.
En närmare titt
Sekundvisaren är i kolfiber och har en lång svart "svans", minut och -timvisare har också svarta sektioner vilket jag inte märkte direkt. Visarna är stora och tydliga. Funktionsvisaren (den tjocka uppe till vänster) visar smidigt vilken funktion som är aktiv.
Visarna rör sig snabbt när klockan skiftar mellan olika funktioner och de rör sig oberoende av varandra. Klockan har en smidig funktion som gör att centrumvisarna flyttar sig till kl 2 för att underlätta avläsning av den digitala displayen när man trycker in två specifika knappar samtidigt.
Safirglaset vilket är platt ger ungefär lika mycket reflektioner som ett vanligt mineralglas och om jag inte redan visste att det är ett safirglas skulle jag trott att det var ett mineralglas.
Klockans läsbarhet är mycket bra trots att Mudmaster använder en negativ digital display, alltså ljusa tecken på mörk bakgrund. Texten på tavlan är distinkt och lättläst. Rutmönstret som jag antar släpper igenom ljuset är diskret och syns bara i vissa vinklar.
Lyspastan på index, visare och tavlans siffror är helt OK och den dubbla LED-belysningen lyser upp tavla och display bra. Det går att ställa belysningstiden till 1,5 eller 3 sekunder. Klockans belysning har även en autofunktion (går att stänga av) som gör att lamporna tänds när klockan vinklas mot bäraren.
Funktioner
Mudmaster har självklart de vanliga funktionerna som vi vant oss vid när det gäller G-Shocks, digital tidsangivelse (tid, veckodag, datum), tidtagning, timer, alarm (5st & timvis) samt världstid.
Trippelsensor
Sensorn mäter av förändringar i lufttryck (höjdmätare och barometer), temperatur samt magnetisk nordpol (digital kompass).
Förutom aktuell information lagrar sensorn data och visar historik via en graf. Typiska skrytfunktioner som de flesta bärare inte kommer ha nytta av men det är säkert smidig om man bergsvandrar och undrar hur kallt det är, hur högt upp man kommit och åt vilket håll vädret är på väg. Litar du inte på SMHI så kan du nu dra dina egna slutsatser. Som vanligt visar termometern mest tillförlitlig information om klockan sitter utanpå jackan.
Solcellsladdning
Batteriet har två olika energisparlägen (går att avaktivera) vilket gör att klockan när den befinner sig i totalt mörker mellan kl 22-06 och lämnas orörd i över en timma går in i energisparläge. Under denna tid rör sig inte sekundvisaren och den digitala displayen är avstängd.
Efter 6-7 dagars mörker och inaktivitet går klockan in i djupsömn och samtliga visare ställer sig kl 12 medan samtliga funktioner förutom passiv kvartstidhållning stängs av. Så fort du trycker på någon knapp, vinklar klockan eller utsätter den för ljus ställer klockan in tiden korrekt igen och samtliga funktioner fungerar som vanligt. Är klockan fullt laddad klarar den 25 månader i totalt mörker innan den slocknar helt.
Detta gör att du inte behöver fundera på att ljusladda klockan. Även efter två år i lådan vaknar alltså klockan upp och ställer in sig automatiskt så fort du lyfter upp den. Nästkommande natt eller på kommando synkroniserar den och visar perfekt tid igen.
Tidsinställning via radiosignal
