• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

RicVin’s FREDAGSTRÅD™️ 8/3 ”Ni vet väl vad det är för dag idag?..”

Margarinkungen

Viking Line
Friends Of KS
2-Faktor
Trevlig helg @RicVin troll, vänner och sökmotorer!
Idag är det som sagt internationellakvinnodagen vilket innebär att man inte kan gratulera utan ett skevtleende för då är vi mansgrisar. Hur firar man då kvinnodagen? Hemma blir det att laga middag och städa lite samt en eller två maskiner tvätt.
21E779DE-404B-4AC9-A785-0118B246A79F.jpeg

Fortsätter mars med reverson idag på struts, vilket är mitt näst bästa band till henne, ska väl fira henne också med att byta tillbaka till Casa Fagliano bandet så fort jag kommer hem.
 
Senast ändrad:

Husse

Patek
Go fredag och härlig helg på er!
I dag firar jag tre år på KS, samt att jag ska gå på grannens begravning.
Jag har ett problem, vilken klocka ska jag använda?
Hjälp!
Nån av dessa handlar det om:
image.jpg
Dessa är alla emotionellt bundna till mig, antingen genom arv eller KS!
 
Senast ändrad:

MaBr

Squale
Pledge Member
2-Faktor
Tur att en vänlig själ påpekade faktumet att det idag är den Internationella kvinnodagen!!
Jag hade ju givetvis koll..men det gav mig ändå inspiration till dagens tråd.
Det är ju faktiskt inte helt lätt att hitta på något ämne som faller alla på läppen hela tiden. Fick skäll förra veckan för att jag numera är lika tråkig som att kika på när målarfärg torkar.
Nåja. Gammal man gör så gott han kan!! Får väl börja återanvända gamla lyckade trådideer ungefär som i film och tv-serievälden. Där kommer ju typ allt tillbaka. På gott och ont i och för sig..
Jag symboliserar hur som helst denna dag med frugans set up för dagen.
3858EBB9-9E7F-45A8-B75D-267DA017B40D.jpeg

Passande!! En symbol för kvinnlighet och en klocka som tål strapatser och hårt arbete. Lite likt det engagemang som de kvinnor som idag står upp för lika värde och jämlikhet på alla plan uppvisar. Å kanske än mer de pionjärer som startade det jobb som idag är långt ifrån klart. Tror knappt man kan föreställa sig den kampen...
Min något mer färgglada kamrat för dagen ligger lite vid sidan av. Även det lite symboliskt en dag som denna... Håll dig undan gubbjä..l !!

Här är lite googlad historia om denna dag. Håll tillgodo och ha en skön helg mina vänner!!!

69AD61FF-B304-4B49-A048-63DBE3484FF2.jpeg

Internationella kvinnodagen den 8 mars har sitt ursprung i den tidiga arbetarrörelsen i Europa vid tiden före första världskriget. Förslaget till en internationell kvinnodag – en parallell till den internationella demonstrationsdagen första maj – presenterades vid en internationell socialistisk kvinnokonferens i Köpenhamn 1910. Tanken var att lyfta fram kraven på kvinnlig rösträtt liksom kvinnorörelsen. De följande åren firades dagen – bland annat i Sverige – på olika vårdatum.

I kölvattnet av den ryska revolutionen 1917 splittrades vänstern, men kommunistiska rörelser fortsatte att fira kvinnodagen, som fastslog dagen till den 8 mars. I det mellankrigstida Europa förbjöds dagen i de fascistiska och nazistiska staterna. Men redan under andra världskrigets slutfas 1945 samlades vänsterkvinnor den 8 mars till en manifestation i London.

Under 1950-talet firades dagen mest i Östeuropa och i Sovjetunionen. 1969 fick dagen ny kraft i väst med den växande feminismen och efterhand togs idén på nytt upp först i USA, sedan i Europa. 1972 arrangerade Svenska kvinnors vänsterförbund tillsammans med kvinnoorganisationen Grupp 8 aktiviteter på Internationella kvinnodagen.

Dagens vänsterpolitiska laddning avtog efterhand och 1980 utnämnde FN den 8 mars till en internationell kvinnodag. Numera deltar opolitiska kvinnoorganisationer liksom många andra i möten.
Mycket bra trådstart idag @RicVin. :) Även om vi är ett av de mest jämställda länderna i världen så är arbetet långt ifrån slut. Just på klocksnack så kanske det inte är så jämn fördelning men det är ju inte det jämställdhet handlar om. Tyvärr så är det många som tror att jämställdhet är en fördelning på 50/50 men det är det inte, det är RÄTTEN till att ha samma villkor oavsett tillhörighet. Kämpa på och ha en riktigt härlig fredag alla KSare! :happyhappy:
PSX_20190308_073448.jpg
 
Topp