Klockan söker efter radiosignal upp till 6 gånger/dygn (den söker under natten tills den finner signalen). Synkroniseringen kan även göras manuellt och tar då några minuter. För att få så bra signal som möjligt bör klockan ligga vid ett fönster nattetid men min har synkroniserat varje natt även om den inte legat vid ett fönster.
Vibrationer
Urverket eller modulen som Casio kallar det är skyddad av alpha gel, en stötabsorberande gel vars huvudingrediens är silikon. Syftet är att göra klockan extra tålig mot vibrationer.
På handleden
Faktum är att klockan sitter riktigt bra på min (18,5cm) handled. Tack vare att bandhornen har stora rundade delar som går ner mot handleden kramar klockan handleden och sitter nära istället för att glida åt något håll.
Kronsidan och sidan där sensorn sitter är rundade undertill vilket gör att handen kan röra sig fritt utan att klockan är i vägen.
Vikten (119g) är såklart ingenting att klaga på. Klockan är så lätt att man kan glömma av att man har en riktigt stor klocka på handleden. Enda nackdelen vad gäller bärandet är att det på grund av tjockleken (18mm) kan bli ganska korvigt om man har en tjock jacka på sig. Bäst är såklart att dra upp jackan så att klockan kikar fram men det vill man ju inte om det är -20*c ute. Tyvärr är bandet gränsfall till för kort för att klockan ska passa bra utanpå en handske, det går men bandet hade gärna fått vara lite längre.
Jag kan inte påstå att klockan bärs mindre än sina mått, men den bärs väldigt bekvämt på mig trots sin storlek.
Sammanfattande utlåtande
Denna klocka gillar jag mycket, riktigt mycket! Den känns härligt kompromisslös och det märks direkt att Mudmaster inte är en vanlig G-Shock utan en premium G-Shock. Den sitter som en smäck och känns genomarbetad både designmässigt och kvalitetsmässigt. Känslan i knapparna är på en helt annan nivå än de vanliga G-Shock modellerna. Det enda som fattas vad gäller premiumkänslan är en riktigt häftig box, ett mini-Pelicase eller motsvarande samt en snygg instruktionsbok, saker man ändå stoppar i garderoben alltså.
Mudmaster är allt vi känner igen och gillar med G-Shock: extremt tålig, i plast, lätt, härligt kantig och späckad med funktioner vi troligtvis inte behöver men såklart uppskattar. Lägg till den banbrytande konstruktionen med massvis av packningar så har du anledningen till att köpa just en Mudmaster. I mina ögon är modellen en fullträff och det blir nog svårt att gå tillbaka till de vanliga modellerna efter denna.
Alla bra klockor behöver ett smeknamn och @Jokkmokkswe frågade för någon vecka sedan hur och varför en specifik modell får sitt smeknamn. Oftast är det ju vi fans som ger klockorna dess smeknamn, så låt mig presentera Mudmaster a.k.a "Geggamaster".
Mer info
http://www.masterofg.eu/se/mudmaster/
Högupplösta bilder:
Historik G-Shock
Jag brukar säga att ingen klocksamling är komplett utan minst en G-Shock i klocklådan. G-Shock som koncept har hela tiden varit urtypen av en "beater", en klocka som man inte behöver vara rädd om, en klocka som tål allt.
För mig personligen innebär G-Shock som koncept två saker, oförstörbar och innovativ. De senaste modellerna har funktioner som exempelvis musikstyrning via bluetooth och tidinställning via GPS och radiomottagning.
Historik "Mudman"

Bild på G9000 (lånad av @Sorubim )
Första versionen av Mudman DW-8400 släpptes 1995. 2006 släpptes Mudman G9000 och versionen efter vid namn G9300 släpptes 2011. Den modell som är mest lik Mudmaster till utseendet är G9000. Egentligen är Mudmaster såklart mest lik Rangeman (släpptes 2013) till utseendet men när vi pratar "modell-DNA" så är det Mudman som gäller och då framförallt G9000.

G9000 är mindre och har digital visning av tid samt är såklart motståndskraftig mot lera. Modellen har runda tryckknappar (på höger sida) vilka ändrade utseende med nästa generation Mudman.

Det runda höljet på knapparna är mjukt och den funktionella delen är mindre än det runda höljet vilket gör dem lite svåra att trycka in.

Baksidan har en rolig gubbe som visar att klockan är lämplig för rallysport.

Så, nu har ni stenkoll på historiken och vi kan gå vidare till en djupdykning av Mudmaster.
__________________
Casio G-Shock Mudmaster GWG-1000 (färgkod: -1A3ER)

Casio har lanserat många nya modeller 2015 och de modeller som fått mest uppmärksamhet är inte oväntat Mudmaster, Gulfmaster och Gravitymaster. Klockindustrin och WIS-folket har framförallt hyllat Mudmaster.
Utveckling av Mudmaster sägs ha startat efter ett brev från en räddningsarbetare som tyckte det var svårt att använda knapparna på sin G-Shock när han hade handskar på sig (sådana argument köper vi såklart utan att blinka).
Den nu klassiska modellen Mudman togs fram i specifikt syfte att förhindra skada från lera (även sand och damm). Mudmaster har tagit detta koncept ett steg längre och använder sig även av den nya trippelsensorn (version 3) som sitter i Rangemaster. Tack vare sensorn kan bäraren avläsa förändringar i omgivningen vad gäller temperatur, höjd, lufttryck samt riktning (kompass).
Lera är faktiskt det enda som halvvägs förstört en G-Shock för mig. Knapparna knastrade efter intrång och blev aldrig bra igen. Vi vet alla även vad sand kan göra med vridringen på en dykarklocka "knaster knaster". "Sand, it gets into everything", som man säger. En klocka som är säker mot lera och sand är alltså ett välkommet tillskott.

Specifikationer
Modul: 5463
Mått: 56mm x 18mm
Glas: Safirglas
WR: 200m
Vikt: 119g
Listpris: 8498kr
Releasedatum: September 2015
AD: Klockmaster (Globen)
Funktioner
Tidsinställning via radiossignalmottagning
Stöttålig
Vibrationstålig
Smutsbeständig
Trippelsensor (version 3): Kompass, barometer, termometer
Solcellsladdat batteri
LED-belysning
Lyspasta på visare och index.
Världstid
Tidtagning
Timer (1-60min)
5 dagliga Alarm
Automatisk visarflytt
Evighetskalender
Batterinivåindikator
Solcellsladdat batteri
Boett

Klockan har inte en klassisk solid boett utan en inre boett samt ett yttre hölje. Ett smart system för att öka innanmätets skydd från exempelvis stötar samtidigt som det troligtvis underlättar utbyte av ett eventuellt slitet yttre. Eftersom klockan består av så många separata delar finns det även goda möjligheter för Casio att i framtiden släppa ytterligare färgkombinationer.

De skarpa formerna är till synes enbart utformade för att skydda klockans ömtåliga delar så som knappar, glas och skruvar. Inga löjliga designelement för sakens skull här inte, men visst blir det samlade intrycket en symmetrisk och riktigt cool klocka. De kantiga formerna på boetten ger bra kontrast till de runda framträdande tryckknapparna vilka syns från samtliga vinklar. Designen skriker nutid, transformers och 80-tal på samma gång. Bra jobbat!

Samtliga skruvar på boetten är insexskruvar vilket ger ett snyggt och genomtänkt helhetsintryck. Bandinfästningens skruvar har brickor (vilka inte syns) för att förhindra att skruvarna vibrerar loss. Bandhornen har integrerade rundade plastbitar som ligger närmast handleden när klockan bärs.
Tryckknappar

Tryckknapparna förtjänar sin egen rubrik då de är Mudmasterns huvudsakliga design och -funktionselement. De är som sagt framtagna för att kunna användas i de hårdaste miljöerna och även med handskar på. Om man undrar varför klockan är så stor så är detta anledningen.
För att garantera tålighet mot geggamojja, även kallat lera har knapparna en avancerad lösning för tätning. Rolex "trip lock" kan ställa sig i skamvrån, knapparna har nämligen 4st packningar/tryckknapp + ytterligare packningar för att fästa kronhalsarna säkert i den inre boetten. Knapparna har även luftventiler för att de ska fungera oavsett lufttryck.

Samtliga färgvarianter av Mudmaster har kontrasterande tryckknappar kl 2, 4, 8 och 10 medan färgen på knappen kl 6 varierar utifrån modell. Personligen föredrar jag denna modellens färg där även knappen kl 6 är stålfärgad. Strukturen på knapparna känns härligt industriell.
Knapparna ska vara lätta att manövrera även med handskar på vilket de är. Känslan i knapparna är väldigt bra, ytan är stor och de känns distinkta samtidigt som de inte är för hårda, en stor skillnad mot de tidigare Mudman-modellera. De känns inte det minsta svampiga i motsats till knapparna på Mudman G9000.
Krona

Kronan är skruvad och har en röd säkerhetsring som visar när kronan inte är inskruvad. Även kronan har extra packningar för att stoppa lera. Känslan i kronan är förtroendeingivande, kronhalsen är tjock och kronan skruvas in med cirka 2,5 varv. Kronan behöver endast användas för att ändra klockans grundinställningar som exempelvis hemstad, alarm och timer, hur länge LED-lamporna ska lysa och om klockan ska synkronisera automatiskt eller inte.
Baksida

Baksidan är snygg men ganska tråkig. Tyvärr har de inte valt en maskot utan klockan har den klassiska G-Shock logotypen. Smart och smidigt att respektive knappfunktion är markerad.
Armband


Armbandet har struktur för att likna ett tygband, ganska snyggt tycker jag. Bandet har dubbla hål i bredd och både spänne och keeper känns gedigna. En smart detalj är att bandet har en upphöjning längst ut vilken hindrar keepern från att glida iväg. Det böjer sig ganska snabbt efter handledens form och sitter därefter bra. Den integrerade inpassningen gör att det inte går att byta till något annat band än andra originalband avsedda för modellen.
En närmare titt

Sekundvisaren är i kolfiber och har en lång svart "svans", minut och -timvisare har också svarta sektioner vilket jag inte märkte direkt. Visarna är stora och tydliga. Funktionsvisaren (den tjocka uppe till vänster) visar smidigt vilken funktion som är aktiv.
Visarna rör sig snabbt när klockan skiftar mellan olika funktioner och de rör sig oberoende av varandra. Klockan har en smidig funktion som gör att centrumvisarna flyttar sig till kl 2 för att underlätta avläsning av den digitala displayen när man trycker in två specifika knappar samtidigt.
Safirglaset vilket är platt ger ungefär lika mycket reflektioner som ett vanligt mineralglas och om jag inte redan visste att det är ett safirglas skulle jag trott att det var ett mineralglas.
Klockans läsbarhet är mycket bra trots att Mudmaster använder en negativ digital display, alltså ljusa tecken på mörk bakgrund. Texten på tavlan är distinkt och lättläst. Rutmönstret som jag antar släpper igenom ljuset är diskret och syns bara i vissa vinklar.
Lyspastan på index, visare och tavlans siffror är helt OK och den dubbla LED-belysningen lyser upp tavla och display bra. Det går att ställa belysningstiden till 1,5 eller 3 sekunder. Klockans belysning har även en autofunktion (går att stänga av) som gör att lamporna tänds när klockan vinklas mot bäraren.
Funktioner

Mudmaster har självklart de vanliga funktionerna som vi vant oss vid när det gäller G-Shocks, digital tidsangivelse (tid, veckodag, datum), tidtagning, timer, alarm (5st & timvis) samt världstid.
Trippelsensor
Sensorn mäter av förändringar i lufttryck (höjdmätare och barometer), temperatur samt magnetisk nordpol (digital kompass).
Förutom aktuell information lagrar sensorn data och visar historik via en graf. Typiska skrytfunktioner som de flesta bärare inte kommer ha nytta av men det är säkert smidig om man bergsvandrar och undrar hur kallt det är, hur högt upp man kommit och åt vilket håll vädret är på väg. Litar du inte på SMHI så kan du nu dra dina egna slutsatser. Som vanligt visar termometern mest tillförlitlig information om klockan sitter utanpå jackan.
Solcellsladdning
Batteriet har två olika energisparlägen (går att avaktivera) vilket gör att klockan när den befinner sig i totalt mörker mellan kl 22-06 och lämnas orörd i över en timma går in i energisparläge. Under denna tid rör sig inte sekundvisaren och den digitala displayen är avstängd.
Efter 6-7 dagars mörker och inaktivitet går klockan in i djupsömn och samtliga visare ställer sig kl 12 medan samtliga funktioner förutom passiv kvartstidhållning stängs av. Så fort du trycker på någon knapp, vinklar klockan eller utsätter den för ljus ställer klockan in tiden korrekt igen och samtliga funktioner fungerar som vanligt. Är klockan fullt laddad klarar den 25 månader i totalt mörker innan den slocknar helt.
Detta gör att du inte behöver fundera på att ljusladda klockan. Även efter två år i lådan vaknar alltså klockan upp och ställer in sig automatiskt så fort du lyfter upp den. Nästkommande natt eller på kommando synkroniserar den och visar perfekt tid igen.
Tidsinställning via radiosignal
Klockan söker efter radiosignal upp till 6 gånger/dygn (den söker under natten tills den finner signalen). Synkroniseringen kan även göras manuellt och tar då några minuter. För att få så bra signal som möjligt bör klockan ligga vid ett fönster nattetid men min har synkroniserat varje natt även om den inte legat vid ett fönster.
Vibrationer

Urverket eller modulen som Casio kallar det är skyddad av alpha gel, en stötabsorberande gel vars huvudingrediens är silikon. Syftet är att göra klockan extra tålig mot vibrationer.
På handleden

Faktum är att klockan sitter riktigt bra på min (18,5cm) handled. Tack vare att bandhornen har stora rundade delar som går ner mot handleden kramar klockan handleden och sitter nära istället för att glida åt något håll.


Kronsidan och sidan där sensorn sitter är rundade undertill vilket gör att handen kan röra sig fritt utan att klockan är i vägen.

Vikten (119g) är såklart ingenting att klaga på. Klockan är så lätt att man kan glömma av att man har en riktigt stor klocka på handleden. Enda nackdelen vad gäller bärandet är att det på grund av tjockleken (18mm) kan bli ganska korvigt om man har en tjock jacka på sig. Bäst är såklart att dra upp jackan så att klockan kikar fram men det vill man ju inte om det är -20*c ute. Tyvärr är bandet gränsfall till för kort för att klockan ska passa bra utanpå en handske, det går men bandet hade gärna fått vara lite längre.
Jag kan inte påstå att klockan bärs mindre än sina mått, men den bärs väldigt bekvämt på mig trots sin storlek.
Sammanfattande utlåtande

Denna klocka gillar jag mycket, riktigt mycket! Den känns härligt kompromisslös och det märks direkt att Mudmaster inte är en vanlig G-Shock utan en premium G-Shock. Den sitter som en smäck och känns genomarbetad både designmässigt och kvalitetsmässigt. Känslan i knapparna är på en helt annan nivå än de vanliga G-Shock modellerna. Det enda som fattas vad gäller premiumkänslan är en riktigt häftig box, ett mini-Pelicase eller motsvarande samt en snygg instruktionsbok, saker man ändå stoppar i garderoben alltså.
Mudmaster är allt vi känner igen och gillar med G-Shock: extremt tålig, i plast, lätt, härligt kantig och späckad med funktioner vi troligtvis inte behöver men såklart uppskattar. Lägg till den banbrytande konstruktionen med massvis av packningar så har du anledningen till att köpa just en Mudmaster. I mina ögon är modellen en fullträff och det blir nog svårt att gå tillbaka till de vanliga modellerna efter denna.
Alla bra klockor behöver ett smeknamn och @Jokkmokkswe frågade för någon vecka sedan hur och varför en specifik modell får sitt smeknamn. Oftast är det ju vi fans som ger klockorna dess smeknamn, så låt mig presentera Mudmaster a.k.a "Geggamaster".
Mer info
http://www.masterofg.eu/se/mudmaster/
Högupplösta bilder:
Bilagor
-
image1.jpeg206.4 KB · Visningar: 308
-
image2.jpeg171.3 KB · Visningar: 303
-
image3.jpeg139.6 KB · Visningar: 424
-
image4.jpeg128.6 KB · Visningar: 405
-
image5.jpeg150.9 KB · Visningar: 294
-
image6.jpeg129.6 KB · Visningar: 388
-
image7.jpeg191.7 KB · Visningar: 297
-
image8.jpeg212.3 KB · Visningar: 411
-
image10.jpeg187.6 KB · Visningar: 384
-
image9.jpeg161.4 KB · Visningar: 416
-
image11.jpeg199.5 KB · Visningar: 382
-
image12.jpeg232.5 KB · Visningar: 391
-
image13.jpeg123.3 KB · Visningar: 429
-
image14.jpeg165.1 KB · Visningar: 396
-
image15.jpeg130.3 KB · Visningar: 381
-
image16.jpeg352.6 KB · Visningar: 406
-
image17.jpeg243.1 KB · Visningar: 400
Senast ändrad: